Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä jakoi hallinnoimansa Ylä-Savon talousaluerahaston myöntämät neljä 1000 euron huomionosoitusta 13.3.2023 yhtymävaltuuston kokouksen yhteydessä.

Tänä vuonna huomionosoitusten saajat olivat Hannu Juntunen, Tuovi Huttunen, Peter Torn ja Arttu Miettinen. Palkinnot jakoivat yhtymähallituksen puheenjohtaja Kyösti Kauppinen sekä kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen.

Ylä-Savon talousaluerahaston johtokunnan valintaperustelut palkituista: 

Hannu Juntunen toimii yläsavolaisen osaamisen kehittämisen sanansaattajana. Hänellä on valtavat yhteistyöverkostot, taito kuunnella ja kohdata ihmisiä, toimia yritysten ja yhteisöjen parhaaksi sekä keskustelemalla ratkaista monenlaisia tilanteita. Hannulla on myös merkittävä rooli Yhessä -osaamisverkoston koordinaattorina, primus moottorina ja yhteistyön rakentajana. Hannu on toiminut pitkäjänteisesti Ylä-Savon ja Ylä-Savon ammattiopisto YSAOn edustajana sekä alueellisesti, kansallisesti että kansainvälisesti. Olipa tilanne millainen tahansa, voi aina luottaa siihen, että Hannu hoitaa tilanteen kaikille osapuolille parhain päin.

Tuovi Huttunen on ammattitaitoinen, avulias, iloinen ja innovatiivinen osaamisen kehittäjä. Hän on aktiivinen uusien koulutustuotteiden kehittäjä ja panostanut viime aikoina erityisesti digitaalisten oppimisratkaisujen kehittämiseen. Tuovilla on laajat yhteistyöverkostot sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tuovi on yksi keskeisistä hevosalan kehittäjistä Suomessa, jonka osaamista arvostetaan laajasti.

Peter Torn on toiminut pitkään maarakennusalan opettajana Ylä-Savon ammattiopisto YSAOssa. Hänen panoksensa alalla on merkittävä: hän on ollut kehittämässä maarakennusalaa siten, että YSAO on nyt yksi Suomen johtavista maarakennusalan koulutusorganisaatioista. Peter on myös kehittänyt uusia koulutusohjelmia yhteistyössä yritysten kanssa etenkin eYSAOn kautta toteutettaviksi, jolloin koulutustuotteet ovat saatavilla koko Suomessa. Hän on aktiivinen kehittäjä ja uusien toimintamallien omaksuja, joka pystyy laajan kumppaniverkostonsa kanssa viemään toimialaa aktiivisesti eteenpäin. 

Arttu Miettinen on nuori mies, jonka matka Taitaja-mitalistiksi on ollut inspiroiva. Hän on kokenut aiemmin haasteita koulussa, mutta on noussut niiden yläpuolelle sinnikkyydellään, rohkeudellaan ja päättäväisyydellään sekä opinnoissa että vapaa-ajalla. Tämä prosessi on kasvattanut hänestä todellisen ammattilaisen. Arttu on jakanut kasvutarinansa muiden opiskelijoiden, opettajien ja vanhempien kanssa kevätjuhlassa näytetyn videon kautta. Artun opettaja, jolla on 30 vuoden kokemus, kuvaa hänen tarinaansa yhtenä uransa vaikuttavimmista kasvutarinoista. Arttu edustaa Ylä-Savon ammattiopisto YSAOn sloganin ”Antaa Taidon Näkyä!” henkeä erinomaisesti.

Ylä-Savon talousaluerahasto on vuonna 2015 perustettu rahasto, jonka pääomana on Ylä-Savon Kehitys Oy:n lahjoittamat Ylä-Savon talousalueen liiton rahaston varat.

Rahaston säännöissä on mainittu, että rahasto myöntää stipendejä seuraavasti:

”3 § Rahaston tarkoitus ja tuoton jakaminen

Rahaston tarkoituksena on jakaa stipendejä ja huomionosoituksia Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoille, työntekijöille sekä muille yksityishenkilöille, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet Ylä-Savon ammattiopistoa ja Ylä-Savon aluetta, niiden elinvoimaisuutta, tunnettuutta ja yläsavolaisuutta merkittävällä tavalla.”

Rahaston varojen käytöstä päättää rahaston johtokunta.

Stipendin saaja voi olla nykyinen tai entinen Ylä-Savon ammattiopiston työntekijä tai opiskelija tai oppilaitoksen ulkopuolinen henkilö, joka täyttää rahaston sääntöjen mukaiset vaatimukset.

Lisätietoja
Kari Puumalainen
kuntayhtymän johtaja
040 1778 600
kari.puumalainen@ysao.fi