YSAOlta lähtee huikeat 43 opiskelijaa Taitaja2024 -semifinaaleihin tavoittelemaan finaalipaikkaa 13 eri ammattilajissa. Semifinaalit järjestetään useilla paikkakunnilla halki Suomen, aina Rovaniemeltä Turkuun asti.

– Meillä on koossa mahtava, innostunut porukka. Kaikkien aikojen ennätysmäärä opiskelijoita osallistuu semifinaaleihin tänä vuonna, iloitsee YSAOn Taitaja koordinaattori Satu Nasrelarab.

Opiskelijamme kilpailevat seuraavissa lajeissa:
Ajoneuvotekniikka 101, 2 kilpailijaa
Kuljetuslogistiikka 104, 3 kilpailijaa
Tietokoneet ja -verkot 205, 6 kilpailijaa
Hevostenhoito 309, 4 kilpailijaa
Eläintenhoito 311, 4 kilpailijaa
Putkiasennus 405, 2 kilpailijaa
Sähköasennus 406, 4 kilpailijaa
Talonrakentaminen 407, 1 kilpailija
Infrarakentaminen 411, 6 kilpailijaa
Leipuri-kondiittori 501, 3 kilpailijaa
Kokki/parilaji 502, 4 kilpailijaa
CNC-koneistus 603, 1 kilpailija
Koneenasennus ja kunnossapito 607, 3 kilpailijaa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Taitaja2024-semifinaalit järjestetään 29.1.-2.2.2024 välisenä aikana ja niihin osallistuu yli 1900 kilpailijaa yli 40 paikkakunnalla. Semifinaaleissa karsitaan alan kahdeksan osaavinta Taitaja-kilpailun Kuopiossa 20.–23.5.2024 järjestettävään finaaliin, jossa kilpailee noin 500 opiskelijaa.

YSAO toimii yhteistyökumppanina toukokuun finaaleiden kisajärjestelyissä kolmen kampuksen voimin. Peltoniemellä Iisalmessa kilpaillaan eläintenhoidossa ja Hingunniemessä Kiuruvedellä hevostenhoidossa. Siilinjärven Toivalassa mitellään SM-mitaleista infrarakentamisessa.

Taitaja2024-tapahtuman järjestämisestä vastaa Savon ammattiopisto ja yhteistyökumppanit. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, jonka tavoitteena on kasvattaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Skills Finland myös lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.
Tapahtuman yksi keskeinen teema on kestävä tulevaisuus ja tavoitteena on nostaa ammattiosaamisen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Taitaja2024-tapahtuman slogan ja tunniste on #YlpeästiAmmattilainen.

Taitaja2024-verkkosivut

Lisätietoja
Nasrelarab Satu
Opettaja, Taitaja-koordinaattori YSAO
satu.nasrelarab@ysao.fi
p. 040 079 8524