Kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutus (nro 718323)


Koneasentaja kytkee liitoksia.

Työttömät ja työttömyysuhanalaiset, joilla on aiempi koulutus tai työkokemusta kone- ja tuotantotekniikasta tai muulta sopivalta tekniseltä alalta..

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta ” Hae koulutukseen”. Haku päättyy 31.10.2024

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on osaamistason nostaminen työllistymisen edellytyksiä parantavalle tasolle.

Kone- ja tuotantotekniikan jatko- ja täydennyskoulutuksessa voit lisätä ja päivittää osaamisesi kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin sopivaksi. Osaamisen päivittämisellä työllistymismahdollisuutesi paranevat huomattavasti. Koulutus soveltuu sinulle, jos aiempi koulutuksesi tai työkokemuksesi on kone- ja tuotantotekniikasta tai muulta sopivalta tekniseltä alalta.

Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Hakemuksia käsitellään noin kerran kuukaudessa, kouluttaja kutsuu haastatteluun.

SEURAA VALINNAN ETENEMISTÄ OMA ASIOINTI -SIVUJEN KAUTTA. Koulutukseen voi hakea jatkuvasti, koulutusvalintoja tehdään joustavasti.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A2.2
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN jatkuva haku. Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Valitse oikea koulutus (Sanahakuun koulutuksen numero 718323) > Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla Hae tähän koulutukseen . Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan Tarkemmat perustelut , sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi – Henkilöasiakas -palvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Tähän liittyen voit sopia koulutukseen hakeutumisen kirjaamisesta työllistymissuunnitelmaasi Oma asiointi -palvelussa.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat lisätietoa TE-palvelujen valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (ma – pe klo 9.00-16.15). Voit ottaa yhteyttä myös chatissa, yhteydenottolomakkeella tai Facebookissa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta.

Lisätietoja koulutuksesta: Antti Ronkainen antti.ronkainen@ysao.fi 0401778599

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Kira Aminoff, p.0295 043 738, sähköposti: kira.aminoff@te-toimisto.fi

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ronkainen Antti
puh. +358 40 1778 599
sähköposti: antti.ronkainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA


Henkilö istuu tuolilla ja taustalla piirretty TUVA-tikku-ukko kävelee rappusia ylös.

TUVA-koulutus on tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, joka on tarkoitettu niille, jotka haluavat hakea ammatilliseen tai lukiokoulutukseen, mutta tarvitsevat lisävalmiuksia tai tukea opiskeluun. TUVA-koulutus kestää enintään vuoden ja sen aikana opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman alan ja uran valinnassa. TUVA-koulutus on hyvä vaihtoehto monille nuorille ja aikuisille, jotka kaipaavat lisäaikaa ja tukea oman tulevaisuutensa suunnitteluun.
TUVA-koulutus on aloitettu Suomessa elokuussa 2022 ja sitä järjestävät eri oppilaitokset ympäri maata.

TUVA-koulutus sisältää tutustumista eri koulutusvaihtoehtoihin ja työelämään sekä arjen taitojen vahvistamista. TUVA-koulutus antaa opiskelijalle kuusi lisäpistettä yhteishaussa, kun hän on suorittanut vähintään 19 viikkoa koulutusta.

Koulutuksen sisältö

Tuva-koulutuksen aikana opiskelija saa kattavasti tietoa suomalaisesta koulutusjärjestelmästä, erilaisista ammateista ja koulutusmahdollisuuksista. Lisäksi Tuva-koulutuksessa on mahdollista korottaa perusopetuksen arvosanoja, tutustua lukiokoulutukseen ja parantaa opiskeluvalmiuksiaan. Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika enintään yksi vuosi. Opiskelija voi osallistua Tuva-koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson omien tavoitteidensa ja osaamistarpeidensa mukaisesti.

Tuva-koulutus sisältää kaikille yhteisen koulutuksen osan Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Muita Tuva-koulutuksen koulutuksen osia ovat: Perustaitojen vahvistaminen, Lukiokoulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen, Ammatilliseen koulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen, Työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen, Arjen taidot ja yhteiskunnallinen osallisuus ja Valinnaiset opinnot. Näistä koulutuksen osista opiskelijalle valitaan hänen tarvitsemansa osiot. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma yksilöllinen suunnitelma Tuva-opintojen osalta.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

9-12 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Hakijalla tulee olla suomalaisen peruskoulun päättötodistus tai vastaavat tiedot ja taidot sekä riittävät valmiudet suoriutua Tuva-koulutuksesta ilman vaativaa erityistä tukea.

Kielitaitovaatimustaso

A1.3
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa. Lisätietoja YSAOn nettisivuilta
Tuva-koulutuksen valtakunnalliset perusteet löytyvät ePerusteet palvelusta Tuva-koulutuksen valtakunnalliset perusteet löytyvät ePerusteet palvelusta

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Hilden-Saarelainen Kati
puh. +358 40 5645 465
sähköposti: kati.hilden-saarelainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
02.10.2024