Tiedote

Kumppania haetaan kilpailutuksella.

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän (YSAO) yhtymähallitus päätti 2.11.22 käynnistää uuden maidontuotannon opetusnavetan kilpailutuksen. Rakennuttaminen ajoittuu vuodelle 2023. Peltoniemen kampus on Pohjois-Savon alueen käytännön oppimis-, tutkimus ja kehitysympäristön maataloudessa, eläintenhoidossa, maanrakennuksessa ja logistiikassa.  

”Panostamme vahvasti myös opetussisältöjen kehittämiseen sen lisäksi, että uudistamme rakennuksia ja infraa. Maataloudessa vahvistamme sisällöissä mm. eläinten, maatilan henkilöstön ja luonnon hyvinvointi -näkökulmia sekä prosessiajattelua osana maatalousyrittäjyyttä”, koulutusjohtaja Kirsi Pulkkinen.  

Maatilayrittäjyyden ytimessä ovat alati uudistuvat tuotantotavat, kestävä kehitys ja teknologian hyödyntäminen sekä tuotannossa että johtamisessa. YSAOn oppimisympäristöissä panostetaan teknologiaan ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Peltoniemessä myös alueellinen aurinkosähköenergiaratkaisu on tavoite käyttöönottaa vuoden 2023 aikana. ”Uuden opetusnavetan teknologiaratkaisuihin tulemme panostamaan sekä tuotannon että opetuksen näkökulmista. Peltoniemen alueelle kartoitamme myös biovoimalan tai -keruupisteen toteutusmahdollisuuksia ja jätevesihuoltoratkaisun uudistamista pidemmällä tähtäimellä”, koulutusjohtaja Virpi Rautiainen

Opetusmaatilan työmenetelmiin ja -tapoihin haetaan myös yhä vahvemmin maatilayrittäjyyden näkökulmaa. Juuri nyt haemme kumppania sekä opetusmaatilan arjen toimintoihin että kehitysyhteistyöhön. Tarjouspyyntö on julkaistu ja hankintapäätös on tavoite tehdä vielä kuluvan vuoden puolella.  

YSAO on laatupalkittu kouluttaja, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta sekä yksittäisiä kursseja taitojen syventämiseen. Meillä opiskellaan noin kolmeenkymmeneen eri ammattiin. Lisäksi teemme kehitys- ja yhteistyötä osaamisen ja elinkeinoelämän turvaamiseksi Ylä-Savon seutukuntien alueella. Toimipaikkamme sijaitsevat Iisalmessa, Kiuruvedellä, Siilinjärvellä, Vieremällä ja Liperissä.  Maatalouden oppimisympäristömme on Iisalmessa Peltoniemen kampuksella, os. Kotikyläntie 254. 

Lisätiedot: 

  • opetussisällöt ja opetus; koulutusjohtaja Kirsi Pulkkinen, puh. 0400 793 030 
  • oppimisympäristöt; koulutusjohtaja Virpi Rautiainen, puh. 040 660 3075 
  • opetusmaatilapalvelun kilpailutuksen lisätiedot tarjouspyynnössä mainituin määräajoin kirjaamo@ysao.fi