Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Voit hakea työvoimakoulutukseen, mikäli olet tällä hetkellä työtön, työttömyysuhan alainen, lomautettuna, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua tai teet osa-aikatyötä.

Perustutkintoon johtava koulutus ei vaadi aikaisempaa pohjakoulutusta tai aikaisempaa työkokemusta alalta, kiinnostus alaa kohtaan katsotaan eduksi. Ammattitutkintoon johtava koulutus edellyttää alan perustutkinnon suoritusta tai riittävän vankkaa ammatillista perusosaamista. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet tai allergiat voivat olla este valinnalle.

Suomen kielen kielitaitovaatimustaso on A2 /koneistaja ja koneasentaja, A1.3 /levyseppähitsaaja.

Kiinnostaako sinua opiskelu kone- ja tuotantotekniikan monipuolisiin tehtäviin, kuten koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi tai koneenasentajaksi?

Tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto tai tuotantotekniikan ammattitutkinto tai tutkinnon osia sekä työllistyminen alan työtehtäviin.

Lisätietoja koulutuksesta:
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: Jarkko Ruotsalainen, puh. 040 177 8536, jarkko.ruotsalainen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa Anne Partanen, puh. 0295 043 655, anne.partanen@te-toimisto.fi.

Koulutuksen sisältö

Tutustumisjaksolla pääset tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan koulutukseen ja pääset kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joiden kautta osaat mitata osaamistasi suhteessa työn vaativuuteen. Lähde mukaan katsomaan löytyykö tästä sinulle reitti tälle alalle.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Aloituspaikat

5

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

A2 /koneistaja ja koneasentaja, A1.3 /levyseppähitsaaja

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Teknologia-ala on Ylä-Savossa suuri työllistäjä ja alueen yritykset tulevat tarvitsemaan työvoimaa teknologia-alan työtehtävissä.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN 31.5.2024 mennessä
Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Valitse oikea koulutus (Sanahakuun koulutuksen numero 717091) > Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024