Ylä-Savon ammattiopisto YSAOn opiskelijat kilpailevat Taitaja-semifinaaleissa tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. Mukana on 29 opiskelijaa, jotka osallistuvat kymmeneen eri lajiin. YSAOn kampuksilla järjestetään neljän lajin semifinaalit.

Taitaja-semifinaalit järjestetään 30.1.–3.2.2023 yhteensä 30 ammatillisessa oppilaitoksessa ympäri Suomea. Semifinaaleihin ilmoittautui 1646 opiskelijaa ja he kilpailevat 47 lajissa, joista viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Lajiensa parhaat kilpailevat suomenmestaruuksista 8.–11.5. Taitaja2023-tapahtumassa Espoossa. Toukokuun finaalissa kilpailee noin 500 finalistia eri ammattialoilta.  

”Olen erittäin iloinen, että saimme todella paljon osallistujia Taitaja-semifinaaleihin. Osallistujamäärä on yksi suurimmista Taitajan historiassa”, toteaa Taitaja2023-tapahtuman kilpailujohtaja Thomas Vasenius.

Taitaja2023 Espoo

Taitaja2023 Espoo -tapahtuma järjestetään Tapiolan urheilupuiston alueella. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Tapahtuman keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus sekä ammattiosaamisen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Kilpailulajien lisäksi ammattinäytöksissä nähdään ajankohtaisia teemoja: drone-lennätys, tulevaisuuden ruokateknologia ja seinämaalaus (muraali). Taitaja2023 on kaikille avoin tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen.

Espoon kilpailuihin lähdetään osaamisella ja ammattiylpeydellä – tapahtuman virallinen slogan ja hastag on #OlePro.

Lisätietoja
Nasrelarab Satu
Opettaja, Taitaja-koordinaattori YSAO
satu.nasrelarab@ysao.fi
p. 040 079 8524

Thomas Vasenius
Kilpailujohtaja, Taitaja2023 Espoo
thomas.vasenius@omnia.fi
p. 043 824 4169