Iisalmen koeasumisen kampanja houkutteli tänäkin vuonna runsaasti hakijoita ympäri Suomen. Hakemuksista selviää, että nuoria osaajia on onnistututtu houkuttelemaan kesätöihin niin teollisuuden kuin palveluidenkin työtehtäviin, mikä on erittäin myönteinen uutinen Iisalmen osaajavetovoiman kannalta. Hakijoiden joukosta viralliseksi koeasukkaaksi kesälle 2024 valikoitui Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa lääketiedettä opiskeleva Alina Ruhanen, jonka työpaikkana toimii Iisalmen sairaala. Koeasumiskampanjassa päästään näin ensimmäistä kertaa seuraamaan terveydenhuollossa työskentelevän nuoren osaajan kokemuksia Iisalmessa asumisesta, työskentelystä ja vapaa-ajan vietosta.

”Ennen muuttoa en tiennyt Pohjois- Savosta tai Kuopiosta oikeastaan mitään. Nyt muutama vuosi myöhemmin olen tulossa toista kertaa kesätöihin Iisalmeen, tarkemmin ottaen Iisalmen aluesairaalaan, jossa olin myös viime kesän lääkäriharjoittelijana”, kertoo Alina Ruhanen

Koeasumisen kampanjassa pääyhteistyökumppanina toimii Petterinkulma Oy, joka tarjoaa edullisia ja hyväkuntoisia vuokra-asuntoja eri puolilla kaupunkia myös muille kuin kampanjan kautta asuntoa hakeville. Petterinkulman tarjoamasta vuokrakodista viihtyisän ja muuttovalmiin kesäkodin loihtii toinen kampanjan tärkeä yhteistyötaho, Ylä-Savon ammattiopisto YSAOn sisustusalan opiskelijat kalustavat ja sisustavat asunnon koeasukkaan toiveet huomioiden. Kevään aikana koeasumisen kampanjan viestintäkanavissa, kuten @KoeIisalmi -Instagramissa, päästään seuraamaan opiskelijoiden taidonnäytteitä aina sisustussuunnitelman laatimisesta asunnon viimeisiin silauksiin saakka.

Video Emman ja Aadan sisustusprojektin upeasta lopputuloksesta!


Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi. Sivulla on luettavissa mm. Alina Ruhasen esittäytymisblogi.
Kampanjan Instagram-tili: https://www.instagram.com/koeiisalm

Mistä löydät parhaat kesätyöt?
Tutustu seudun huippuyrityksiin ja avoimiin työpaikkoihin iisalmi.fi/byiisalmi

Tutustu koeasumisen tunnelmiin kesän 2023 asukkaan Reetta Sojakan videolla. Hän käy läpi mennyttä kesää ja sen kohokohtia ja kertoo miten hänen ennakkokäsityksensä Iisalmesta muuttuivat ja mikä yllätti hänet positiivisesti.