Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.
Haluatko oppia valmistamaan erilaisia ruokatuotteita? Opiskele itsellesi makunautintoja tuottava ammatti. Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja / Elintarviketeknologian osaamisala -tutkinnon suoritettuasi saat vahvan osaamisen elintarvikealalta.
Tulevaisuuden työpaikkasi voi olla esimerkiksi leipomoissa, kahviloissa, kaupan paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä tai ravintoloissa. Saat taidon työskennellä pienemmissä yrityksissä, jossa teet työtä pitkälti käsityönä, tai suurissa tuotantolaitoksissa, jolloin koneet ja niiden käyttö ovat suuremmassa roolissa tuotteiden valmistuksessa.
Osaamisala
Elintarviketeknologian osaamisala
Koulutuksen sisältö
Opiskelun aikana perehdyt monipuoliseen elintarvikealaan. Opit valmistamaan, pakkaamaan ja varastoimaan elintarvikkeita, käyttämään eri työvaiheisiin liittyviä koneita ja laitteita sekä noudattamaan elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia. Lisäksi opit suunnittelemaan omaa työtäsi ja tulkitsemaan työssä tarvittavia ohjeita.
Koulutuksen aloitus
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
2,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
Kielitaitovaatimustaso
B1.1
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi
Terveyssuositukset
Hyvä fyysinen kunto.
Muut mahdolliset kustannukset
Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista
Opintojen aikainen toimeentulo
Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Muuta huomioitavaa
Huomioithan, että ihottumat ja allergiat saattavat aiheuttaa terveydellisiä rajoitteita alalla toimimiseen.
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi
Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin