Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa 30 ammatillisessa oppilaitoksessa ympäri Suomea. Semifinaaleihin ilmoittautui 1646 opiskelijaa ja he kilpailivat 47 lajissa. Toukokuussa 350 finalistia kohtaa Espoossa Taitaja2023-tapahtumassa.

YSAOlta semifinaaleihin osallistui 29 opiskelijaa. Vaatii rohkeutta lähteä kilpailemaan ja kokeilemaan miten kovassa joukossa käy. Tärkeintä on osallistuminen ja rohkeus olla oma itsensä ja tehdä parhaansa. Onnea siis kaikille osallistujille, meillä on hienoja ja osaavia opiskelijoita!

Iloisena ja ylpeänä esittelemme Espoon SM -finaaleihin tiensä urakoineet:

Tietokoneet- ja verkot: Tatu Räisänen
Eläintenhoito: Jatta Ruotsalainen, Riia Reinikainen
Hevostenhoito: Heidi Marin, Eemeli Anttonen
Sähköasennus: Arttu Miettinen, Mikko Juntunen
Infrarakentaminen: Leevi Lappeteläinen, Tomas Takkinen
CNC- koneistus: Jarkko Karvonen

Taitaja2023 Espoo -tapahtuma järjestetään 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuiston alueella. Ammattitaidon SM-finaalissa kilpailee noin 350 opiskelijaa eri ammattialoilta. Taitaja2023-tapahtuman yhteydessä kilpaillaan lisäksi yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu. Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Tapahtuman keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus sekä ammattiosaamisen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Kilpailulajien lisäksi ammattinäytöksissä nähdään ajankohtaisia teemoja: drone-lennätys, tulevaisuuden ruokateknologia ja seinämaalaus (muraali). Taitaja2023 on kaikille avoin tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen.

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Yhdistyksen tavoitteena on rakentaa maailman parasta ammattiosaamista sekä järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja ja lähettää Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.