Perinteinen peruskoulujen 8. luokkalaisten toiminnallinen tutustumispäivä järjestetään YSAOn kampuksilla 10.-11.4.2024 .
8-kurkistuksella on pitkät perinteet Ylä-Savossa, toisen asteen koulutuksiin tutustuen.
YSAOn kampuksille tulee tänä vuonna vierailulle noin 450 perusopetuksen 8- luokkalaista. Kurkistamaan tulevat kaikki Ylä-Savon kunnat; Keitele, Pielavesi, Varpaisjärvi, Lapinlahti, Kiuruvesi, Vieremä, Sonkajärvi, Rautavaara, Iisalmi ja Pyhäntä sekä Kärsämäki.

Ysaolla pyritään tekemään kurkistuspäivinä pieniä toiminnallisia tehtäviä työsaleissa ja työhalleissa, samalla tutustutaan koulutuksiin. Opettajat kertovat työelämästä, oppilaitosympäristö tulee tutuksi, ja se miten täällä YSAOLLA opiskellaan. 8- kurkistuksen tavoitteena on tukea nuoren ammatinvalintaa ja nähdä eri alan koulutusvaihtoehtoja.

Me kaikki täällä YSAOLLA odotetaan jo kovasti 8- luokkalaisia kurkistamaan! Tervetuloa!