8- kurkistus on perinteikäs tutustumispäivä Ylä-Savon toisen asteen koulutuksiin.

Peruskoulun 8-luokkalaiset tutustuvat Ylä-Savon ammattiopisto YSAOon 10.–11.4.2024. Tutustumispäivien tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja nähdä eri alojen koulutusvaihtoehtoja. Tapahtuma on erittäin tärkeä oppilaille ammatinvalinnan ja koulutuksen kannalta, ja oppilaat saavat tietoa myös työpaikoista ja työllistymisestä.

-Olemme edelleenkin vetovoimainen ja kiinnostava kohde tutustua. Myös ympäristökuntien oppilaat ovat kiinnostuneita meistä, iloitsee YSAOn opinto-ohjaaja Terttu Kortelainen.


Tapahtumaan odotetaan noin 450 kurkistajaa. Ylä-Savon kuntien lisäksi oppilaita on tulossa Pyhännän, Rautavaaran ja Kärsämäen peruskouluista. Kahdeksasluokkalaiset tulevat 10.4. ympäristökunnista ja 11.4. Iisalmesta ja Kiuruvedeltä. YSAOn kampuksilla Sankariniemellä, Peltoniemessä ja Hingunniemessä tehdään kurkistuspäivinä pieniä toiminnallisia tehtäviä työsaleissa ja -halleissa, kuullaan opiskelusta YSAOlla ja samalla tutustutaan koulutuksiin ja oppilaitosympäristöön.

Lisätietoja kasikurkistuksesta
Terttu Kortelainen
opinto-ohjaaja
terttu.kortelainen@ysao.fi
puh. 0400 793 375