Tee opiskeluajasta ikimuistoinen

Varmojen askeleittesi kopsahtelut kimpoavat kaikuna. Suoristat vaatetustasi ja varmistat, että vetoketjut ovat kiinni. Et vielä näe muita, mutta edestä päin kuuluvat erilaiset äänet sekoittuvat toisiinsa. Kolahtelut, metallin kilahtelu, surina. Ne valmistelevat sinua siihen, mikä nurkan takana odottaa. Hengität syvään ja tartut työvälineeseesi. Tuoksu saa sinut hymyilemään. Nyt on sinun hetkesi toimia.

Kiinnostuneella asenteella pääset erilaisten työtehtävien äärelle ja täysin erilaisten alojen pariin. Yksi seikka vie sinut niitä kohden, ja se on oikea osaaminen. Meiltä sen saat, ja vielä niin että oppiminen on mukavaa!

Opiskelu ei ole pelkkää pulpetin äärellä istumista tai luentojen kuuntelemista tietokoneen ruutua tuijotellen. Suurin oppi sinulle kerääntyy käytännön työllä. Saat heti käsityksen työtehtävistä, -välineistä ja -mahdollisuuksista. Laaja yritysyhteistyöverkosto antaa sinulle vaihtoehtoja, joita kulkea ja josta löydät sinun elämääsi ja mielenkiintoasi tukevan suunnan. Meillä on välineet ja opettajat sekä ohjaajat sinua varten.

Ai, mitä tekisit opiskelun lisäksi?

Innostuksen ylläpitäminen, jaksamisesta huolehtiminen ja uusien asioiden omaksuminen vaatii jotain tasapainottamaan arkeasi. Sotke sormesi maalausväreihin, valuta hikeä hiusrajaa pitkin tai tuota ääntä eri tavoin. Mielekästä tekemistä löytyy monipuolisesti niin liikunnan, taiteen kuin kulttuurinkin parissa. Aktiiviset kerhot, seurat, järjestöt ja kurssit ottavat innokkaasti vastaan uusia tekijöitä.

Tai ehkäpä itsetoteuttamisen sijaan haluat keskittyä katsojan rooliin? Urheilukentillä jännität jalka-pallomatseja, jäähallilla näet teräviä tekijöitä, taidenäyttelyissä tai konserteissa uppoudut tunnelmien sekä tarinoiden maailmaan. Rupattelevalla tuulella löydät rannoilla ja torilla varmasti juttuseuraa. Nuotion rasahtelukaipuun iskiessä, suuntaa alueen lukuisiin laavuihin ja retkikohteisiin.

Tekemistä löytyy, vaikka kuljet mielelläsi yksin tai etsit muita asiasta kiinnostuneita joukkueita ja ryhmiä. Useimmille, sopivasti sosiaalisille, sopii näiden välimuoto. Ehkäpä mennään yksin tai saatetaanpa ottaa kaverikin mukaan.

Kävely- ja pyöräreittejä pitkin pääset liikkumaan vaivattomasti. Tyyli on vapaa; nautitpa sitten maisemaa ihailevasta tallustelusta tai kuntoa ja hikeä nostavasta rytmistä. Talvisin alueelta löytyy lukuisia laskettelurinteitä ja hiihtoreittejä pakkashuurteiseen liikkumiseen, vauhdikkaita pulkkamäkiä unohtamatta.

Idearikkautta YSAOlaisena

YSAOlla tuetaan harrastuksia, hyvinvointia ja itsensä toteuttamista opiskelun rinnalla. Syksyllä ja keväällä pääset testaamaan koripallo-, sulkapallo- ja jalkapallotemppujasi YSAOn Sankariniemen pihalla monitoimiareenalla ja ympärivuotisesti liikuntahallilla. Kuntosalin puolella säkki heilahtaa, rauta kilahtaa ja soutu- sekä juoksulaitteet hurisevat. Tule itse paikan päälle katsomaan millä muilla laitteilla ja välineillä ylläpidät ja jopa nostat kuntoasi.

Jos rytmi on veressä tai haluat oppia musisointia, voit tarttua rumpukapuloihin, mikrofoniin tai kitaraan koulun bänditiloissa. Henkilökunta pyytää usein bändejä esiintymään erilaisissa tilaisuuksissa, joten esiintymiskokemuskin karttuu! Näitä tilaisuuksia järjestää läpi vuoden esimerkiksi tutorit ja hyvinvointitiimi.

Myös taidetta ja luovuutta voit usein toteuttaa opiskelijoille järjestetyissä tilaisuuksissa ja erilaisissa kilpailuissa. Tai voit tuoda taiteellisuutesi esille jopa kouluprojektien kautta. Levyseppähitsaajaopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet joulukoristeita, koneistajat tuikkutelineitä sekä artesaanit soittimia. Puhumattakaan leipuri-kondiittori- ja kokkiopiskelijoiden tekemistä herkullisista tarjoiluista tai kampaajaopiskelijoiden huokailua aiheuttavista kampauksista ja eläinten trimmaajien taidonnäytteistä.

Luovuutta löytyy joka alalta, jos sen vain haluat tuoda tekemiselläsi esille! Ideoita otetaan aina vastaan. Se kehittää ja monipuolistaa myös sinun opiskeluasi.

Tie vie sinne, ja tie vie tänne

Jos sinulla herää outo tunne, että haluat suunnata isompiin kaupunkeihin, kuten Kuopioon, Ouluun ja Kajaaniin, ovat ne päivämatkan päässä. Nämä välimatkat taittuvat Iisalmesta kätevästi juna- tai bussiyhteyksillä sekä henkilöautolla. Ja mikä tärkeintä, yhtä nopeasti pääset takaisin Ylä-Savon syleilyyn!

Alue kehittyy yhdessä, laajalla yhteistyöllä, joten sinunkin panoksesi on tervetullutta. Voit hakea mukaan järjestöjen, hankkeiden tai kaupungin avoimiin projekteihin, tai ideoida jotain aivan uutta. Meillä pidetään huolta omista ja ollaan niin vieraanvaraisia, ettei pois malta lähteä.