Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala

Suurtalouskokki

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Suorittamalla ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki -koulutuksen hankit pätevyyden ja kelpoisuuden hakea ammattikeittiöiden suurtalouskokin työtehtävää ja virkaa. Tämän koulutuksen pohjalta osaat toimia suunnitelmallisesti ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä toimia suurtalouskokkina ja työryhmän jäsenenä.

Laajennat taitojasi, ja opit valmistamaan erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttämään ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. Suurtalouskokki kykenee toimimaan asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Kaiken taidon lisäksi saat tietoa, jonka pohjalta osaat jatkokehittää osaamistasi.

Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa

– työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
– toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
– työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
– valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
– käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
– palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Onko suurkeittiössä työskentely ja suurien annosmäärien valmistaminen yhdestä ateriasta sinulle tuttua työkokemuksen tai koulutusosaamisen kautta? Olet myös hankkinut monipuolisen ja laaja-alaisen osaamisen erityisruokavalioihin.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinSuurtalouskokin ammattitutkinto suoritetaan aidoissa työtehtävissä työpaikalla, jolloin tutkinnon suorittajat pystyvät solmimaan jo tiiviitä työelämäsuhteita ja sitä kautta työllistymään.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Ruokapalvelualan at: suorittaminen tapahtuu henkilökohtaistamisen pohjalta ja työpaikalla tapahtuvan oppimisena. Lähiopetuksen tarvetta katsotaan henkilökohtaistamisen ja opiskelijan tarpeen mukaan opintotarjottimelta.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
250 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Lisätarkennus opiskelumaksusta
Jos suoritat koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, niin opiskelumaksua ei peritä!
Lisätietoja antaa
Eine Pihavaara, p. 0400792814, eine.pihavaara@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen

Yhtenä oppimisympäristönämme toimii opiskelijaravintoa Kaisla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto -koulutus, tutustu!