Palveluosaaminen;Palveluosaaminen

Elintarvikealan perustutkinto

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 20.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa elintarvikealan perustutkinnosta elintarviketeknologian tai leipomoalan osaamisalalta koko- tai osatutkinto.

Suoritettuaan tutkinnon henkilö hallitsee valitsemiensa tutkinnon osien vaatimusten mukaiset työtehtävät. Elintarvikealan perustutkintokoulutus tarjoaa uusimman tiedon alalla tapahtuvasta kehityksestä. Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet elintarvikealalla työskentelyyn ja parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat elintarvikealasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat henkilöt, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan tutkinto.

Koulutuksen toteutus

Järjestämispaikka

Iisalmi

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Valintaperusteet

YSAOn yhteiset valintaperusteet

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Opetuskieli

suomi

Tutkinnon perusteet

Linkki tutkinnon perusteisiin

Kielitaitovaatimustaso

A2.2

Terveyssuositukset

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa on orientointi elintarvikealalle:
· Oppimisvalmiudet ja opiskelutekniikat
· Elintarvikeala tutuksi
· Alan työpaikkoihin ja työnantajiin tutustuminen
· Alan työllistävyysnäkymät
· Viestintä- ja yhteistyötaidot opiskelussa ja työelämässä
· Asiakaspalvelutaidot työelämässä
· Digivälineet ja -ohjelmat oppimisen tukena ja apuna
· Elintarvikealan perusteet:
· Hygienia- ja omavalvonta, työturvallisuus ja ergonomia
· Perusruuanvalmistus- ja leivontataidot sekä raaka-aineet
· Elintarvikkeiden teollinen valmistaminen
· Ammattikeittiön ja leipomon koneet, laitteet ja valmistusmenetelmät
· Hygieniapassi (suoritetaan opintojen alussa, vaikka opinnot alkaisivat työpaikalla järjestettävällä koulutuksella eikä oppilaitoksessa)

Koulutuksen sisältö määräytyy tutkinnon perusteiden mukaan. Tutustu elintarvikealan tutkinnon perusteisiin sekä elintarviketeknologian ja leipomoalan osaamisalan opintoihin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7823347/tiedot

Muuta huomioitavaa

Hakeminen: www.te-palvelut.fi 20.10.2024 mennessä.
Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Ylä-Savossa on tällä hetkellä pulaa elintarvikealan osaajista. Elintarvikeala on toimialana hyvin laaja, joten koulutus antaa mahdollisuuden työllistyä hyvin erilaisiin työpaikkoihin.Lisätietoja koulutuksesta:
Ylä-Savon ammattiopisto, opettaja Anna-Riitta Koski-Vähälä, p. 040 079 2856, anna-riitta.koski-vahala@ysao.fi tai koulutuspäällikkö Päivi Honkanen, p. 040 079 2836, paivi.honkanen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Hakuaika päättyy
20.10.2024
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.
Lisätietoja antaa
Anna-Riitta Koski-Vähälä, p. 0400792856, anna-riitta.koski-vahala@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen