Ravintola- ja cateringalan koulutus työvoimakoulutuksena (725134)

Kokki


Ravintola- ja cateringalan opiskelija, tarjoilija tuo lautasannosta asiakkaalle ravintola Oppimestarin oppimisympäristössä.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

HAKU TYÖMARKKINATORIN KAUTTA kohdasta ” Hae koulutukseen”. Haku päättyy 16.2.2025!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia Ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta.

Tuo työsi välityksellä ihmisille mielihyvää usean eri aistin myötä! Kokkina työsi tulokset näkyvät, tuoksuvat ja maistuvat. Valintasi on siis ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki.

Osaat valmistaa maukkaita lounas-, à la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Osaat huolehtia keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Päivittäiseen työhösi kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään tiimityötä, sekä toisaalta saat tehdä nopeita ja itsenäisiä päätöksiä.

Tulevaisuuden työpaikkojasi voivat olla erilaiset ravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Tavoitteena on saada riittävästi ammatillisia valmiuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin ravitsemisalalla.

Lisätietoja koulutuksesta:
Ritva Ikonen ritva.ikonen@ysao.fi 0400793126

Koulutuksen yhdyshenkilö Ylä-Savon työllisyysalueella on Kira Aminoff p. 040 357 9015, kira.aminoff@iisalmi.fi

Koulutuksen sisältö

Opetus painottuu käytännön työskentelyyn oppilaitoksessa ja työpaikoilla. Lisäksi opintoihin kuuluu ammattiaineita lähi- ja verkko-opintoina. Teoriaopinnoissa opiskelet ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusteita, ruokaohjeiden suurentamista, hygieniaosaamista ja muita ammattiin liittyviä teoria-asioita. Käytännössä opiskelet monipuolisesti ammattiin liittyvä taitoja, kuten koneiden ja työvälineiden käyttöä, raaka-aineiden käsittelyä, ruuanvalmistusta ja asiakaspalvelua. Koko tutkinnon suorittajat opiskelevat myös yhteisiä tutkinnon osia. Myös osatutkinnon opiskelu on mahdollista, jolloin opinnoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Aloituspaikat

2

Koulutuksen suunniteltu kesto

2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä kuntoa.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN 16.2.2025 mennessä: Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Valitse oikea koulutus (Sanahakuun koulutuksen numero 725134) > Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla Hae tähän koulutukseen . Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi Työllisyysalueen asiointipisteellä ennen hakuajan päättymistä. Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan Tarkemmat perustelut , sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Seuraa valinnan etenemistä Työmarkkinatorin asiointipalvelun kautta, www.tyomarkkinatori.fi > asiointi > Työvoimakoulutus Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Tähän liittyen voit sopia koulutuksen kirjaamisesta työllistymissuunnitelmaasi.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
04.02.2025

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, Elintarvikealan osaamisala


Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, Elintarvikealan osaamisala -opinnot suorittanut elintarvikevalmistaja nostaa ruokavuuan pois uunista suurkeittiössä.

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, jolla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna tai pitkä työkokemus elintarvikealalta.

Koulutus soveltuu jatkokoulutukseksi alalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista.
Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaisia elitarvikkeita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai teollisuudesssa. Voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.

Osaamisala

Elintarvikealan osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Hyvä fyysinen kunto.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Lähipäivien aikana voit asua Peltoniemen asuntolossa.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittori


Leipuri-kondiittori koristelemassa leivoksia.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Innostutko herkullisista leivonnaisista? Haluatko oppia valmistamaan erilaisia kahvi- ja ruokaleipiä, täytekakkuja ja leivoksia? Leipuri-kondiittorin opinnoissa sinulla on mahdollisuus hyödyntää luovuuttasi ja kädentaitojasi. Leipuri-kondiittorina osaat näyttävien ja herkullisten leipomo- ja kondiittorituotteiden valmistamisen.

Tulevaisuuden työpaikkasi voi olla esimerkiksi leipomossa, teollisuusleipomossa, elintarvikeliikkeiden paistopisteissä ja kahvila-konditoriassa.

Osaamisala

Leipomoalan osaamisala

Koulutuksen sisältö

Opit valmistamaan, pakkaamaan ja varastoimaan leipomotuotteita, käyttämään eri työvaiheisiin liittyviä koneita ja laitteita sekä noudattamaan elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia. Lisäksi opit suunnittelemaan omaa työtäsi ja tulkitsemaan työssä tarvittavia ohjeita.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Hyvä fyysinen kunto. Huomioithan, että ihottumat ja allergiat saattavat aiheuttaa terveydellisiä rajoitteita alalla toimimiseen.

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Jos sinulla on allergioita tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistäsi alalle.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Leipomoalan ammattitutkinto, kondiittorikisälli

Kondiittorikisälli


Leipuri koristelee kakkua.

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joilla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna. Toisaalta sinulla voi olla monipuolinen työkokemus kondiittorin työtehtävistä, vaikka sinulla ei perustutkinnon koulutusta olisikaan ja silloin tämä koulutus on sinulle juuri sopiva.

Haluatko konditoria-alan ammattilaiseksi? Syvennä ammatillista osaamistasi leivosten, kakkujen, pikkuleipien ja koristeiden valmistuksessa. Saat uusia ideoita erilaisten konditoriatuotteiden valmistukseen.

Koulutuksen sisältö

Elintarviketurvallisuuden hallinta, täytekakkujen, leivosten, konditoriakoristeiden valmistaminen, pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, voileipäkakut ja coctailtuotteet, leipomoalan taitotyö.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

6-9 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Voit tulla päivittämään konditoria-alan tiedot ja taidot niin leivosten, täytekakku ja koristetuotteiden tekemisessäkin.

K: Tarvitseeko minun osata konditoria-alan asioita ennen koulun aloittamista?
V: Kyllä tarvitsee, sinulla tulee olla alan perustutkinto tai konditoria-alan työkokemusta.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistaja


Elintarvikealan perustutkinto, elintarvikkeiden valmistaja pakkaa ruokaa keittiössä.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Haluatko oppia valmistamaan erilaisia ruokatuotteita? Opiskele itsellesi makunautintoja tuottava ammatti. Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja / Elintarviketeknologian osaamisala -tutkinnon suoritettuasi saat vahvan osaamisen elintarvikealalta.

Tulevaisuuden työpaikkasi voi olla esimerkiksi leipomoissa, kahviloissa, kaupan paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä tai ravintoloissa. Saat taidon työskennellä pienemmissä yrityksissä, jossa teet työtä pitkälti käsityönä, tai suurissa tuotantolaitoksissa, jolloin koneet ja niiden käyttö ovat suuremmassa roolissa tuotteiden valmistuksessa.

Osaamisala

Elintarviketeknologian osaamisala

Koulutuksen sisältö

Opiskelun aikana perehdyt monipuoliseen elintarvikealaan. Opit valmistamaan, pakkaamaan ja varastoimaan elintarvikkeita, käyttämään eri työvaiheisiin liittyviä koneita ja laitteita sekä noudattamaan elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia. Lisäksi opit suunnittelemaan omaa työtäsi ja tulkitsemaan työssä tarvittavia ohjeita.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Hyvä fyysinen kunto.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Huomioithan, että ihottumat ja allergiat saattavat aiheuttaa terveydellisiä rajoitteita alalla toimimiseen.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija

Tarjoilija


Ravintola- ja cateringalan opiskelija, tarjoilija tuo lautasannosta asiakkaalle ravintola Oppimestarin oppimisympäristössä.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opiskelija, tarjoilijan työssä pääset näyttämään kädentaitojasi ja näet työn tulokset heti. Tarjoilijana hallitset erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn, huolehdit ravintolan tekstiileistä, astioista sekä osaat kattaa ja siistiä pöytiä.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija -koulutuksen suoritettuasi osaat:

– toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa

– kunnostaa asiakastiloja

– laittaa esille myytäviä tuotteita

– esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia sekä juomia

Pääset asiakaspalvelualalle tekemään myyntityötä, kassatoimintoja, erilaisia tarjoilutapoja ja olemaan esillä. Voit hyödyntää sosiaalisia- ja yhteistyötaitojasi sekä joustavia ryhmätyötaitoja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Erilaisten asiakasryhmien kanssa voit hyödyntää mm. kielitaitoasi. Tarjoilijana sinulla on vahva ruoka- ja juomatuntemus, joka on tärkeä osa ammattitaitoasi.

Tarjoilijana työpaikkasi voi olla anniskelu- ja ruokaravintolat, kahvilat, laivaravintolat, yökerhot, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruokalat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkailu- ja suurtalousalan toimipaikat.

Osaamisala

Asiakaspalvelun osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla
sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman, muiden työntekijöiden tai asiakkaiden terveyden tai turvallisuuden.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

K: Pitääkö minun olla alan töissä koulutuksen aikaan?
V: Pitää, mutta työpaikkaa ei tarvitse olla valmiina. Autamme työpaikan hankkimisessa.

K: Voinko olla työpaikalla oppimassa kotipaikkakunnallani?
V: Kyllä voit.

K: Onko näyttö pakko suorittaa?
V: Tähän koulutukseen kuuluu näyttöjä.

K: Mitä kustannuksia minulle tulee koulutuksesta?
V: Työkengät ja työskentelyyn sopivat vaatteet sekä mahdollisesti matkakustannukset lähipäiville ja työpaikalle.

K: Voinko opiskella oppisopimuksella?
V: Kyllä voi.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
03.01.2025

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Kokki


Kokki valmistaa ruoka-annosta keittiössä.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Tuo työsi välityksellä ihmisille mielihyvää usean eri aistin myötä! Kokkina työsi tulokset näkyvät, tuoksuvat ja maistuvat. Valintasi on siis ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki.

Osaat valmistaa maukkaita lounas-, à la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Osaat huolehtia keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Päivittäiseen työhösi kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään tiimityötä, sekä toisaalta saat tehdä nopeita ja itsenäisiä päätöksiä.

Tulevaisuuden työpaikkojasi voivat olla erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset

Osaamisala

Ruokapalvelun osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

K: Pitääkö minun olla alan töissä koulutuksen aikaan?
V: Pitää, mutta työpaikkaa ei tarvitse olla valmiina. Voit lähteä työpaikalle oppimaan koulutuksen aikana. Autamme työpaikan hankkimisessa.

K: Voinko olla työpaikalla oppimassa kotipaikkakunnallani?
V: Kyllä voit.

K: Onko näyttöjä pakko suorittaa?
V: Tähän koulutukseen ei kuulu näyttöjä.

K: Mitä kustannuksia minulle tulee koulutuksesta?
V: Työkengät ja työskentelyyn sopivat vaatteet sekä mahdollisesti matkakustannukset lähipäiville ja työpaikalle.

K: Onko kaikki teoriaopinnot lähiopetusta?
V: Ei, opiskeluun kuuluu verkko-opintoja.

K: Voiko suorittaa oppisopimuksella?
V: Kyllä voi.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
03.01.2025

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, Dieettikokki

Dieettikokki


Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto -koulutuksessa dieettikokki oppii käyttämään erikoisruokavalioissa myös kuvassa näkyviä marjoja, mustikoita ja vadelmia.

Oletko jo hankkinut työkokemusta ja osaamista suurtalouskokin työstä ja erityisruokavalioiden valmistamisesta? Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto -koulutuksen myötä syvennät ja laajennat osaamistasi.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto -koulutuksen suoritettuasi ymmärrät ja osaat kehittää kokkina tai dieettikokkina kohderyhmän ravitsemusta laadukkaasti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Lisäksi kykenet itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn.

Kokkina tai dieettikokkina ymmärrät ravitsemuksen ja kohderyhmän erityisruokavalioiden merkityksen lisäksi elintarviketurvallisuuden.

Tämän koulutuksen myötä saat pätevyyden erityisruokavalioista vastaavan kokin tai dieettikokin työtehtäviä ja virkaa varten.

Oletko aamuvirkku vai yökyöpeli? Voit suorittaa opinnot verkko-opintoina. Opiskelijana voit itse määritellä opiskelun tahtisi.
Koulutus on itsenäistä ohjattua verkko-opiskelua ja ohjausta tehdään teams-sovelluksen kautta. Näytöt tehdään työpaikalla dieettikokin työtehtävillä.

Koulutuksen sisältö

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki osaa
– työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen
ja liikeidean mukaisesti.
– huomioida työskentelyssään asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä
toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet.
– valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia
ruokalajeja ja aterioita.
– pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä
pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.

Dieettikokki huomioi lisäksi asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Hänellä
on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset
ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnossa vaaditaan työkokemusta kokin työtehtävissä tai ravitsemusalan peruskoulutusta.

Kielitaitovaatimustaso

B2.1
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Huomioithan, että työ on pääsääntöisesti seisomatyötä ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

K: Milloin koulutus alkaa?
V: Koulutuksessa on jatkuva haku. Koulutuksen voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

K: Joudunko opiskelemaan täysin itsenäisesti?
V: Et joudu. Sinuun otetaan yhteyttä YSAOlta, kun olet täyttänyt hakulomakkeen. Opintojen alussa käymme kanssasi henkilökohtainen keskustelu ja laaditaan sinulle Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS.
Sinua ohjataan myös verkko-opintojen ja työelämässä oppimisen ja näyttöihin valmistautumisen aikana.

K: Pitääkö minun olla alan töissä?
V: Jos työskentelet koulutuksen aikana esimerkiksi kokin tai dieettikokin tehtävissä ja sinulla on mahdollisuus vastata erityisruokavalioista, sinulle voidaan solmia oppisopimus koulutuksen ajaksi.
Jos et ole töissä, voit mennä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen koulutuksen ajaksi koulutussopimuksella. Työpaikan tulee olla sellainen valmistuskeittiö, että voit siellä aidosti osallistua erityisruokavalioiden valmistukseen. Voit mahdollisesti saada opintotukea koulutuksen ajaksi.
Koulutukseen voi myös hakea TE-toimistosta omaehtoista tukea. Voit opiskella oman työn ohella (muu kuin alan työ). Näytöt tehdään aina aidoissa työelämän tehtävissä, joten näyttöjen ajaksi sinun pitäisi pystyä järjestämään aikaa työelämässä oppimiselle ja näytöille.

K: Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta?
V: Voit, mikäli sinulla vahva kokemus keittiötyöstä ja olet aidosti motivoitunut opiskelemaan suhteellisen itsenäisesti verkko-opintoina sekä ohjatusti työelämässä oppien.

K: Onko näyttö pakko suorittaa?
V: Kyllä, hakijan edellytetään suorittavan myös näyttö. Näytössä opiskelijan tulee suunnitella ja valmistaa työpaikan asiakaskohderyhmille soveltuvia erityisruokavalioita. Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

K: Voiko vain yhden tutkinnon osan suorittaa?
V: Kyllä.

K: Tarvitseeko tulla Iisalmeen?
V: Ei.

K: Onko tämä kokonaan verkkototeutus?
V: Kyllä. Teoriapuolinen tutkintokoulutus on kokonaan verkossa.

K: Miten näyttö tehdään?
V: Näyttö tapahtuu käytännön työtehtävissä työpaikalla, dieettikokin työtehtävissä.

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki

Suurtalouskokki


Suurtalouskokit työskentelevät keittiössä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta kokin työtehtävistä tai opiskelukokemusta, jolloin on suoritettu esim. ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Ruokapalvelujen ammattitutkinto -koulutuksen myötä syvennät ja laajennat osaamistasi kokin työtehtäviin

Ruokapalvelujen ammattitutkinto -koulutuksen suoritettuasi ymmärrät ja osaat kehittää kohderyhmän ravitsemusta laadukkaasti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Lisäksi kykenet itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn.
Suurtalouskokkina ymmärrät ravitsemuksen, kohderyhmän erityisruokavalioiden ja elintarviketurvallisuuden merkityksen omassa työssäsi.
Koulutukseen osallistumalla saat entistä paremmat valmiudet toimia erilaisissa suurtalouskokin työtehtävissä.
Päivität tietosi ja taitosi ammattialalta ja selviydyt kilpailukykyisenä kiristyvillä työmarkkinoilla. Kehittämällä itseäsi tuot sisältöä elämääsi ja parannat työssäjaksamistasi.

Tämän koulutuksen myötä saat pätevyyden suurtalouskokin työtehtäviä ja virkaa varten.

Osaamisala

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Huomioithan, että työ on pääsääntöisesti seisomatyötä ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Oppisopimuskoulutus! Hakijalla on oltava alan oppisopimustyöpaikka.

Milloin koulutus alkaa?
-Koulutuksessa on jatkuva haku. Koulutuksen voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Joudunko opiskelemaan täysin itsenäisesti?
– Et joudu. Sinuun otetaan yhteyttä YSAOlta, kun olet täyttänyt hakulomakkeen. Opintojen alussa käymme kanssasi henkilökohtainen keskustelu ja laaditaan sinulle Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS.
-Sinua ohjataan myös verkko-opintojen ja työelämässä oppimisen ja näyttöihin valmistautumisen aikana.

Pitääkö minun olla alan töissä?
-Jos työskentelet koulutuksen aikana esimerkiksi kokin tehtävissä ja sinulle voidaan solmia oppisopimus koulutuksen ajaksi.

Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta?

– Voit, mikäli sinulla vahva kokemus keittiötyöstä ja olet aidosti motivoitunut opiskelemaan suhteellisen itsenäisesti verkko-opintoina sekä ohjatusti työelämässä oppien.

Onko näyttö pakko suorittaa?

– Kyllä, hakijan edellytetään suorittavan myös näyttö. Näytössä opiskelijan tulee suunnitella ja valmistaa työpaikan asiakaskohderyhmille ruoanvalmistus tehtäviä.
– Ruokapalvelujen ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Voiko vain yhden tutkinnon osan suorittaa?

– Kyllä.

Tarvitseeko tulla Iisalmeen?

– Ei.

Onko tämä kokonaan verkkototeutus?

– Kyllä. Teoriapuolinen tutkintokoulutus on kokonaan verkossa.

Miten näyttö tehdään?

– Näyttö tapahtuu käytännön työtehtävissä työpaikalla, kokin työtehtävissä.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokki


Kokki valmistaa ruoka-annosta keittiössä.

Ravintolakokin ammattitutkinto sopii sinulle, mikäli sinulla on ravitsemisalan koulutusta tai vahva työkokemus alalta.

Suorittamalla ruokapalvelujen ammattitutkinnon, ravintolakokki -koulutuksen hankit osaamisen ja ammattitaidon toimia ravintolakokin työtehtävissä. Tästä koulutuksesta saat osaamista toimia suunnitelmallisesti ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruokaravintolassa.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Osaamisala

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Huomioithan, että työ on pääsääntöisesti seisomatyötä ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa sekä stressin hallintakykyä.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Oppisopimuskoulutus! Hakijalla on oltava alan oppisopimustyöpaikka.

Milloin koulutus alkaa? Koulutuksessa on jatkuva haku. Koulutuksen voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Joudunko opiskelemaan täysin itsenäisesti? Et joudu. Sinuun otetaan yhteyttä YSAOlta, kun olet täyttänyt hakulomakkeen. Opintojen alussa käymme kanssasi henkilökohtainen keskustelu ja laaditaan sinulle Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Sinua ohjataan myös verkko-opintojen ja työelämässä oppimisen ja näyttöihin valmistautumisen aikana.

Pitääkö minun olla alan töissä? Jos työskentelet koulutuksen aikana esimerkiksi kokin tehtävissä ja sinulle voidaan solmia oppisopimus koulutuksen ajaksi.

Voinko saada opintotukea / aikuiskoulutustukea koulutuksen ajaksi? Et välttämättä, koulutukseen voit myös hakea TE-toimistosta omaehtoista tukea.

Voinko opiskella oman työn ohella (muu kuin alan työ)? Näytöt tehdään aina aidoissa työelämän tehtävissä, joten näyttöjen ajaksi sinun pitäisi pystyä järjestämään aikaa työelämässä oppimiselle ja näytöille.

Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta? Voit, mikäli sinulla vahva kokemus keittiötyöstä ja olet aidosti motivoitunut opiskelemaan suhteellisen itsenäisesti verkko-opintoina sekä ohjatusti työelämässä oppien.

Onko näyttö pakko suorittaa? Kyllä, hakijan edellytetään suorittavan myös näyttö. Näytössä opiskelijan tulee suunnitella ja valmistaa työpaikan asiakaskohderyhmille ruoanvalmistus tehtäviä. Ruokapalvelujen ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Voinko vain yhden tutkinnon osan suorittaa? Kyllä.

Tarvitseeko tulla Iisalmeen? Ei.

Onko tämä kokonaan verkkototeutus? Kyllä. Teoriapuolinen tutkintokoulutus on kokonaan verkossa.

Miten näyttö tehdään? Näyttö tapahtuu käytännön työtehtävissä työpaikalla, kokin työtehtävissä.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
28.01.2025

Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Katu- ja pikaruokaa esillä.

Katu- ja pikaruokapalvelut -koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelystä erilaisissa katu- ja pikaruokapaikoissa. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta eikä koulutusta katu- ja pikaruokapaikoissa työskentelystä.

Tai työskenteletkö jo alalla ja pidätkö asiakaspalvelusta, vaihtelevasta ja vastuullisesta työstä? Tämä lyhytkoulutus vahvistaa sinun ammatillisia taitoja.

Tässä koulutuksessa saat osaamista ja opit palvelemaan asiakkaita, myymään ja valmistamaan katu- ja pikaruoka yrityksen tuotteita, opit käyttämään kassaa, hyödyntämään kielitaitoasi, opit työelämätaitoja.

Opintoihin kuuluu hygieniapassin suorittaminen ja halutessasi voit suorittaa anniskelupassin.

Tutkinnon osa

Katu- ja pikaruokapalvelut

Koulutuksen sisältö

– Asiakaspalvelu.
– Myynti.
– Katu- ja pikaruoka tuotteiden valmistus.
– Kassan käyttö
– Opintoihin kuuluu hygieniapassin suorittaminen
– Halutessasi voit suorittaa anniskelupassin

Koulutuksen kesto on n. 4,5 kk.
Lähipäivät: 4 päivää.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Aloituspaikat

5

Koulutuksen suunniteltu kesto

3-6 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Katu- ja pikaruokatyöhön soveltuva terveydentila

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Pitääkö minun olla alan töissä koulutuksen aikaan? Ei tarvitse olla työpaikkaa valmiina. Voit lähteä työpaikalle oppimaan koulutuksen aikana. Autamme työpaikan hankkimisessa.

Voinko olla työpaikalla oppimassa kotipaikkakunnallani? Kyllä voit.

Onko näyttö pakko suorittaa? Tähän koulutukseen kuuluu näyttö. Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hakeutua opiskelemaan Ravintola- ja cateringalan perustutkintoa.

Mitä kustannuksia minulle tulee koulutuksesta? Työkengät ja työskentelyyn sopivat vaatteet sekä mahdollisesti matkakustannukset lähipäiville ja työpaikalle.

Onko kaikki teoriaopinnot lähiopetusta? Ei, opiskeluun kuuluu verkko-opintoja.

voiko suorittaa oppisopimuksella? Kyllä voi.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
30.12.2024

Kahvilapalvelut, 10 osp, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Esillepano liiketilassa, etualalla leipäkori.

Sinulle joka olet kiinnostunut kahvilassa työskentelystä. Esimerkiksi lukiolaiset, alanvaihtajat ja työttömät.

Tässä koulutuksessa saat osaamista palvella asiakkaita, opit myymään ja valmistamaan kahvilan tuotteita, käyttämään kassaa, hyödyntämään kielitaitoasi sekä työelämätaitoja.

Tutkinnon osa

Kahvilapalvelut

Koulutuksen sisältö

– Asiakaspalvelu ja myynti.
– Kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden tarjoilu.
– Kassan käyttö.
– Opintoihisi kuuluu hygieniapassin suorittaminen.
– Halutessasi voit suorittaa anniskelupassin.

Koulutuksen kesto on n. 4,5 kk.
Lähipäivät: 4 päivää

Linkki tutkinnon perusteisiin

Aloituspaikat

5

Koulutuksen suunniteltu kesto

3-6 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Terveyssuositukset

Kahvilatyöhön soveltuva terveydentila.

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Pitääkö minun olla alan töissä koulutuksen aikaan? Pitää, mutta työpaikkaa ei tarvitse olla valmiina. Autamme työpaikan hankkimisessa.

Voinko olla työpaikalla oppimassa kotipaikkakunnallani? Kyllä voit.

Onko näyttö pakko suorittaa? Tähän koulutukseen kuuluu näyttö. Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hakeutua tutkintotavoitteiseen koulutukseen.

Mitä kustannuksia minulle tulee koulutuksesta? Työkengät ja työskentelyyn sopivat vaatteet sekä mahdollisesti matkakustannukset lähipäiville ja työpaikalle.

Voinko opiskella oppisopimuksella? Kyllä voi.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
31.12.2024

Oppisopimuskoulutus


Mies pitää oppisopimuskoulutus kylttiä käsissään.

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Oppisopimuksella voivat opiskella kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Voit suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Valittavanasi on yli 160 erilaista tutkintoa ja lukemattomia tutkinnon osia.

Hakeminen oppisopimukseen tapahtuu tältä sivulta hae koulutuksiin
– jatkuva haku nuorille ja aikuisille -sinisen painikkeen kautta, josta pääset täyttämään hakulomakkeen.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän
– uuden tai jo töissä olevan. Työaika tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa ja palkkaus tessin mukaan.

Kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta!

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso


Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ronkainen Antti
puh. +358 40 1778 599
sähköposti: antti.ronkainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.08.2024

Tutustu eri aloihin sekä tutkintoihin Opintopolku.fi -palvelussa!