Tammi-helmikuun vaihteessa järjestetyistä semifinaaleista tiensä Taitaja2024 finaaliin selvitti seitsemän Ylä-Savon ammattiopisto YSAOn opiskelijaa. He lähtevät tavoittelemaan Suomen mestaruuksia kuudessa eri ammattilajissa.

YSAOn Taitaja- koordinaattori Satu Nasrelarab on tyytyväinen finaalipaikoista ja kiittää kaikkia semifinaaleihin osallistuneita opiskelijoita.

– Kilpailu ei ole ainoastaan kilpailu, vaan myös oppimisen ja kasvun tilaisuus. Näimme hienoja suorituksia kaikilta kilpailijoiltamme semifinaaleissa ja jokainen teki oman parhaansa, hehkuttaa Satu.

Ylpeänä esittelemme toukokuun finaalissa taitonsa näyttämään pääsevät:

Aada Suutari Hevostenhoito 309
Aatu Hakkarainen Koneenasennus ja – kunnossapito 607
Leevi Väisänen CNC-koneistus 603
Maria Lindlöf Leipuri-kondiittori 501
Miika Kuosmanen Koneenasennus ja – kunnossapito 607
Niilo Ollikainen Sähköasennus 406
Tomas Takkinen Infrarakentaminen 411

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Kuopiossa 20.–23.5.2024 järjestettävässä finaalissa kilpailee 450 opiskelijaa. YSAO toimii yhteistyökumppanina toukokuun finaaleiden kisajärjestelyissä kolmen kampuksen voimin. Peltoniemellä Iisalmessa kilpaillaan eläintenhoidossa ja Hingunniemessä Kiuruvedellä hevostenhoidossa. Siilinjärven Toivalassa mitellään SM-mitaleista infrarakentamisessa.

Taitaja2024-tapahtuman järjestämisestä vastaa Savon ammattiopisto ja yhteistyökumppanit. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, jonka tavoitteena on kasvattaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Skills Finland myös lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.
Tapahtuman yksi keskeinen teema on kestävä tulevaisuus ja tavoitteena on nostaa ammattiosaamisen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Taitaja2024-tapahtuman slogan ja tunniste on #YlpeästiAmmattilainen.

Taitaja2024-verkkosivut

Lisätietoja
Nasrelarab Satu
opettaja, Taitaja-koordinaattori YSAO
satu.nasrelarab@ysao.fi
p. 040 079 8524