Hankkeen hallinnoija

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Osatoteuttajat

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän lisäksi useita oppilaitoksia ympäri Suomen

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on luoda ja määrittää tarvittavat kokonaisarkkitehtuurikuvaukset kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien käyttöön. Syntyvien kuvausten avulla on tarkoitus tukea ja edistää ammatillisen koulutuksen digitalisaatiota, varmistaa yhteisten toimintamallien toteutuminen käytännössä ja asiakaslähtöisesti.

Tavoitteena on tuottaa toimintamalli valtakunnallisena verkostona, jossa osallistetaan laajasti ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kokonaisarkkitehtuuri työhön. Tässä huomioidaan yhteistyö OKM:n ja OPH:n edustajien kanssa sekä jo käynnissä olevat vastaavat hankkeet. Kuvaustyössä osallistetaan laajaa verkostoa tuottamaan ja määrittämään kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien käyttöön tarvittavat kokonaisarkkitehtuuri kuvaukset.

Hankkeessa tuotetut kuvaukset, ohjeistukset ja muut tuotokset tulee saattaa avoimesti kaikkien koulutuksen järjestäjien käyttöön ja järjestetään näiden käyttöönottoa tukevaa toimintaa, kuten koulutuksia, työpajoja sekä perehdytysmateriaalia.

Kesto
1.1.2022 – 31.12.2023

Budjetti
YSAOn 13 000 €


Rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Hankepäällikkö
Ylä-Savon ammattiopisto
Leena Toivanen
0400 792 830
leena.toivanen@ysao.fi