Eläinalan yritystoiminnasta kiinnostunut tai yritystoimintaa harkitseva
Suorittamalla eläintenhoidon ammattitutkinnosta tämän tutkinnon osan, tiedät kuinka tehdä liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelma, meno- ja tulobudjetti sekä kannattavuuslaskelma. Lisäksi eläinalan yritystoiminta -koulutuksessa perehdyt työnantajan ja työntekijän vastuu- ja velvoiteasioihin, laskutukseen, yritysmuotojen vertailuun, arvonlisäverotukseen ja eläinalan yrityksen toiminnan kehittämiseen sekä tuotteiden ja palveluiden markkinointiin.
Tutkinnon osa
Eläinalan yritystoiminta
Koulutuksen sisältö
Opiskelija laatii yritysidealleen liiketoimintasuunnitelman, jota voi hyödyntää perustaessaan omaa yritystään. Jos hänellä on jo olemassa oleva yritys, opiskelija laatii kehittämissuunnitelman yritykselleen ja hyödyntää sitä oman yrityksen kehittämiseen
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
3-6 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
Tämä koulutus sopii sinulle, jolla on alan pohjakoulutusta esim. maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, tai sen osatutkinto tai esim. lähihoitajan koulutus, sekä työkokemusta eläintenhoitamisesta tai hoitoalasta. Koulutus sopii myös sinulle joka työskentelet alalla, mutta sinulta puuttuu alan koulutus.
Haaveiletko työskenteleväsi eläinklinikalla alan ammattilaisena, klinikkaeläinhoitajana, ja oletko suorittanut ammatillisen perustutkinnon ja hankkinut työkokemusta eläinalalta? Tai työskentelet jo eläinklinikalla, mutta sinulta puuttuu vielä alan koulutus? Olisiko Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala -koulutus sinulle sopiva koulutus?
Klinikkaeläinhoitaja huolehtii eläinklinikoilla laaja alaisesti eläinten hyvinvoinnista. Koulutuksen aikana saat valmiudet toimia eläinklinikoilla klinikkaeläinhoitajana, eläinklinikoiden laboratorioissa, röntgeneissä, leikkaussalissa, asikaspalvelussa ja saat valmiuksia parantaa ja huolehtia eläinten hyvinvoinnista.
Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala -koulutuksen valinnaisten tutkintojen avulla voit hankkia valmiudet toimia yrittäjänä eläinlääkärin työparina tai hankkia valmiuksia hoitaa laajempaa eläinlajimäärää.
Klinikkaeläinhoitaja -tutkinnon suorittaneena voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä eläinklinikoilla sekä pieneläin- tai hevossairaaloissa.
Osaamisala
Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala
Koulutuksen sisältö
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta syksyisin 9vk ja keväisin 9vk, lähiviikko on yleensä ke-pe, lähiviikkojen aikana tehdään myös klinikkaviikko Iisalmen eläinklinikalla. Opintoihin kuuluu myös työelämässä tapahtuva opiskelu, eli eläinklinikoilla tapahtuva opiskelu. Opiskelua on myös teamsissä, ja itsenäisesti verkossa. Opinnot kestää tyypillisesti 12-18kk.
Opinnot voi myös suorittaa oppisopimuksella! Jolloin opetus tapahtuu suurimmaksi osaksi teamsissa (noin. 24pv) ja itsenäisesti verkossa, sekä työpaikoilla tapahtuvassa opiskelussa.
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
1-1,5 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
Koulutuskohtaiset valintaperusteet
Alan pohjakoulutus esim. maatalousalan perustutkinto tai sen osatutkinto ja työkokemusta eläintenhoidosta tai hoitoalalta.
Peltoniemellä on myös mahdollisuus asuntolaan https://ysao.fi/opiskelu-ysaolla/asuminen/
K: Missä voi tehdä työelämän jaksot? V: Työelämän jaksot voi tehdä kunnan- ja kaupungineläinläkärillä, pieneläinklinikoilla ja hevosklinikoilla.
K: Voiko työelämänjakon tehdä useammassa paikassa? V: Kyllä voi, mutta kolmea paikkaa useammassa paikassa ei kannata työelämän jaksoja tehdä, sillä näytöissä opiskelijan on osattava toimia työpaikan mukaisesti.
K: Entä jos työelämän paikassa ei ole esim. röntgeniä? V: Silloin osaaminen hankitaan toisessa paikassa, eli tehdään työelämänjaksot useammassa paikassa.
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Komulainen Tarja puh. +358 400 798 529 sähköposti: tarja.komulainen@ysao.fi
Oletko suorittanut jo eläintenhoidon ammattitutkinnon, eläintenkouluttajan osaamisalan, ja sinulla on alalta usean vuoden työkokemus? Tähän koulutukseen voit hakea, jos olet ammatissa toimiva eläintenkouluttajat ja/tai -yrittäjät, alan opettajat ja toimijat, jotka haluavat syventävää osaamistaan eläinten kouluttamiseen ja käyttäytymisen muokkaamiseen ja sen analysointiin sekä hyvinvoinnin parantamiseen.
Eläintenkouluttamisen osaamisalan suorittaneena osaat kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja.
Osaamisala
Eläintenkouluttamisen osaamisala
Koulutuksen sisältö
Osaat analysoida ja muokata eläinten käyttäytymistä soveltaen etologian ja oppimispsykologian perusteita sekä suunnitella ja toteuttaa asiakkaan ohjaustyön huomioiden ihmisen oppimisen lainalaisuuksia ja toimimalla ammattieettisesti.
Valinnaisten tutkinnon osan / osien kautta eläintenkouluttajana voit erikoistua eläinten ongelmakäytöksiin tai toimia eläinten käytösneuvojaksi, työ- tai kilpailueläinten kouluttajaksi tai valmentajaksi ja koirien ruokinta-asiantuntijaksi.
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.
Opinnot edellyttävät oppisopimuspaikkaa tai jo ennen opintojen aloitusta varmuutta koko koulutusajan kestävästä koulutussopimuspaikasta, jossa voi näytöt suorittaa. Opinnot voidaan suorittaa myös yrittäjän oppisopimuksella.
K: Onko koulutus pakko suorittaa oppisopimuksella? V: Koulutuksen voi suorittaa myös ns. yrittäjän oppisopimuksella eli yrittäjä työskentelee ja opiskelee omassa yrityksessään. Tällöin hän tarvitsee omien opintojen tueksi toisen yrittäjän, mentorin. Lisäksi opintoja voi suorittaa koulutussopimuksella, tällöin opiskelijalla tulee olla jo hakuvaiheessa tieto työpaikasta, jossa hän voi hankkia työpaikalla tapahtuvaa osaamista koulutuksen aikana.
K: Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta? V: Koulutus edellyttää vahvaa eläinalan ja erityisesti eläintenkouluttamisen ja / tai käyttäytymisen osaamista sekä alan työpaikkaa, jossa voit hankkia osaamista koulutuksen aikana.
K: Onko näyttö pakko suorittaa? V: Kyllä, hakijan edellytetään suorittavan myös näytöt koulutuksen aikana. Eläinten käyttäytymisen muokkaaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen- tutkinnon osassa opiskelija osoittaa osaamisensa koko koulutusprosessin osalta ja Ammattieettisesti ja vuorovaikutteisesti toimiminen eläintenkouluttajana- tutkinnon osassa erilaisissa eläinten kouluttamiseen liittyvissä vuorovaikutustilanteissa.
Valinnaisissa tutkinnon osissa osaamisen osoittaminen on määritelty seuraavasti: Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta- tutkinnon osassa osaaminen osoitetaan näytössä työskentelemällä eläinten ongelmakäytöksen hoidon ja käytösneuvonnan käytännön tehtävissä ja osaaminen näytetään vähintään kolmella saman lajin eläinyksilöllä ja vähintään kahden eri ongelmakäytöksen osalta.
Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen- tutkinnon osassa osaaminen osoitetaan näytössä kouluttamalla eläimiä työ- tai kilpailukäyttöön ja valmentamalla eläimiä. Osaaminen näytetään vähintään kolmella eri eläinyksilöllä, jotka edustavat samaa eläinlajia ja toimivat samassa työ- tai kilpailutehtävässä. Näistä yksi toimii jo työ- tai kilpailukäytössä.
K: Miten näyttö tehdään? V: Näyttö tapahtuu käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla tai työssäoppimispaikalla.
K: Voiko vain yhden tutkinnon osan suorittaa? V: Kyllä, tälloin opiskelija saa osatutkintotodistuksen
K: Tarvitseeko tulla Iisalmeen? V: Opetus on monimuoto-opetusta. Pääsääntöisesti opetus toteutetaan Teams-välitteisesti ja opetusta on pääsääntöisesti 2-3 päivää kuukaudessa. Lisäksi ohjattua opetusta on verkko-oppimisympäristössä. On toivottavaa, että opiskelija osallistuisi myös lähijaksoihin. Niitä on kaikkiaan koulutusaikana noin 5 päivää.
K: Onko muita kustannuksia? V: Mahdollisesti teemme opintomatkan muualle paikkakunnalle, jolloin opiskelija kustantaa itse majoitus- ja matkakustannukset.
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Komulainen Tarja puh. +358 400 798 529 sähköposti: tarja.komulainen@ysao.fi
Ammattitutkinto soveltuu sinulle, mikäli työskentelet eläinalalla, toimit pää- tai sivutoimisesti alan yrittäjänä, suunnittelet aloittavasi alan yritystoimintaa tai sinulla on vahvaa harrastustaustaa ja/tai koulutuskokemusta eläinten parissa. Sinulla on motivaatiota kehittää itseäsi eläinalan ammattilaisena.
Koulutuksella saat ne tiedot ja taidot, joita ammattitaitoiselta eläintenkouluttajalta edellytetään. Perehdyt eläinten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin. Opit kouluttamaan operantein menetelmin erilaisia eläimiä, kuten tuotanto-, harraste- sekä lemmikkieläimiä sekä opit toimimaan eläintenkouluttajana asiakaspalvelutilanteissa.
Ammattitutkinnosta valmistuttuasi saat valmiudet työskennellä eläintenkouluttajana itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläintenkouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja tarjoavassa yrityksessä.
Osaamisala
Eläinten kouluttamisen osaamisala
Koulutuksen sisältö
Koulutus tarjoaa sinulle osaamisen kehittämistä eläinten oppimiseen ja kouluttamiseen, käyttäytymiseen, terveyteen ja hyvinvointiin sekä asiakaslähtöiseen toimintaan eläintenkouluttajana.
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
1-1,5 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
Koulutuskohtaiset valintaperusteet
Sinulla tulee olla oma yritys, työpaikka tai koulutussopimuspaikka, jossa on mahdollista toteuttaa eläintenkouluttamista sekä asiakkaiden ohjaamista.
K: Kenelle koulutus soveltuu? V: Ammattitutkinto soveltuu sinulle, mikäli työskentelet eläinalalla, toimit pää- tai sivutoimisesti alan yrittäjänä, suunnittelet aloittavasi alan yritystoimintaa tai sinulla on vahvaa harrastustaustaa ja koulutuskokemusta eläinten kanssa. Koulutus täydentää mm. eläinalan yrittäjän osaamista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma, HOKS. Mikäli opiskelijalle on jo runsaasti aikaisempaa kokemusta, on tutkinto mahdollista suorittaa lyhyemmässä ajassa.
K: Voinko hakea koulutukseen, jos minulla ei ole aikaisempaa koulutusta? V: Valintaa tehdessä katsotaan eduksi alan pohjakoulutus, kuten maatalousalan perustutkinto ja/tai alan työkokemus ja/tai erittäin vahva harrastustausta eläintenkouluttamisesta.
K: Milloin opetusta on? V: Opetus tapahtuu monimuoto-opetuksena. Lähiopetusta on arkisin 2—3 pv kuukaudessa ja näihin osallistumista edellytetään. Lisäksi opintoihin kuuluu luentoja myös Teams-välitteisesti 1—2 kertaa kuukaudessa sekä itsenäisesti suoritettavia kursseja Its Learning -verkko-oppimisympäristössä.
K: Mitä muuta vaaditaan? V: Lähi- ja verkko-opetuksen lisäksi opiskelijan tulee hankkia osaamista työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta, tästä syystä opiskelijalla tulee olla joko oppisopimuspaikka (esim. hänen nykyinen oma yritys/työpaikka) tai koulutussopimuspaikka. Opiskelija hankkii itse työpaikan työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.
K: Tarvitseeko koulutusta varten olla omia eläimiä? V: Lähiopetusjaksolla tehtävät harjoitukset tehdään opettajien, opiskelijoiden ja oppilaitoksen eläimillä. Lähijaksoilla koulutetaan monipuolisesti eri eläimiä mm. koiria, pieneläimiä (kuten jyrsijöitä, kaneja, matelijoita ja lintuja) sekä hevosia, nautoja ja kotieläinpihan eläimiä. Työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa ja niissä tehtävissä harjoituksissa tarvitset omia/työpaikan eläimiä.
K: Voiko samaan aikaan käydä töissä ja opiskella? V: Voi. Mikäli työskentelet eläinalalla, olisiko sinulle mahdollista laatia opiskeluajalle oppisopimus? Mikäli et työskentele eläinalalla, voit opiskella osa-aikaisesti, mutta sinun täytyy pystyä järjestämään opiskeluille aikaa ja resursseja. Lähipäiville on osallistuttava. Teams-luennot voit kuunnella tallenteelta. Huomioi, että verkko-opiskelu vaatii sinulta aikaa. Lisäksi eläintenkouluttajaksi oppii vain kouluttamalla eläimiä, joten sinun täytyy varata itsellesi aikaa myös työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen ja näyttöjen suunnitteluun sekä suorittamiseen.
K: Onko näyttö pakko suorittaa? V: Kyllä. Oma osaamisen osoitetaan näytöissä käytännön työtehtävissä. Eläintenkouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen-tutkinnon osan näyttö osoitetaan kahdella eri eläinlajilla.
K: Onko majoitus oppilaitoksella? V: Mahdollisesti järjestyy oppilaitoksen asuntolassa, mutta emme voi luvata sitä varmasti, koska asuntolapaikkoja on rajoitettu määrä.
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Komulainen Tarja puh. +358 400 798 529 sähköposti: tarja.komulainen@ysao.fi
Tutkinto on tarkoitettu kohderyhmälle jolla on jo alan pohjakoulutusta tai muutoin hankittua vankkaa kokemusta alalta.
Haluatko tuoda kädentaitosi näkyväksi ja samalla työskennellä eläinten hyvinvoinnin ja turkinhoidon ammattilaisena? Trimmaajana pääset työskentelemään käsityöammatissa, jossa yhdistyy asiakaspalvelu, koirien ja kissojen kanssa työskentely sekä monialainen eläinalan osaaminen. Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintentrimmaamisen osaamisala, trimmaaja -koulutus sopii sinulle, mikäli sinulla on jo koulutusta tai vahvaa osaamista eläinalalta.
Osaamisala
Eläinten trimmaamisen osaamisala
Koulutuksen sisältö
Trimmaaja hallitsee koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia keskittyen koiran turkinhuoltoon. Hän työskentelee asiakaspalveluhenkisesti suunnitellen turkinhuollon toimet asiakkaan kanssa ja toteuttaen ne ammattitaidolla. Trimmaajana tunnet eri rotuisten koirien trimmausmalleja ja -tekniikoita sekä välineitä. Trimmaajan työssä myös hyvät eläimen käsittelytaidot, eläintautien ennaltaehkäisyn tunteminen ja työympäristöstä sekä omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen korostuvat.
Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala, trimmaaja -opinnoissa keskityt kehittämään osaamistasi ja ammattitaitoasi työskennelläksesi turkinhuollon ammattilaisena joko yrittäjänä tai trimmauspalveluita tarjoavassa yrityksessä. Voit myös syventää osaamistasi kissa-asiakkaiden hyvinvointiin ja karvapeitteen hoitoon.
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
1-1,5 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
K: Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta? V: Koulutus edellyttää eläinalan osaamista, tai alaa muutoin vastaavaa osaamista.
K: Mistä koulutus koostuu? V: Koulutuksessa on lähijaksoja oppilaitoksella noin kerran kuukaudessa 2-4 pv/krt. Lisäksi koulutukseen kuuluu luentoja teamsin kautta, oman osaamisen kehittämistä verkko-oppimisympäristössä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
K: Onko lähijaksoille pakko osallistua? V: Ala on käsityöammatti, jossa osaaminen ei kehity kuin tekemällä. Lähijaksoille osallistuminen kehittää osaamista ja niihin on vahva suositus osallistua.
K: Onko työpaikalla tapahtuvaa oppimista eli ns. harjoittelua pakko tehdä? V: Opinnot määräytyvät HOKSin mukaan. Ala on käsityöammatti, jossa osaaminen kehittyy tekemällä. Työpaikalla tapahtuvalle oppimiselle on suuri suositus, mutta vaihtoehtoisia tapoja osaamisen kehittämiseen on esim. NY-toiminta. Verkko-oppimisympärsitössä on tehtävänantoja alaan liittyen, joilla osaamista kehitetään etäjaksoilla.
K: Miten näyttö tehdään? V: Näyttö tapahtuu käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla tai työssäoppimispaikalla.
K: Voiko vain yhden tutkinnon osan suorittaa? V: Kyllä, tällöin opiskelija saa osatutkintotodistuksen.
K: Onko majoitus oppilaitoksessa? V: Mahdollisesti se järjestyy oppilaitoksen oppilasasuntolassa, mutta emme voi luvata sitä varmasti, koska asuntolapaikkoja on rajoitettu määrä.
K: Onko muita kustannuksia? V: Vaihtoehtoinen majoituspaikka on omakustanteinen, joskin opiskelijoillemme huokean hintainen.
K: Voiko koulutuksen suorittaa oppisopimuksella? V: Koulutuksen voi suorittaa myös ns. yrittäjän oppisopimuksella eli yrittäjä työskentelee ja opiskelee omassa yrityksessään. Tällöin hän tarvitsee omien opintojen tueksi toisen yrittäjän, mentorin. Koulutuksen voi suorittaa myös työntekijän oppisopimuksella, tällöin opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Lisäksi opintoja voi suorittaa koulutussopimuksella, tällöin opiskelijalla tulee olla jo hakuvaiheessa tieto työpaikasta, jossa hän voi hankkia työpaikalla tapahtuvaa osaamista koulutuksen aikana.
K: Koska opinnot voi aloittaa? V: Opintoihin on jatkuva haku ja ne voi aloittaa joustavasti. Käytännön opinnot oppilaitoksella alkaa pääasiassa syksyllä tai keväällä. Ryhmäkoko on maks. 9 opiskelijaa, joten aloituspaikkoja on sen mukaan olemassa.
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Komulainen Tarja puh. +358 400 798 529 sähköposti: tarja.komulainen@ysao.fi
Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Oppisopimuksella voivat opiskella kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Voit suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Valittavanasi on yli 160 erilaista tutkintoa ja lukemattomia tutkinnon osia.
Hakeminen oppisopimukseen tapahtuu tältä sivulta ”hae koulutuksiin – jatkuva haku nuorille ja aikuisille” -sinisen painikkeen kautta, josta pääset täyttämään hakulomakkeen.
Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Työaika tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa ja palkkaus tessin mukaan.
Kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta!
Koulutuksen aloitus
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Aloituspaikat
Oppisopimuskoulutus
Koulutuksen suunniteltu kesto
Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi, kun selaat verkkosivustoa. Näistä tarpeellisiksi luokitellut evästeet tallennetaan selaimeesi, koska ne ovat välttämättömiä verkkosivuston perustoimintojen toiminnalle. Käytämme myös kolmannen osapuolen evästeitä, jotka auttavat meitä analysoimaan ja ymmärtämään, kuinka käytät tätä verkkosivustoa. Nämä evästeet tallennetaan selaimeesi vain suostumuksellasi. Sinulla on myös mahdollisuus kieltäytyä näistä evästeistä. Mutta joidenkin evästeiden käytöstä poistaminen voi vaikuttaa selauskokemukseesi.
Välttämättömät evästeet ovat ehdottoman välttämättömiä verkkosivuston moitteettoman toiminnan kannalta. Nämä evästeet varmistavat verkkosivuston perustoiminnot ja suojausominaisuudet anonyymisti.
Toiminnalliset evästeet auttavat suorittamaan tiettyjä toimintoja, kuten verkkosivuston sisällön jakamista sosiaalisen median alustoilla, keräämään palautetta ja muita kolmannen osapuolen ominaisuuksia.
Analyyttisiä evästeitä käytetään ymmärtämään, kuinka kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa. Nämä evästeet auttavat tarjoamaan tietoa kävijämäärästä, poistumisprosentista, liikenteen lähteestä jne.
Mainosevästeitä käytetään tarjoamaan vierailijoille asiaankuuluvia mainoksia ja markkinointikampanjoita. Nämä evästeet seuraavat kävijöitä eri verkkosivustoilla ja keräävät tietoja räätälöityjen mainosten näyttämiseksi.