Asiakaspalvelua ja osaavia käsiä

Palvelualoilla on mahdollisuus kehittää monipuolisesti ja yksilöllisesti omaa palveluosaamista. YSAOlla palvelualoihin kuuluvat hius- ja kauneudenhoito, puhtaus- ja kiinteistöpalvelu sekä elintarvike-, ravitsemis- ja luontoalat.  

Opintoja toteutetaan kolmessa oppimisympäristössä: eYSAOssa, työelämässä ja oppilaitoksen tiloissa.  

Tule mukaan iloiseen joukkoon palvelualalle!

Elintarvikeala 

Suomalainen elintarvikeala on tunnettu puhtaudestaan ja laadustaan myös kansainvälisesti. Alalla arvostetaan terveellisyyttä ja lähituotteisiin painottuvia korkealaatuisia raaka-aineita. 

Ruokien, juomien sekä herkkujen valmistamiseen tarvitaan monenlaisia ammattilaisia.  Elintarvikeala tarjoaa monipuolista tekniikan ja kädentaitojen työtä sekä mahdollisuuksia toteuttaa ja kehittää itseään niin työntekijänä, yrittäjänä kuin asiantuntijanakin.  

YSAOlla osa opinnoista totutetaan digiopintoina hyödyntäen itslearning-oppimisympäristöä. Opiskeluun liittyy paljon erilaisten tekniikoiden, kädentaitojen ja asiakaspalvelun opiskelua oppilaitoksen omassa leipomossa, opetuskeittiöissä sekä Kahvila-myymälä Eväsmestarissa. Elintarvikealalla on monipuoliset mahdollisuudet työelämässä oppimiseen. Alueellamme on monia isoja ja pieniä elintarvikealan yrityksiä, joissa opiskelijat pääsevät oppimaan aidoissa tilanteissa ja tämä antaa parhaat eväät työelämään. 

Hius- ja kauneudenhoitoala

Hius- ja kauneudenhoitoalan palvelut edistävät ihmisten kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia. Niillä voidaan vahvistaa yksilön itsetuntoa, jolla on keskeinen merkitys ihmisen sosiaalisessa toiminnassa, itsensä hyväksymisessä ja omaan kulttuuriin sitoutumisessa. Tärkein työväline kauneudenhoitoalan ammattilaiselle on hänen persoonansa, josta säteilee hyvä itsetunto, myönteinen elämänasenne, oman elämän hallinta ja sisäistetty ammattietiikka. Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset ovat palvelu- ja yhteistyöhenkisiä, rehellisiä ja luovia, oma-aloitteisia ja uudistumishaluisia. 

YSAOlla osa opinnoista toteutuu verkko-opintoina itslearnig-oppimisympäristössä ja käytännön ammattitaitoa opiskellaan tekemällä työtä ohjatusti käytännössä. Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat oppivat ammattitaitoja tekemällä asiakastöitä työelämässä ja YSAOn omassa Parturi-kampaamo Hiustaitureissa Tähtiniemen kampuksella. 

Luontoala

Viihdytkö ulkona? Innostaako sinua mahdollisuus käyttää luonnonantimia ruokana tai hyvinvointituotteena? Tykkäätkö luoda käsilläsi käsityötuotteita luonnon materiaaleista? Luontoalan opinnot voisivat olla sinun juttusi!  

Luontoalan opinnoissa on mahdollisuus kehittää olemassa olevaa luontoalan yritystä tai perustaa oma yritys. Opinnoista saat ideoita ja vinkkejä luontoalan toiminnan kehittämiseen. Voit vahvistaa monipuolisesti osaamistasi ja työllistymismahdollisuuksiasi luontoalalla. 

Ole luova ja innovatiivinen, koska silloin saat aikaiseksi jotain ainutlaatuista. 

Puhtausala

Oletko aktiivinen, oma-aloitteinen ja avulias? Jos tunnistat itsesi näistä piirteistä niin sinun tuleva ammattisi voi löytyä puhtausalalta.  

Testin ja videon toteuttivat 1.3.2019-30.6.2021 Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Careeria sekä SSTL Puhtausala ry. Lisäksi hankkeessa oli yhteistyökumppanina Kotityöpalveluyhdistys ry.

Katso myös muut Puhki-hankkeen videot ja materiaalit.

Puhtausala työllistää ammattilaisia monipuolisiin palvelualojen tehtäviin. Alan tehtäviin kuuluu erilaisten ympäristöjen puhtauteen, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä tehtäviä. Puhtausalalla opiskellaan toteuttamaan ylläpito- ja perussiivousta nykyaikaisilla menetelmillä, koneilla ja siivousaineilla erilaisissa työympäristöissä. Lisäksi YSAOlla on mahdollisuus kehittää monenlaista alaan liittyvää osaamista. 

Osa opinnoista toteutuu verkko-opintoina itslearnig-oppimisympäristössä, mutta käytännön ammattitaitoa opiskellaan tekemällä työtä ohjatusti käytännössä. Puhtausalan opinnot painottuvat työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen ja näytöt tehdään aidoissa työelämän tehtävissä. 

Puhtauspalvelussa on YTYÄ!

”Puhtausalan työt sopivat ihmisille jotka pitävät itsenäisestä työskentelystä, oman työn suunnittelusta, asiakaspalvelusta ja tietysti puhtaudesta. Oman käden jäljen näkee heti ja se on varmasti se suurin juttu”

– Mira

Ravitsemisala

Lähimatkailun ja lähiruuan merkitys kasvattaa suosiotaan, ja myös julkisissa palveluissa on kysyntää työvoimasta. Ravitsemisalalla tehdään töitä ihmisten kanssa palvellen asiakkaita arjessa ja juhlassa. Työ on merkityksellistä ja antoisaa tiimityötä. Tiimeissä ammattilaiset huolehtivat itsenäisesti oman työn tekemisestä.  Alalla kädentaidot ja luovuus pääsevät oikeuksiinsa. YSAOlla osa opinnoista totutetaan digiopintoina hyödyntäen itslearning-oppimisympäristöä. Ravitsemisalalla opiskelijoilla on mahdollisuus päästä tulostamaan 3D-tulostimella uniikkeja herkkuja suklaasta ja muista raaka-aineista. 

Käytännön opiskelu toteutuu monipuolisissa oppimisympäristöissä työpaikoilla sekä YSAOn omissa työelämää vastaavissa ympäristöissä: opetuskeittiöissä, Ravintola Oppimestarissa sekä Kahvila-myymälä Eväsmestarissa. Monipuoliset oppimismahdollisuudet antavat opiskelijalle parhaat eväät työelämään. 

Kysy lisää!
Päivi Honkanen
koulutuspäällikkö
0400 792 836
paivi.honkanen@ysao.fi

Tutkinto Tutkintotyyppi Paikka Huom.
Elintarvikealan perustutkinto Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Elintarvikealan perustutkinto, työvoimakoulutuksena (nro 709674) Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, Elintarvikealan osaamisala Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Kahvilapalvelut Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Katu- ja pikaruokapalvelut Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Leipomoalan ammattitutkinto, kondiittorikisälli Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Luontoalan ammattitutkinto Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Luontoalan ammattitutkinto/luonnontuoteneuvoja, luonnontuotejalostaja Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Kiinteistönhoitaja (AT) Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, kotityöpalvelujen osaamisala Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, laitoshuoltaja Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, toimitilahuoltaja Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kiinteistönhoitaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kodinhuoltaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Puhtauspalvelualan koulutus, työvoimakoulutuksena (717093) Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Ravintola- ja cateringalan koulutus, työvoimakoulutuksena (717124) Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki Ammattitutkinto Verkkokoulutus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Ruokapalvelujen ammattitutkinto/ravintolakokki Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Ruokapalvelujen ammattitutkinto/suurtalouskokki Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Avaamme haun syksyllä
Ylläpitosiivouspalvelut Perustutkinto Verkkokoulutus
28 koulutus(ta)