Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Kiinnostaako sinua työ linja-auton kuljettajana? Logistiikan perustutkinto, Linja-autonkuljettaja -koulutuksessa sinusta tulee alan ammattilainen.

Linja-autonkuljettajana osaat ottaa huomioon ajotavassasi matkustajien ja matkatavaroiden vaikutuksen ajamiseen sekä osaat toimia liikenteessä turvallisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita.
Henkilöliikenteen kuljettajana osaat toimia tilanteissa, joissa kohdataan erilaisia asiakkaita. Kuljettajana osaat kuljettaa linja-autoa tilausliikenteessä, kaupunki- ja seutuliikenteen linjoilla, koululais- ja palvelu- sekä kaukoliikenteen eri reiteillä. Osaat käyttää ja valvoa asiakkaiden suorittamia maksuja ja maksutapoja.

Osaamisala

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Aloituspaikat

2

Koulutuksen suunniteltu kesto

1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Hakijalla on oltava vähintään B-ajokortti

Alakohtaiset erityisvaatimukset (SORA-lainsäädäntö)

Tutkinto kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin, tutustu tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin: Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin