Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilukuntien asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Voit hakea työvoimakoulutukseen, mikäli olet tällä hetkellä työtön, työttömyysuhan alainen, lomautettuna, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua tai teet osa-aikatyötä.

Kiinnostaako opiskelu talonrakennusalan ammattilaiseksi? Vai onko sinulla tarvetta lisätä tai päivittää rakennusalan osaamistasi? Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinto tai talonrakennusalan ammattitutkinto tai osia niistä.

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 31.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on talonrakennusalan työtehtävissä tarvittavan ammattiosaamisen hankkiminen, lisääminen ja päivittäminen.
Tavoitteena on antaa hyvät perusvalmiudet rakennusalan erilaisiin työtehtäviin. Lisäksi tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet, että hän pystyy toimimaan työtehtävissä itsenäisesti, työryhmien/tiimien jäsenenä ja asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Koulutuksen sisällöstä: Ylä-Savon ammattiopisto Esa Korhonen puh. 0400 792 820, esa.korhonen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Anne Partanen, p. 0295 043 655, anne.partanen@te-toimisto.

Osaamisala

Talonrakennuksen osaamisala

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää tutkinnon osia rakennusalan perustutkinnosta tai talonrakennusalan ammattitutkinnosta. Ammatillisen koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Rakennusalalla olleet hakijat siirtyvät suoraan henkilökohtaistamisen mukaiseen koulutukseen/näyttöihin.

Yleissivistävät sisällöt:
Työelämätaidot: opiskelijan ohjaus, aikuisen oppiminen, itsetuntemus ja vuorovaikutus, sosiaaliset taidot, ryhmä- ja tiimityötaidot, työyhteisön toimintakulttuurit, asiakaspalvelu, tietotekniikka, yrittäjyys, yritystoiminta, tuottava toiminta, työelämätietous. Lisäksi ensiapu 1, tulityö- ja työturvallisuuskorttikoulutus.

Ammatilliset sisältövaihtoehdot:

Perustutkinto, pakolliset osat:
Perustustyöt ja runkovaiheen työt.

Valinnaiset osat:
Sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, rappaus, muottityöt, teräsrakentaminen, teräsohutlevyrakentaminen, hirsirakentaminen, korjausrakentaminen, telinerakentaminen, ikkunatyöt, vedeneristys, piharakentaminen, rakennuskiven laastiasennus, rakennuskiven mekaaninen kiinnitys, tasokiviasennus, ympäristökiviasennus, luonnonkivitulisijan rakentaminen, mittaus, rakentamispalvelut, yritystoiminnan suunnittelu, tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista, tutkinnon osa ammattitutkinnoista tai erikoisammattitutkinnoista.

Koulutusjärjestelyt:
Viikoittainen opiskeluaika on 35 tuntia/viikko. Keskimääräinen päivittäinen opiskeluaika on 7 tuntia. Mikäli poiketaan säännöllisestä rytmistä opiskeluaika tasoitetaan 2 viikon jaksoissa siten, että keskimääräinen opiskeluaika toteutuu. Lähiopetuspäivinä klo 8.00 – 15.00. Työssäoppimisen (koulutussopimus) aikana harjoittelupaikan aikataulujen mukaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-3 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Valitse oikea koulutus (Sanahakuun koulutuksen numero 718384) > Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Lisätietoja antaa

opettaja Martikainen Jouni
puh. 0400792845
sähköposti: jouni.martikainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin