Huolestuttaako lähestyvä taantuma tai työvoimapula? Millainen meininki on Ylä-Savossa kymmenen vuoden kuluttua? Mikä on tärkein tulevaisuuden taito? Millaisen osaamisen avulla Ylä-Savo menestyy myös tulevaisuudessa?


YSAO haluaa edistää yhteistä ymmärrystä tulevaisuuden työelämän tarpeista ja Ylä-Savon menestystekijöistä. Yhteisessä ennakointiryhmässä yläsavolaiset yritykset, koulutuksenjärjestäjät ja kunnat tekevät ennakointia yhdessä.
Yhteisen ennakointityön tavoitteena on saada näkemys siitä, mitkä ovat Ylä-Savon menestymisen kannalta merkittävimmät yhteiset tulevaisuusteemat, millaisia osaamistarpeita Ylä-Savossa on tulevaisuudessa ja miten yhdessä ratkomme nämä haasteet. Lisäksi ennakointiryhmä tuottaa alueen kehittämisessä hyödynnettävää tulevaisuustietoa ja toimii tiiviissä yhteistyössä Ylä-Savon osaamisen kehittämisen kumppanuusryhmän kanssa.


Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yläsavolaiset tulevaisuuden työelämästä ja yhteiskehittämisestä kiinnostuneet yritykset toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Ennakointiryhmä kokoontuu vuoden 2023 aikana noin kolmesta neljään kertaa. Osallistumalla pääset vaikuttamaan alueen yritysten ja koulutustenjärjestäjien väliseen yhteistyöhön ja saat kokemusta ennakoinnin menetelmien käytännön soveltamisesta.
Tulevaisuus tehdään yhdessä – Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä

Heidi Huttunen
hankeasiantuntija, EMill ennakointimalli hanke
heidi.huttunen@ysao.fi