Yrittäjä, pysähdy hetkeksi tulevaisuustaitojen äärelle

Mietitkö, mihin maailma on menossa ja miten yrityksesi pärjää muutosten melskeissä? Millaisia asiakkaita Ylä-Savossa on vuonna 2040 ja millaisia palveluita täällä silloin tarvitaan? Tule leppoisaan ja maksuttomaan reilun tunnin mittaiseen tulevaisuustyöpajaan kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä, miten yrittäjä voi huomioida tulevaisuuden kehityskulkuja jo tänä päivänä. Työpajassa perehdyt siihen, miksi ennakointi on tarpeellista kaikenkokoisille yrityksille ja miten voit hyödyntää tulevaisuushavaintoja oman liiketoiminnan kehittämisessä. Tulevaisuus ei vain tapahdu itsestään, vaan siihen voi ja pitääkin vaikuttaa jo tänään. Ota yhteyttä heidi.huttunen@ysao.fi, jos olet kiinnostunut osallistumaan tulevaisuustyöpajaan. Seuraavan ryhmän kokoaminen on jo käynnissä.

Tulossa YSAO:n palvelualojen työelämäfoorumi ti 19.9.2023

Ylä-Savon ammattiopiston palvelualat ja EMill ennakointimalli -hanke järjestävät
ti 19.9.2023 klo 14.00-15.45 yläsavolaisille palvelualojen yrityksille leppoisan työelämäfoorumin, jossa kuullaan ajankohtaisista asioista ja keskustellaan palvelualoille tärkeistä tulevaisuuden nousevista teemoista.
Tilaisuus järjestetään YSAO:n ravintola Oppimestarissa ja siihen on myös etäosallistumismahdollisuus. Tilaisuus on maksuton ja tarjoamme lähiosallistujille iltapäiväkahvit. Ilmoittaudu viimeistään to 14.9.2023 klo 14 mennessä oheisen linkin kautta (https://link.webropolsurveys.com/S/DDD93DDD14F6E013).

Alustava ohjelma, muutokset mahdollisia:

klo 14.00 Tervetulosanat: Päivi Honkanen, koulutuspäällikkö, YSAO
klo 14.05 Ravintola-alan suhdannekatsaus, Katri Jakosuo, koulutuspoliittinen asiantuntija, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
klo 14.25 Osaamistarpeet horeca-alalla -selvitys, Teemu Juntunen, ennakointiasiantuntija, Pohjois-Savon Liitto
klo 14.40 RekryKoulutuksen mahdollisuudet, Saara Venäläinen, johtava asiantuntija, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto
klo 14.55 Tauko
klo 15.00 Yrittäjän puheenvuoro, Eeva Mertanen, Ravintolamestarit Oy
klo 15.20 YSAO:n palvelualojen ajankohtaiset asiat, oppisopimus, lyhytkoulutukset, opiskelijamäärät, Päivi Honkanen, YSAO
klo 15.30 Yhteinen loppukeskustelu, Miten voimme yhdessä parantaa Ylä-Savon palvelualojen elinvoimaa?
klo 15.45 Tilaisuus päättyy

Yhteystiedot:
Heidi Huttunen, hankeasiantuntija, heidi.huttunen@ysao.fi
Päivi Honkanen, koulutuspäällikkö, paivi.honkanen@ysao.fi

Tervetuloa!

EMill ennakointimalli blogi

Hankeasiantuntijan blogissa perehdytään hankkeen tapahtumiin sekä siihen, mistä ennakoinnissa on oikein kyse ja miksi jokainen yrittäjä tarvitsee tulevaisuustaitoja.

Blogi 1: Kirkastuuko yrityksen tulevaisuus ennakoimalla?

Blogi 2: Ylä-Savon ammattiopistolla tähyillään tulevaisuuteen moni tavoin

Blogi 3: Millainen on Ylä-Savon tulevaisuuskuva? – Tule mukaan yhteiseen tulevaisuustoimintaan

Blogi 4: Millaista osaamista tulevaisuuden Ylä-Savossa tarvitaan?

Blogi 5: Mitä jos suunnitelmat muuttuvat? – Tulevaisuutta voi lähestyä monella tavalla

Blogi 6: Ennakointia YSAO Asiaa podcastissa ja vastuullisuusvaatimusten ennakointia Lapinlahdella

Blogi 7: Skenaariotyöskentelyä ja Ylä-Savon yhteisiä tulevaisuuskuvia kesäkuussa 2023

Hankkeen toteuttaja

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä

Hankkeen tavoitteet

EMill-ennakointimalli on hanke, jonka tavoitteena on kehittää yläsavolaisille mikro- ja pk-yrityksille joustava ennakointityön toimintamalli, jonka avulla yritys voi seurata ja analysoida globaaleja muutostrendejä yrityksen oman liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Hankkeessa kootaan ja visualisoidaan käytettävissä olevaa ennakointitietoa ja ennakoinnin työkaluja yritysten ja oppilaitosten käyttöön.

EMill-hankkeessa pilotoidaan myös Ylä-Savon osaamisen kehittämismallia, joka yhdistää seudun yritykset, kunnat ja koulutuksenjärjestäjät tekemään osaamistarpeiden ennakointia, koordinoimaan koulutuksen saatavuutta ja siten varmistamaan eri toimialojen ja erikokoisten yritysten osaamistarpeisiin vastaamista.

Kesto
1.8.2022 – 31.12.2023

Budjetti
196 250 €


Rahoittaja
Euroopan sosiaalirahasto

Hankepäällikkö
Ylä-Savon ammattiopisto
Leena Toivanen
0400 792 830
leena.toivanen@ysao.fi