Tutustu kone- ja tuotantotekniikkaan (nro 709946)

Teknologiaosaaminen

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 04.06.2023

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on tutustua kone- ja tuotantotekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja selvittää oma soveltuvuus alalle.

Koulutuksen sisältö: Tutustumisjaksolla pääset tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan koulutukseen ja pääset kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joiden kautta osaat mitata osaamistasi suhteessa työn vaativuuteen. Lähde mukaan katsomaan löytyykö tästä sinulle reitti tälle alalle.

Koulutusjärjestelyt: Koulutuksessa käytetään Ylä-Savon ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöjä Iisalmessa.

Koulutuksen työkohteet sijaitsevat työsaleissa, sekä alueen yrityksissä olevissa oppimisympäristöissä. Päivittäinen keskimääräinen opiskeluaika teoriaopiskelussa ja työssäoppimisjaksolla on 7 tuntia. Työssäoppimispaikoilla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Työssäoppimisjärjestelyt: Työssäoppimisen kautta saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä katsomaan miltä työnteko tuntuu ja voisiko tämä työpaikka olla sinua varten.

Työllisyysnäkymät: Alueen yritykset ovat esittäneet huolensa, miten he saavat työntekijöitä ja miten he voivat turvata tuotantonsa tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Teknologialan työtilanne on parantunut huomattavasti ja tästä syystä alueen yritykset tulevat tarvitsemaan työvoimaa teknologia-alan työtehtävissä, johon tämä koulutus osaamistasi ohjaa.

Suunnitteletko alan vaihtoa tai ensimmäistä ammatillista koulutusta? Tule tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan koulutuksiin ja ammatteihin. Tutustuminen toteutetaan työssä oppien ja oppilaitoksessa opiskellen.

Koulutus soveltuu kaikille kone- ja tuotantotekniikasta kiinnostuneille. Koulutus kestää kaksi kuukautta. Koulutuksen jälkeen voit jatkaa suoraan kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutukseen tai kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutukseen, jos sovellut alalle ja olet motivoitunut opiskelemaan.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Hakeminen:
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa.

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi. Seuraa valinnan etenemistä Oma asiointi-palvelussa, www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: Jarkko Ruotsalainen, puh. 040 177 8536, jarkko.ruotsalainen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa Arto Mustonen, 0295 043634, arto.mustonen@te-toimisto.fiSEURAA VALINNAN ETENEMISTÄ OMA ASIOINTI -SIVUJEN KAUTTA. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Hakuaika päättyy
04.06.2023
Lisätietoja antaa
Tero Kumpulainen, p. 0400792803, tero.kumpulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - teknologiaosaaminen

Kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutus (nro 710355)

Teknologiaosaaminen

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 30.11.2023

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on osaamistason nostaminen työllistymisen edelltyksiä parantavalle tasolle.

Koulutuksessa kartoitetaan nykyinen osaamisesi ja sinua ohjataan työpaikan löytymisessä meidän laajojen verkostojen avulla.

Koulutuksen sisältö: Osaamistasi verrataan yritysten osaamistarpeisiin ja sinulle tehdään henkilökohtainen opetuksen suunnitelma. Suunnitelman pohjalta opintojasi ohjataan niin että tarvittava lisäosaaminen saavutetaan ja työpaikan työtehtävissä tarvittavat osaamisen vaatimukset täyttyvät.

Koulutusjärjestelyt: Koulutuksessa käytetään Ylä-Savon ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikan koulutustiloja Iisalmessa.
Koulutuksen työkohteet sijaitsevat työsaleissa, sekä alueen yrityksissä olevissa oppimisympäristöissä. Päivittäinen keskimääräinen opiskeluaika teoriaopiskelussa ja työssäoppimisjaksolla on 7 tuntia. Työssäoppimispaikoilla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Työssäoppimisjärjestelyt: Työssäoppiminen tukee sinun ohjautumista tulevaa työpaikkaa kohti. Työssäoppimisen kautta saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näyttämään oman ammatillisen osaamisesi, tiimityöskentelytaitosi, sekä millaisen työntekijän työyhteisö sinusta saisi.

Kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutuksessa voit lisätä ja päivittää osaamisesi kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin sopivaksi. Osaamisen päivittämisellä työllistymismahdollisuutesi paranevat huomattavasti. Koulutus soveltuu sinulle, jos aiempi koulutuksesi tai työkokemuksesi on kone- ja tuotantotekniikasta tai muulta sopivalta tekniseltä alalta.

Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Hakemuksia käsitellään noin kerran kuukaudessa, kouluttaja kutsuu haastatteluun.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun täytyy vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: Jarkko Ruotsalainen, puh. 040 177 8536, jarkko.ruotsalainen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa Arto Mustonen, 0295 043634, arto.mustonen@te-toimisto.fiSEURAA VALINNAN ETENEMISTÄ OMA ASIOINTI -SIVUJEN KAUTTA. Koulutukseen voi hakea jatkuvasti, koulutusvalintoja tehdään joustavasti. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Hakuaika päättyy
30.11.2023
Lisätietoja antaa
Tero Kumpulainen, p. 0400792803, tero.kumpulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - teknologiaosaaminen

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA

Henkilö istuu tuolilla ja taustalla piirretty TUVA-tikku-ukko kävelee rappusia ylös.

Työelämäosaaminen

TUVA-koulutus on sinua varten, mikäli sinulla ei ole toisen asteen tutkinto ja tarvitset valmentavaa koulutusta, valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäksesi lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutuksen laajuus on 38 viikkoa, ja suoritusaika enintään yksi vuosi. Voit osallistua TUVA-koulutukseen myös lyhyemmällä ajanjaksolla, omien tavoitteesi ja osaamistarpeesi mukaisesti. Sen jälkeen voit siirtyä joustavasti lukioon tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutus sisältää kaikille yhteisen koulutuksen osan Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Lisäksi valitset vähintään kaksi valinnaista koulutuksen osaa. Kanssasi suunnitellaan yksilöllinen opintopolku sinun tavoitteiden ja osaamistarpeiden mukaisesti. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Työpaikalla tapahtuva oppiminen
Lisätietoja antaa
Riitta Turpeinen, p. 0401778589, riitta.turpeinen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - työelämäosaaminen