Taitaja2024-tapahtuma järjestettiin Kuopiossa 20.−23.5.2024. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili yli 400 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 49 lajissa, joista viisi oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Ylä-Savon ammattiopiston mitalisaalis kisoista oli viisi mitalia, 1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia.
He ovat Suomen parhaita ammattiosaajia omissa lajeissaan:
Hevostenhoito, Aada Suutari, kulta
Sähköasennus, Niilo Ollikainen, hopea
Koneenasennus ja kunnossapito, Miika Kuosmanen, hopea
Koneenasennus ja kunnossapito, Aatu Hakkarainen, pronssi
Infrarakentaminen, Tomas Takkinen, pronssi
Leipuri-kondiittori, Inka-Maria Lindlöf, 5. sija
CNC-koneistus, Leevi Väisänen, 6. sija

YSAOn Taitaja-koordinaattori Satu Nasrelarab iloitsee joukkueen menestyksestä ja kiitti lämpimästi kilpailijoita.

– Jokainen teistä on voittaja! Kaikki eivät pääse kilpailemaan Suomen mestaruuksista, eivätkä kuulu kahdeksan parhaan joukkoon, te kuulutte. Olette osoittaneet rohkeutta, ammattitaitoa, kykyä heittäytyä ja paljon muuta. Olen ylpeä teistä kaikista.

YSAO toimi yhteistyökumppanina tapahtuman kisajärjestelyissä. Peltoniemellä Iisalmessa kilpailtiin eläintenhoidossa ja Hingunniemessä Kiuruvedellä hevostenhoidossa. Lisäksi toimimme lajivastaavina infrarakentamisessa sekä koneenasennus ja kunnossapitolajissa.

Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon nappasi tänä vuonna hevostenhoito, jonka lajivastaavina toimivat Jenna Hartojoki ja Anne-Mari Rantala YSAOn Hingunniemen kampukselta. Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkitaan kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa.

Yläkoululaisten leikkimielisen tieto- ja taitokilpailun Taitaja9:n voiton vei Sapelihammastiikerit Sydän-Laukaan koulusta. Iisalmelainen Powergrills-joukkue Juhani Ahon koulusta kamppaili hienosti kolmanneksi.

Taitajien Taitajaksi valittiin Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa opiskeleva Max Miettunen, joka kilpaili kiinteistönhoidossa. Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan.

Lisätietoja
YSAO Taitaja-koordinaattori 
Satu Nasrelarab 
satu.nasrelarab@ysao.fi
0400 798 524

https://taitaja2024.fi/fi/
https://www.skillsfinland.fi/