Palveluosaaminen;Palveluosaaminen

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 20.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:
– Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
– Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Tavoitteena on lisäksi saada riittävästi ammatillisia valmiuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin ravitsemisalalla.

Kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan koulutus. Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Työskentely ravitsemisalalla on pääasiassa seisomatyötä.

Perustutkintoon hakijalta ei vaadita pohjakoulutusta eikä työkokemusta. Ammattitutkintoon pääsyvaatimuksena on suoritettu perustutkinto tai vahva työkokemus alalta. Hakija ohjataan soveltuvaan tutkintoon haastattelun perusteella.

Koulutuksen toteutus

Järjestämispaikka

Iisalmi

Opiskelumuoto

Lähipäivinä opetus tapahtuu pääsääntöisesti Ylä-Savon ammattiopiston kiinteistössä, joka sijaitsee osoitteessa Asevelikatu 4. Päivittäinen opiskeluaika on 7 oppituntia (à 45 min.) päivässä klo 8-16 välisenä aikana. Koulutus alkaa starttijaksolla oppilaitoksessa tai työpaikalla järjestettävällä koulutuksella riippuen koulutukseen hakeutumisajankohdasta. Lähiopetuksen lisäksi opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä opiskelua sekä työelämässä oppimista.

Työssäoppimisen aikana opiskelijat opiskelevat alan tehtäviä aidoissa työelämän tilanteissa. Työpaikan kanssa solmitaan koulutussopimus ja nimetään työpaikkaohjaaja. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työssäoppimispaikan työaikajärjestelyjä.

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Valintaperusteet

YSAOn yhteiset valintaperusteet

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Tutkinnon perusteet

Linkki tutkinnon perusteisiin

Kielitaitovaatimustaso

B1.1

Terveyssuositukset

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Muuta huomioitavaa

Hakeminen: www.te-palvelut.fi 20.10.2024 mennessä.
Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Ysaolle tulee usein kyselyjä osaavista keittiöalan ammattilaisista. Alalla eläköityminen on runsasta nyt ja lähitulevaisuudessa. Ylä-Savon alueella on paljon myös yhdistelmätyöntekijöiden työpaikkoja.Lisätietoja koulutuksesta:
Ylä-Savon ammattiopisto, opettaja Jaana Huttunen, p. 040 177 8534, jaana.huttunen@ysao.fi tai koulutuspäällikkö Päivi Honkanen, p. 040 079 2836, paivi.honkanen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Hakuaika päättyy
20.10.2024
Lisätietoja antaa
Jaana Huttunen, p. 0401778534, jaana.huttunen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen