YSAOn opiskelijapalvelut sijaitsevat Iisalmessa Sankariniemellä. Sinua auttavat opintosihteerit esimerkiksi opiskelutodistuksiin, opintosuoritusotteisiin ja tukiin liittyvissä asioissa. Opiskelijapalveluista saat tarvittavat opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet.

Opiskelijapalvelut:
ma–pe klo 9–15
+358 40 177 2800
Asevelikatu 4, 74100 Iisalmi
opiskelijapalvelut@ysao.fi

Koulumatkatuki

Koulumatkatuen hakutapa uudistuu lukuvuodelle 2023-2024
Koulumatkatuen hakutapa uudistuu lukuvuoden 2023 -2024 matkoihin. Tuen myöntämisperusteet pysyvät ennallaan. Kesä-heinäkuulle 2023 koulumatkatuki haetaan vielä vanhalla paperilomakkeella. 1.8.2023 jälkeisiin koulumatkoihin haetaan tukea sähköisesti OmaKelassa. Hakemuksen täyttämiseen opiskelija tarvitsee verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen ( https://mobiilivarmenne.fi/ ). Nämä kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen lomakkeen täyttämistä. Linja-autolla kulkevat saavat heti lomakkeen täytettyä sähköisen osto-oikeuden reitit ja liput-sovellukseen tai Waltti mobiilisovellukseen. Hakulomakkeella kysytään koulun työajat ja loma-ajat. Koulutussopimusjaksoille tukea haettaessa tulee huolehtia, että koulutussopimusjakso on hyväksytty ja tallennettu Wilmaan ennen lomakkeen täyttämistä.

Slice-opiskelijakortti

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ladata käyttöösi maksuton Slice-opiskelijakortti. Lisätietoja saat Opiskelijan oppaasta.

Tietotekninen tuki, käyttäjätunnukset

Opiskelijoiden tietoteknisenä tukena toimii Eduhelppi. Eduhelppi neuvoo, ohjaa sekä opastaa tietokoneiden, sovellusten (mm. kirjautumiset Wilma,O365, Itslearning) ja mobiililaitteiden käytössä kaikkia YSAOn opiskelijoita paikkakunnasta riippumatta.

Yhteystiedot:
avoinna arkisin 8.15-14.00 (pois lukien loma-ajat)
eduhelppi@edu.ysao.fi
Puh +358 40 827 7020

Opiskelijoille tarkoitetut digipalvelut löydät tästä, jossa on tarkemmin ohjeita mm. salasanan vaihdosta.

Sähköinen tutkintotodistus ja tiedoksianto

YSAOlta valmistuva saa virallisen tutkintotodistuksensa jatkossa 1.11.2023 alkaen sähköisenä. Myös muut todistukset ja eroamispäätökset annetaan sekä lähetetään jatkossa sähköisesti. Lue ohjeet todistuksen toimituksesta ja lataamisesta sivulta: Sähköinen tutkintotodistus ja tiedoksianto – Ylä-Savon ammattiopisto YSAO

Todistus- ja muut asiakirjajäljennökset

Meiltä valmistuneena opiskelijana voit tilata todistusjäljennökset kadonneista tutkintotodistuksista kirjaamon kautta. Avaa sähköinen lomake tästä. Virallisen paperitodistuksen jäljennöksestä ja sen toimittamisesta perimme asiakirjalunastusmaksun sekä mahdollisen kopiomaksun ja postimaksun. Paperiset todistukset ovat olleet käytössä 31.10.2023 saakka.