Kuntayhtymän johtajan tervehdys

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja sen ylläpitämä Ylä-Savon ammattiopisto on vireä ammatillisen koulutuksen moniosaaja. Nykyinen kuntayhtymä on perustettu vuonna 1964, mutta ammatillista koulutusta YSAOn ja sen edeltäjien toimesta on järjestetty Ylä-Savossa jo kohta 150 vuotta. Pääpaikkamme sijaitsee Iisalmessa, mutta tarjoamme koulutusmahdollisuuksia laajalla maantieteellisellä alueella fyysisissä oppimisympäristöissämme ja paikkaan sitoutumattomana digitaalisten koulutusratkaisujen kautta.

Meillä työskentelee yli 220 eri alojen ammattilaista. Laajan yhteistyöverkostomme avulla voimme tuottaa osaamista asiakkaidemme tarpeisiin isolla ja moninaisella rintamalla.

Ylä-Savon ammattiopisto eli YSAO toimii Ylä-Savon osaamisen kumppanuuspöydän koordinaatiotahona. Voimme auttaa yrityksien erilaisissa koulutustarpeissa sekä ammatillisen, ammattikorkea- ja yliopistotasoisen koulutuksen osalta yhteistyössä alueen muiden oppilaitosten kanssa.

Kansainvälisyys on keskeinen osa toimintaamme. Meillä on kansainvälisiä oppilaitos- ja muita kumppaneita useissa kymmenissä maissa. Opiskelijoillemme tämä tarjoaa monipuolisia koulutusmahdollisuuksia myös maamme rajojen ulkopuolella. Yrityksille ja muille organisaatioille sen sijaan mahdollisuuksia verkottua ja löytää uusia kumppaneita oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme tai tule käymään.

Löydetään sinulle tai sinun organisaatiollesi sopiva osaamisen kehittämisen kokonaisuus!

Kehittämisterveisin,

Kari Puumalainen
Koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori

Koulutuskuntayhtymän johtaja ja rehtori Kari Puumalaienen nojaa pöytään.

Arvot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toimintaa ohjaavat arvot ovat luottamus ja vastuullisuus.

Strategiset tavoitteet 2022-2026

  • Uusien palvelujen kehittäminen
  • Palvelut toteutetaan ensisijaisesti eYSAOn kautta
  • Osaamisen johtaminen perustuu asiakastarpeisiin

Tutustu tarkemmin YSAOn strategiakuvaan ja videoon.

Visio 2026

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän päämääränä on olla asiakaslähtöinen ja resilientti organisaatio. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelutuotantomme vastaa opiskelijoiden ja työelämän tarpeisiin kansallisesti ja kansainvälisesti. Toimimme ennakoidusti, toimintamme on joustavaa sekä uudistuvaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Omistajakunnat

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän omistavat alueen kahdeksan kuntaa.