SAKUstars valtakunnalliset kulttuurikilpailut on tältä vuodelta kisattu. Kilpailu järjestettiin Kurikassa 25.-27.4.2023. Aiheena oli juuret ja versot. Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille livesarjat ja myös henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu. SAKUstars kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksissa ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tuoda omaa osaamistaan esille. Tärkeintä ei ole menestyminen vaan osallistuminen. Tämän vuoden kilpailussa Aada Ruotsalainen sai kunniamaininnan taidekäsitöissä, duftatulla tyynyllään (kuvassa). Anna-Helena Lipponen sai kultaa videollaan ”Laivasukua”. Henkilökuntasarjassa Yx Savolainen Amis Orkesteri sai pronssia musiikkiesityksellään ”Pidä huolta”. Seuraavat kisat ovat 23.-25.4.2024 Ikaalisissa, aiheella osaavat luovat maailmoja.