Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Haluatko oppia valmistamaan erilaisia ruokatuotteita? Opiskele itsellesi makunautintoja tuottava ammatti.
Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja / Elintarviketeknologian osaamisala -tutkinnon suoritettuasi saat vahvan osaamisen elintarvikealalta.

Osaamisala

Elintarviketeknologian osaamisala

Koulutuksen sisältö

Opiskelun aikana perehdytään monipuoliseen elintarvikealaan. Elintarvikkeiden valmistaja valmistaa erilaisia elintarvikkeita, käyttää koneita ja laitteita valmistusprosessissa, pakkaa ja varastoi elintarvikkeita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista. Työmahdollisuudet ovat elintarviketeollisuudessa sekä elintarvikemyymälöissä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1

Terveyssuositukset

Hyvä fyysinen kunto.

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Terveydellisiä rajoitteita ovat ihottumat ja allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
15.05.2024