Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joilla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna. Toisaalta sinulla voi olla monipuolinen työkokemus kondiittorin työtehtävistä, vaikka sinulla ei perustutkinnon koulutusta olisikaan ja silloin tämä koulutus on sinulle juuri sopiva.

Onko sinulla leipomoalan työkokemusta ja haluat syventää omaa ammattiosaamistasi lisää ruoka- ja kahvileipien valmistuksessa. Koulutuksen avulla laajennat osaamistasi erilaisten leipomoeinesten ja leipurikisällin taitotöiden osalta ja parannat työllistymismahdollisuuksiasi.

Koulutuksen sisältö

Erilaiset ruokaleivät, hapanjuurileivät, sämpylät, patongit ja rieskat. Kahvileivät, erilaiset pullat, pitkotuotteet, wienerit, munkit, makeat piirakat. Leipomoeinestuotteiden valmistus voileipäkakut, coctailtuotteet, tuulihatut. Leipomoalan taitotyö erilaisista koristetaikinoista.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

9-12 kk, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Opiskelupaikat täynnä! Jatkuva haku suljettu toistaiseksi.

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Voit tulla päivittämään konditoria-alan tiedot ja taidot niin leivosten, täytekakku ja koristetuotteiden tekemisessäkin.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
03.02.2025