Kun matka kotoa uuteen opiskelupaikkaan on pitkä tai muutoin haasteellinen, tarjoavat monipuoliset asuntolamme sinulle hyvän ratkaisun asumiseen.

Ylä-Savon ammattiopistolla on kaksi opiskelija-asuntolaa mihin voit hakea asuntolapaikkaa opintojesi ajaksi. Iisalmessa Peltoniemen asuntola palvelee kaikkien Iisalmen kampusten opiskelijoita. Kiuruvedellä Museokadun asuntola on tarkoitettu pääsääntöisesti Hingunniemen opiskelijoita varten mutta myös bussilla Iisalmen kampuksilla kulkeville. Muuttaminen asuntolaan voi helpottaa opiskeluarkeasi merkittävästi. Lisäbonuksena tulee mahdollisuus olla osa mahtavaa asuntolayhteisöä.

Kun tarvitset lyhytaikaisempaa majoitusta lähijaksojen ajaksi, käytettävissäsi on Iisalmessa Peltoniemen asuntola lemmikkieläinpaikkoineen. Kiuruvedellä hevosalan opiskelijoille on oma hostelli Hingunniemen kampuksella.

Huomaa tämä!
Asuntolapaikkaa haetaan kirjallisesti myönteisen opiskelupaikkapäätöksen jälkeen.

Kun tarvitset majoitusta ainoastaan lähijaksosi ajalle, varaa majoitus sähköpostitse viimeistään 7 vrk ennen lähijaksosi alkua.

Asuntolapaikan hakeminen

Haluamme tarjota sinulle opiskelua tukevan, valvotun asuinympäristön missä viihdyt ja tunnet olosi turvalliseksi. Asuntola on sinulle maksuton mutta muuton yhteydessä peritään avainpantti (80 euroa), jonka saat takaisin muuttaessasi pois asuntolasta.

Asuntolaohjaajat ovat tukenasi niin arkiaskareissa kuin vapaa-ajan ja harrastusten suunnittelussa. Muutettuasi sinut perehdytetään asuntolatoimintaan kurssilla, jolla tulevat tutuiksi niin uusi asuinympäristö ja opiskelupaikkakunta, kuin harrastusmahdollisuudet sekä monipuoliset nuorten palvelut. Kurssilla saat paljon myös eväitä tulevaisuuteen.

Haet asuntolapaikkaa myönteisen opiskelupaikkapäätöksen jälkeen hakemuslomakkeella. Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Jatkavat opiskelijat hakevat paikkaa uudelleen toukokuun loppuun mennessä. Viikonlopuiksi ja/tai loma-ajoiksi asuntolaan jäämiselle haetaan erikseen lupa asuntolaohjaajalta. Asuntola ei voi olla virallinen asuinpaikkasi eli niin sanotut kirjat jäävät kotiosoitteeseesi. Myönteisen päätöksen mukana saat kattavan infon muuttoa varten.

Majoittuminen lähijaksoilla

Kun käyt YSAOn kampuksilla ainoastaan opintojesi lähijaksoilla, voit varata majoituksen asuntoloistamme. Lähijaksolla saat keskittyä opintoihisi ilman normiarjen askareiden pyörittämistä. Opiskelupäivän jälkeen voit levätä, opiskella tai hyödyntää paikkakunnan harrastus- ja kulttuuritarjontaa. Voit tehdä ruokaa majoitustiloissa tai nauttia sen YSAOn kampusten ravintoloissa.

Majoitustilat ovat kalustettuja soluasuntoja ja 2 – 3 henkilön huoneita. Mukaan tarvitset vain omat lakanat ja pyyhkeen. Keittiötiloista löytyvät perusastiat sekä välineet ruoanlaittoon.

YSAOn opiskelijana majoittuminen on sinulle maksutonta. Peltoniemessä ja Hingunniemessä on mahdollisuus myös varata sähköpaikka asuntoautolle tai -vaunulle. Sähköpaikan hinta opiskelijoille on 10,00 euroa / vrk.

Lähijakson majoitus varataan sähköpostilla suoraan halutusta asuntolasta:

Peltoniemi, Iisalmi: peltoniemi.majoitusvaraukset@ysao.fi 
Hingunniemi, Kiuruvesi: majoitusvaraukset.hingunniemi@ysao.fi 

Tee varaus viimeistään 7 vrk ennen lähijaksosi alkua. Majoituspaikkoja on rajoitetusti. Ohjeet saapumiseen ja majoittumiseen saat sähköpostiisi varausvahvistuksen yhteydessä.