Suomen Punaisen Ristin organisoimaa valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.–24.3. Tämän vuoden teemana on rasismiin puuttuminen. Kampanjaviikko rohkaisee meitä tunnistamaan rasismin ja toimimaan sitä vastaan.

Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaiset ihmiset kohtaavat työuralla etenemiseen liittyvää syrjintää lähes kaksi kertaa useammin kuin muu väestö. Ulkomaalaistaustaiset kohtaavat syrjintää etenkin työtovereiden ja esihenkilöiden asenteissa, työuralla etenemisessä sekä palkkauksessa.

Voit osallistua kampanjaan jakamalla kampanjan viestiä somessa tai nostamalla aihetta esiin kahvipöytäkeskusteluissa. Se, että asioista puhutaan, on jo iso askel ja auttaa toimimaan eri tilanteissa. Pienikin teko tai ele voi merkitä isoa käännettä rasismia kokeneen elämässä.

Tunnista & toimi -navigaattori – testaa miten sinä toimisit

Miltä sinusta tuntuisi, jos vieras ihminen tulisi huutamaan sinulle ja pienelle lapsellesi kauppakeskuksessa? Tai jos joutuisit jatkuvasti selittämään, miksi näytät siltä, miltä näytät?

Miten toivoisit, että muut toimisivat näissä tilanteissa?

Tunnista & toimi –navigaattorilla voit testata, miten sinä toimisit eri tilanteissa. Suunnannäyttäjinä toimivat aidot kokemukset rasismista.