Experter sökes till teknologibranschen

Vi erbjuder dig mångsidiga möjligheter att studera teknologi och därmed arbeta på företag inom teknologibranschen. Kompetensområden är maskin- och produktionsteknik, el- och automationsbranschen, informations- och kommunikationsteknik. Bara i Finland sysselsätter teknologibranschen nästan 320 000 personer och är samtidigt Finlands viktigaste exportbransch. Teknologiföretagen är verksamma på den internationella marknaden, vilket ger goda förutsättningar att även kunna arbeta utomlands.

Under de kommande tio åren behöver teknologiindustrin 130 000 nya sakkunniga vilket innebär cirka 13 000 lediga tjänster per år. Vill du vara en av dem?

Om du är intresserad av en framtidsbransch i tillväxt, teknologikompetens samt vill få en anställning, erbjuder studier inom teknologikompetens på YSAO goda möjligheter för detta. Är du intresserad av robotik eller automation eller vill du kanske lämna ditt eget avtryck i arbetet eller drömmer du om att arbeta med kundservice? Då har vi en lösning, du skulle kunna bli verkstadsmekaniker, elmontör, IT-stödperson, svetsare eller något annat. Det finns många möjligheter och alternativ, teknologikompetens är efterfrågat!

Studier inom teknikbranscherna utgår alltid från arbetslivet. Tillsammans med flera företag har olika möjligheter skräddarsytts för att studera inom branschen, såsom Ponsse-stigen, lärmiljön EAvenue eller en individuell lärmiljö mitt i Vieremä företagsby.

Maskin- och produktionsteknik

Är du intresserad av metall?

Studier inom det här området kan leda till plåtslagare-svetsare, verkstadsmekaniker eller maskinmontör.

Du behöver inte veta direkt vilket yrke du vill satsa på, utan du får bekanta dig med alla yrken i början av studierna och därefter kan du välja vilken inriktning som intresserar dig!

Efter avslutad utbildning inom maskin- och produktionsteknik, behärskar du alla moderna produktionstekniker och kan noggrant mäta de produkter du tillverkar eller kan arbeta med montering, installation och underhåll av mekaniska maskiner. Din arbetsplats är i en modern industrimiljö, där robotik och automation är en del av vardagen.

Testa maskin- och produktionsteknik!

Den här branschen passar för alla. Det räcker med ett äkta intresse för metallbranschen!
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Anmäl dig till en introduktion av branschen som YTYÄ!-projektet arrangerar. Introduktionen kan ta från några timmar till hela dagar.

El- och automationsbranschen

I det här arbetet varierar uppgifter och arbetsplatser från vecka till vecka eller så arbetar du i industrimiljöer som apparaturmontör eller med fordonsel. När du studerar på YSAO ingår även studier i lärplattformen POKE, där du direkt i början av studierna får arbeta i företag med riktiga produkter. Om du gillar att arbeta med händerna och vill ha ett varierande arbete, är el- och automationsbranschen rätt val för dig.

Informations- och kommunikationsteknik

Är datorer “din grej” och har du en önskan att arbeta med teknologi i utveckling? Du arbetar med informationsteknik med att installera, underhålla eller programmera olika dator- och datatrafikutrustning eller så arbetar du med företagets kundstöd inklusive med olika försäljningsuppgifter. Är du redo att ta dig an nya utmaningar och hålla dig uppdaterad i informationsteknikvärlden som är i ständig utveckling?

Kom till oss och studera den mångsidiga och intressanta teknologibranschen praktiskt. Branschen erbjuder fantastiska sysselsättningsmöjligheter.

Läs mer om utbildningarna och sök!

Kontakt

Miika Vaarasuo
0400 792 832
miika.vaarasuo@ysao.fi