Osaajia kaivataan teknologia-alalle

Tarjoamme sinulle monia mahdollisuuksia opiskella teknologiaa ja siten työllistyä teknologia-alan yrityksiin. Osaamisaloina ovat kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka. Teknologia-ala työllistää pelkästään Suomessa suoraan lähes 320 000 henkilöä ja on samalla Suomen tärkein vientiala. Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla, joka takaa hyvät mahdollisuudet työskennellä myös kansainvälisesti ulkomailla.

Teknologiateollisuus tarvitsee seuraavan kymmenen vuoden aikana 130 000 uutta osaajaa, joka tarkoittaa noin 13 000 avointa työpaikkaa vuosittain. Haluaisitko sinä olla yksi heistä?

Jos sinua kiinnostaa kasvava tulevaisuuden ala, teknologiaosaaminen sekä halu työllistyä, opinnot teknologiaosaamisessa YSAOlla tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet. Kiinnostaako robotiikka tai automaatio vai haluatko kenties, että oman käden jälki näkyy työssäsi tai haaveiletko asiakaspalvelussa työskentelystä? Tähän meillä on ratkaisu, sinusta voisi tulla koneistaja, sähköasentaja, IT-tukihenkilö, hitsaaja tai joku muu. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kyllä löytyy, teknologiaosaaminen on kysyttyä!

Opinnot tekniikan-aloilla ovat aina työelämälähtöisiä ja alalle onkin räätälöity usean yrityksen kanssa erilaisia mahdollisuuksia opiskella, kuten Ponsse-polku, Pok-oppimisympäristö tai yksilöllinen oppimisympäristö keskellä Vieremän yrityskylää.

– Ylä-Savossa on laaja teknologia-alan keskittymä, jonne kaivataan jatkuvasti uusia tekijöitä. Täällä on niin suuria ”veturiyrityksiä”, pienempiä teknologia-alan yrityksiä kuin useita alihankintayrityksiäkin. Opiskelijoitamme työllistyy kaikenkokoisiin yrityksiin moniin eri tehtäviin, Vaarasuo kertoo Newspoolin-artikkelissa.

Oletko metallihenkinen?

Tämän alan opinnoissa voit valmistua levyseppähitsaajaksi, koneistajaksi tai koneasentajaksi.


Sinun ei tarvitse heti tietää mihin ammattiin haluaisit valmistua, vaan kaikkiin vaihtoehtoihin tutustutaan opintojen alussa ja sen jälkeen voit vielä suuntautua itseäsi kiinnostavalle polulle!

Kone- ja tuotantotekniikan alalta valmistuttuasi sinulla on hallussa kaikki modernit valmistustekniikat ja osaat mitata tarkasti valmistamasi tuotteet tai pystyt toimimaan mekaanisten koneiden kokoonpanossa, asennuksessa ja huollossa. Työpaikkasi on nykyaikaisissa teollisuusympäristöissä, joissa robotiikka ja automaatio ovat osa arkipäivää.

Kokeile ja tutustu alan käytäntöön!

Tämä ala soveltuu kaikille. Aito kiinnostus metallialaan riittää!
Aikaisempaan kokemusta ei tarvita.

Voit tulla tutustumaan oppilaitokseen ennen koulutukseen hakeutumista!

Sähkö- ja automaatioala

Tässä työssä tehtävät ja työskentelypaikat vaihtelevat viikosta toiseen tai toimit siisteissä teollisuusympäristöissä kojeistoasentajana tai ajoneuvosähköjen parissa. YSAOlla opiskellessa opintoihin kuuluu myös opiskelu Pok-oppimisympäristössä, jossa päästään jo heti opintojen alussa työskentelemään yrityksessä oikeita tuotteita tehden. Jos sinua kiinnostaa käsillä tekeminen ja haluat vaihtelevan työn, sähkö- ja automaatioala on juuri oikea valinta sinulle.

Tieto- ja viestintätekniikka

Onko sinulle tietokoneet ”se oma juttu” ja haluat työskennellä kehittyvän teknologian parissa? Toimit tietotekniikan parissa asentaen, huoltaen tai ohjelmoiden erilaisia tietokone- ja tietoliikennelaitteita tai toimit yrityksen asiakastuessa erilaisia myyntitehtäviä unohtamatta. Oletko valmis hyppäämään uusiin haasteisiin ja pitämään itsesi ajan hermolla koko ajan kehittyvässä tietotekniikan maailmassa?

Tule meille opiskelemaan monipuolinen ja kiinnostava teknologia-alan ammatti käytännönläheisesti. Työllistymismahdollisuudet alalle ovat erinomaiset. Tutustu koulutuksiin ja hae!

Tutustu teknologiaosaamisalueen koulutuksiimme verkkosivullamme!

Kysy lisää!
Jarkko Ruotsalainen
koulutuspäällikkö
040 1778 536
jarkko.ruotsalainen@ysao.fi

Tutkinto Tutkintotyyppi Paikka Huom.
Kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutus (nro 718323) Ei tutkintotavoitetta Iisalmi, Sankariniemi
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, Iisalmi Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, Vieremä Perustutkinto Vieremä
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja Perustutkinto Vieremä
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Syksyn toinen aloituspäivä 21.10.2024
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja, Vieremä Perustutkinto Vieremä
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto/koneistaja Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö Perustutkinto Iisalmi, Sankariniemi Opiskelijapaikat täynnä! Tiedotamme seuraavasta haku- aloitusajasta myöhemmin.
Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistaja Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
Tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikan osaamisala Ammattitutkinto Iisalmi, Sankariniemi
14 koulutus(ta)

Lyhytkoulutukset

Koulutus Osaamisalue Paikka
Älykäs teollisuus, YSAO SMF Academy 4.0 Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala Verkkokoulutus - ohjattu
Älykäs teollisuus, YSAO SMF Academy 5.0 Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala Verkkokoulutus - ohjattu
Konepajamittaus tutuksi Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala Verkkokoulutus
Tulityökorttikoulutus, 10.12.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala Iisalmi, Sankariniemi
Tulityökorttikoulutus, 17.09.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala Iisalmi, Sankariniemi
Tulityökorttikoulutus, 19.08.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala Iisalmi, Sankariniemi
Tulityökorttikoulutus, 19.11.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala Iisalmi, Sankariniemi
Tulityökorttikoulutus, 22.10.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala Iisalmi, Sankariniemi
Työturvallisuuskorttikoulutus, 17.12.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala Iisalmi, Sankariniemi
Työturvallisuuskorttikoulutus, 24.09.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala Iisalmi, Sankariniemi
Työturvallisuuskorttikoulutus, 26.11.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala Iisalmi, Sankariniemi
Työturvallisuuskorttikoulutus, 27.08.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala Iisalmi, Sankariniemi
Työturvallisuuskorttikoulutus, 29.10.2024 Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- ja kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus-| elintarvike- ja luonnontuoteala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala Iisalmi, Sankariniemi
Verkot tutuksi ja turvalliseksi - Stop kyberuhkille! Teknologiaosaaminen;ICT-ala Verkkokoulutus - itsenäinen
14 koulutus(ta)