Virkistäviä hetkiä jokaiseen makuun!

YSAOlla on kolme lounasravintolaa: Kaisla (Sankariniemi), Apila (Peltoniemi) ja Aisakello (Hingunniemi), joissa voit nauttia herkullisia lounaspöydän antimia. Apila ja Aisakello tarjoavat kahvilapalveluja aamusta pitkälle iltapäivään.

Sankariniemen pääkampuksella palvelevat Kahvila-myymälä Eväsmestari sekä opetusravintola Oppimestari, joissa opiskelijoiden valmistamat herkut pääsevät oikeuksiinsa. Kaikki YSAOn ravintolat ja kahvilat ovatkin oivallisia ja suosittuja työssäoppimisympäristöjä.

Perustutkinto-opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan ateriaan niinä työpäivinä, joina HOKS edellyttää läsnäoloa oppilaitoksessa. Luonnonvara-alan opiskelijat saavat lounaan lisäksi myös maksuttoman aamiaisen ja päivällisen.

Laadimme ruokalistat toisen asteen ruokailusuositusten mukaan, ja kasvisruokaa on tarjolla päivittäin kaikille halukkaille. Käytämme suomalaista lihaa ja lihajalosteita, lähialueen perunaa ja leipätuotteita sekä suomalaisia marjoja, jotka ovat usein myös lähialueelta. Suosimme kotimaisia satokauden kasviksia ja juureksia. Aterian yhteydessä on tarjolla myös suomalaista luomumaitoa.

Tervetuloa maistuvien aterioiden ääreen!

Ruokasuositukset

Tutustu ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden ruokasuositukseen tästä (linkki siirtyy YSAOn ulkopuolisille sivuille). Alta löydät lomakkeen erityisruokavaliota varten.