Yrittäjä, pysähdy hetkeksi tulevaisuustaitojen äärelle

Mietitkö, mihin maailma on menossa ja miten yrityksesi pärjää muutosten melskeissä? Millaisia asiakkaita Ylä-Savossa on vuonna 2040 ja millaisia palveluita täällä silloin tarvitaan? Tule leppoisaan ja maksuttomaan reilun tunnin mittaiseen tulevaisuustyöpajaan kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä, miten yrittäjä voi huomioida tulevaisuuden kehityskulkuja jo tänä päivänä. Työpajassa perehdyt siihen, miksi ennakointi on tarpeellista kaikenkokoisille yrityksille ja miten voit hyödyntää tulevaisuushavaintoja oman liiketoiminnan kehittämisessä. Tulevaisuus ei vain tapahdu itsestään, vaan siihen voi ja pitääkin vaikuttaa jo tänään. Ota yhteyttä heidi.huttunen(at)ysao.fi, jos olet kiinnostunut osallistumaan tulevaisuustyöpajaan. Seuraavan ryhmän kokoaminen on jo käynnissä.

Skenaariotyöskentelyä ja Ylä-Savon yhteisiä tulevaisuuskuvia kesäkuussa 2023

Olemme käynnistäneet Ylä-Savon skenaariotyön, jonka tarkoituksena on ennakoida Ylä-Savon toimintaympäristön kehitystä skenaarioiden avulla vuoteen 2035. Skenaariot ovat kuvauksia toimintaympäristön vaihtoehtoisista tulevaisuuksista. Niiden rakentamisen tarkoituksena on syventää ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista, haastaa nykyistä ajattelua sekä synnyttää uutta keskustelua, mikä voi johtaa vielä parempaan huomiseen Ylä-Savossa.

Toivotamme yläsavolaiset yritykset lämpimästi tervetulleiksi perehtymään skenaariotyöskentelyyn ja osallistumaan Ylä-Savon tulevaisuuskuvien luomiseen! Elinkeinoelämän ja koulutuksenjärjestäjien ensimmäinen yhteinen skenaariotyöpaja järjestettiin ti 6.6.2023. Skenaarioiden kehitystyö jatkuu Savonia AMK:n Iisalmen kampuksella torstaina 15.6.2023 klo 13-16. Voit ilmoittautua tähän toiseen työpajaan, vaikka et olisi ollut mukana ensimmäisessä työpajassa. Skenaariotyön toteutuksessa meitä tukee skenaario- ja strategiatyöhön erikoistunut konsulttitoimisto Capful. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta skenaariotyöskentelystä. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/s/ylasavonskenaariot2023

Lisätiedot: Heidi Huttunen, EMill ennakointimalli -hanke (heidi.huttunen(at)ysao.fi) tai Reijo Hynynen, Kestech osaamiskeskittymä (reijo.hynynen(at)savonia.fi).

EMill ennakointimalli blogi

Hankeasiantuntijan blogissa perehdytään hankkeen tapahtumiin sekä siihen, mistä ennakoinnissa on oikein kyse ja miksi jokainen yrittäjä tarvitsee tulevaisuustaitoja.

Blogi 1: Kirkastuuko yrityksen tulevaisuus ennakoimalla?

Blogi 2: Ylä-Savon ammattiopistolla tähyillään tulevaisuuteen moni tavoin

Blogi 3: Millainen on Ylä-Savon tulevaisuuskuva? – Tule mukaan yhteiseen tulevaisuustoimintaan

Blogi 4: Millaista osaamista tulevaisuuden Ylä-Savossa tarvitaan?

Blogi 5: Mitä jos suunnitelmat muuttuvat? – Tulevaisuutta voi lähestyä monella tavalla

Blogi 6: Ennakointia YSAO Asiaa podcastissa ja vastuullisuusvaatimusten ennakointia Lapinlahdella

Hankkeen toteuttaja

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä

Hankkeen tavoitteet

EMill-ennakointimalli on hanke, jonka tavoitteena on kehittää yläsavolaisille mikro- ja pk-yrityksille joustava ennakointityön toimintamalli, jonka avulla yritys voi seurata ja analysoida globaaleja muutostrendejä yrityksen oman liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Hankkeessa kootaan ja visualisoidaan käytettävissä olevaa ennakointitietoa ja ennakoinnin työkaluja yritysten ja oppilaitosten käyttöön.

EMill-hankkeessa pilotoidaan myös Ylä-Savon osaamisen kehittämismallia, joka yhdistää seudun yritykset, kunnat ja koulutuksenjärjestäjät tekemään osaamistarpeiden ennakointia, koordinoimaan koulutuksen saatavuutta ja siten varmistamaan eri toimialojen ja erikokoisten yritysten osaamistarpeisiin vastaamista.

Kesto
1.8.2022 – 31.12.2023

Budjetti
196 250 €


Rahoittaja
Euroopan sosiaalirahasto

Hankepäällikkö
Ylä-Savon ammattiopisto
Leena Toivanen
0400 792 830
leena.toivanen@ysao.fi