Uudelle opiskelijalle

Lämpimästi tervetuloa, olemme iloisia saadessamme juuri Sinut meidän opiskelijaksemme! Olemme koonneet tähän oppaaseen asioita, jotka sinun tulee tehdä ennen kuin aloitat opintosi meillä. Mukana on myös muita ohjeita ja tärkeitä yhteystietoja opintojen alkuun liittyen.

Yhteisvalinnan kautta opiskelijaksi tuleva

Kun olet hakenut opiskelijaksemme yhteisvalinnan kautta, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Ennen opintojen alkua1. Opiskelupaikan vastaanottaminen

  • Tieto opiskelijavalinnasta tulee Opintopolusta hakuvaiheessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, aikaisintaan 15.6.2023.
  • Saat lisäksi sähköpostitse Ysaon päätöksen opiskelijavalinnasta. Mikäli et ole antanut lupaa valintapäätöksen toimittamisesta sähköpostitse, lähetämme sen sinulle kirjepostina.
  • Lähetämme huoltajalle sähköpostitse tiedon huollettavan saamasta opiskelupaikasta.
  • Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.2023 Oma Opintopolussa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.

2. Käyttäjätunnukset

Lähetämme sinulle käyttäjätunnukset tekstiviestillä ennen opintojen alkua. Huomaa, että samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa käytetään kaikissa Ysaon järjestelmissä. Ysaolla on käytössä vahva tunnistautuminen (MFA) – lue lisää täältä.

Mikäli et ole saanut käyttäjätunnuksia 30.6.2023 mennessä tai sinulla ei ole käytössä tietokonetta / mobiililaitetta, ota yhteyttä opintotoimistoon.

3. Wilmassa

Sinun tulee täyttää Wilmassa Opiskelijatietojen kartoitus -lomake 31.7.2023 mennessä. Löydät lomakkeen kirjautumalla Wilmaan ja valitsemalla ylävalikosta ”lomakkeet”. YSAOn Wilma ja ohjeet löytyvät osoitteesta: https://ysao.inschool.fi/.

4. Kesätehtävä

Sinun tulee tehdä kesätehtävä ennen varsinaisten opintojen aloittamista 31.7.2023 mennessä. Alla linkki, jossa tarkemmat ohjeet. Tehtävien tarkoituksena on auttaa sinua perehtymään tuleviin ammatillisiin opintoihisi. Lue tehtävien ohjeet huolellisesti. Jos tarvitset apua tehtävien tekemiseen, ota yhteyttä amisopinnot@ysao.fi tai puh. +358 40 186 7587.

Löydät linkin ja ohjeet kesätehtävään tästä.

5. Lukuvuoden 2023-2024 aloitusajat ja -paikat

• Sankariniemi, Asevelikatu 4, 74100 Iisalmi 9.8.2023 klo 9.00
• Hingunniemi, Hingunniementie 98, 74700 Kiuruvesi 9.8.2023 klo 8.00
• Peltoniemi, Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi 9.8.2023 klo 8.15
Teollisuustie 3, 74200 Vieremä 9.8.2023 klo 9.00
Takojantie 9, 70900 Toivala 9.8.2023 klo 8.00

6. Asuntolapaikan hakeminen

Mikäli tarvitset asuntolapaikkaa, hae sitä Wilmassa viikon kuluessa opintojesi alkamisesta https://ysao.inschool.fi/ Wilma-ohje (opiskelijalle), opastaa sinua tarkemmin.

Suora linkki hakemukset sivulle: https://ysao.inschool.fi/forms/406/new?sid=6507

Kun opintosi alkavat 1.7.2023 hae viimeistään to 14.7.2023. 
Mikäli haet myöhemmin heinäkuussa, saat asuntolapaikkapäätöksesi elokuun alussa. 

Tutustu asuntolapalveluihin täällä!

7. Kulkeminen asuntolan ja koulun välillä

Kulkeminen asuntolan ja eri YSAOn toimipisteiden välillä onnistuu oheisten aikataulujen mukaisesti. Katso Iisalmen asuntoloiden kuljetukset täältä ja Kiuruveden asuntoloiden kuljetukset täältä. Jos et asu asuntolassa, voit kulkea YSAOn toimipisteisiin yleisten bussiaikataulujen mukaan. Bussiaikataulut saat matkahuollosta.

8. Opintososiaaliset asiat

Tarkista opintotukeen, koulumatkatukeen ja muihin opintososiaalisiin etuihin liittyvät ohjeet täältä: Opintososiaaliset edut

9. Opiskeluhuolto, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueiden palvelut

Opiskeluhuollossa sinua ovat tukemassa opinnoissa eteenpäin terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi. Yhteinen tehtävämme on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia sekä osallisuutta ja ehkäistä ongelmien syntymistä.

Opiskeluhuollon palveluihin pääset helposti varaamalla ajan joko itse tai yhdessä vastuuohjaajan kanssa puhelimitse, tekstiviestillä tai WILMA-viestillä. Yhteystiedot löydät Wilmasta, Ysaon sivustolta, ja Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueiden sivustolta.

Kaikkien opiskeluhuollon työntekijöiden kanssa työskentely on luottamuksellista ja yksilöllisesti räätälöityä opiskelijan omien tavoitteiden ja toiveiden mukaista.

10. Yhteystiedot kesällä

Mikäli tarvitset apua tai sinulle on kysymyksiä opinnoista tai Startti-tehtävän ohjeistuksista, ota yhteyttä Amisinfoon puh. +358 40 186 7587. 

Hakuasioissa voit soittaa hakuinfon numeroon, josta tavoitat päivystävän opinto-ohjaajan puh. +358 40 4811 400.

11. Ohjeita myös opiskelijaintrassa

Kun olet saanut Ysaon tunnukset, pääset kirjautumaan myös opiskelija-intraan osoitteessa opiskelija.ysao.fi Tutustu intraan kaikessa rauhassa, löydät sieltä paljon hyödyllistä tietoa opintoihisi liittyen. Aloita tutustumalla osioon: Uudelle opiskelijalle.


Jatkuvan haun kautta opiskelijaksi tuleva

Kun tulet opiskelijaksi jatkuvan haun kautta, noudata seuraavia ohjeita. (sivua päivitetään)

1. Käyttäjätunnukset

Lähetämme sinulle käyttäjätunnukset YSAOn järjestelmiin muutama päivä ennen opintojesi alkua. Tunnukset tulevat tekstiviestinä siihen numeroon, jonka olet antanut koulutukseen hakeutuessasi. Jos et ole saanut tunnuksia, ole yhteydessä opintotoimistoon.

2. Wilmassa

Kun olet saanut tunnukset, kirjaudu Wilmaan osoitteessa https://ysao.inschool.fi/. Löydät kirjautumissivulta ohjeita Wilman käytöstä, mikäli ohjelma on sinulle vieras. Kun olet kirjautunut Wilmaan, täytä ”Opiskelijatietojen kartoitus”-lomake. Löydät lomakkeen Wilman ylävalikosta: Lomakkeet.

3. Ohjeita myös opiskelijaintrassa

Kun olet saanut Ysaon tunnukset, pääset kirjautumaan myös opiskelija-intraan osoitteessa opiskelija.ysao.fi Tutustu intraan kaikessa rauhassa, löydät sieltä paljon hyödyllistä tietoa opintoihisi liittyen. Aloita tutustumalla osioon: Uudelle opiskelijalle