Kun matka kotoa uuteen opiskelupaikkaan on pitkä tai muutoin haasteellinen, tarjoavat monipuoliset asuntolamme sinulle hyvän ratkaisun asumiseen.

Ylä-Savon ammattiopistolla on kaksi opiskelija-asuntolaa mihin voit hakea asuntolapaikkaa opintojesi ajaksi. Iisalmessa Peltoniemen asuntola palvelee kaikkien Iisalmen kampusten opiskelijoita ja Kiuruvedellä Museokadun asuntola Hingunniemen opiskelijoita. Muuttaminen asuntolaan voi helpottaa opiskeluarkeasi merkittävästi. Lisäbonuksena tulee mahdollisuus olla osa mahtavaa asuntolayhteisöä.

Kun tarvitset lyhytaikaisempaa majoitusta lähijaksojen ajaksi, käytettävissäsi on Iisalmessa Peltoniemen asuntola lemmikkieläinpaikkoineen. Kiuruvedellä hevosalan opiskelijoille on oma asuntola Hingunniemen kampuksella.

Huomaa tämä!
Asuntolapaikkaa haetaan Wilmassa kun opintosi alkavat.

Kun tarvitset majoitusta ainoastaan lähijaksosi ajalle, ohjeen löydät tämän sivun lopusta. 

Asuntolapaikan hakeminen

Haluamme tarjota sinulle opiskelua tukevan, valvotun asuinympäristön missä viihdyt ja tunnet olosi turvalliseksi. Asuntola on sinulle maksuton, mikäli suoritat meillä perustutkintoa, TUVAa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.
Asuntolapaikat myönnetään ensisijaisesti oppivelvollisille (laki ammatillisesta koulutuksesta §104), TUVA-opiskelijoille ja näiden jälkeen muille tutkinto-opiskelijoille. Asuntolapaikan tarpeen arvioinnissa huomioidaan mm. opiskelijan kodin ja oppilaitoksen välinen etäisyys, kulkuyhteydet sekä muu asuntolapaikan tarpeeseen vaikuttava elämäntilanne. Asuntolapaikkapäätöksessä on ohje miten toimia jos päätös on kielteinen.
Muuton yhteydessä peritään avainpantti (80 euroa), jonka saat takaisin muuttaessasi pois asuntolasta.

Asuntolaohjaajat ovat tukenasi niin arkiaskareissa kuin vapaa-ajan ja harrastusten suunnittelussa. Muutettuasi sinut perehdytetään asuntolatoimintaan kurssilla, jolla tulevat tutuiksi niin uusi asuinympäristö ja opiskelupaikkakunta, kuin harrastusmahdollisuudet sekä monipuoliset nuorten palvelut. Kurssilla saat paljon myös eväitä tulevaisuuteen.

Hae asuntolapaikkaa Wilmassa viikon kuluessa opintojesi alkamisesta. Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan, virallinen päätös asuntolapaikan myöntämisestä tulee sinulle Wilman kautta. Myös jatkavat opiskelijat hakevat paikkaa uudelleen 31.5. mennessä Wilmassa. Viikonlopuiksi ja/tai loma-ajoiksi asuntolaan jäämiselle haetaan erikseen lupa asuntolaohjaajalta. Asuntola ei voi olla virallinen asuinpaikkasi.

Tutustu tärkeään ennakko- ja muuttoinfoon asuntoloiden esittely-sivulla. Huomaa, että jokaiselle asuntolalle on oma info.

Majoittuminen lähijaksoilla

Kun käyt YSAOn kampuksilla ainoastaan opintojesi lähijaksoilla, voit varata majoituksen asuntoloistamme. Lähijaksolla saat keskittyä opintoihisi ilman normiarjen askareiden pyörittämistä. Opiskelupäivän jälkeen voit levätä, opiskella tai hyödyntää paikkakunnan harrastus- ja kulttuuritarjontaa. Voit tehdä ruokaa majoitustiloissa tai nauttia valmiista pöydästä YSAOn kampusten ravintoloissa.

Majoitustilat ovat kalustettuja soluasuntoja ja 2 — 3 henkilön huoneita. Mukaan tarvitset vain omat lakanat ja pyyhkeen. Keittiötiloista löytyvät perusastiat sekä välineet ruoanlaittoon.

YSAOn opiskelijana majoittuminen on sinulle maksutonta, mikäli suoritat meillä perustutkintoa, TUVAa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa. Majoitus on maksuton myös osassa lyhytkoulutuksia, varmista maksuttomuus ennen varausta vastuuohjaajaltasi. Muille YSAOn kurssi- /tapahtuma-asiakkaille majoituksen hinta on 20,00€/vrk (ei sis. liinavaatteita). Peltoniemen ja Hingunniemen kampuksilla on mahdollisuus myös varata sähköpaikka asuntoautolle tai -vaunulle. Sähköpaikan hinta kaikille opiskelijoille on 10,00 euroa / vrk.

Lähijakson majoitus varataan verkkokaupan kautta suoraan halutusta asuntolasta:

Peltoniemen kampus, Iisalmi: Peltoniemen majoitusvaraukset  
Hingunniemen kampus, Kiuruvesi: Hingunniemen majoitusvaraukset

Tee varaus viimeistään 7 vrk ennen lähijaksosi alkua. Majoituspaikkoja on rajoitetusti. Ohjeet saapumiseen ja majoittumiseen saat sähköpostiisi majoitusinfon yhteydessä.