Älykäs teollisuus, YSAO SMF Academy 4.0

Hinta

120 € kurssimaksu on veroton maksu, eikä sisällä arvonlisäveroa.

Koulutus sopii sinulle, joka haluat oppia teollisuus 5.0 teknologioita, voit testata ja käyttää niitä YSAOn älytehtaassa Iisalmessa, ja soveltaa oppimaasi työpaikallasi, jossa teet aiheeseen kuuluvan projektitehtävän. Kohderyhmänä työssä käyvät tekniikan alan henkilöt, jotka haluavat kehittää omaa ammattiosaamistaan, tai tehdä kehittämisprojektin omaan työpaikkaansa.

Astetta älykkäämpi teollisuus - tervetuloa YSAO SMF Academy 4.0:n maailmaan! Tämä kurssi antaa sinulle hyvän pohjatiedon YSAO SMF 5.0 kurssille. Teollisuus 5.0 on vallankumouksellinen lähestymistapa, joka yhdistää teollisuustuotannon ja uusimmat älykkäät teknologiat tarjoten uskomattomia mahdollisuuksia yrityksille.

Ammatillisen osaamisen kehittäminen: Teollisuus 5.0 pyrkii yhdistämään teollisuustuotannon ja älykkäät teknologiat, kuten tekoäly, koneoppiminen ja robotiikka. Henkilölle tämä tarkoittaa mahdollisuutta kehittää taitojaan ja osaamistaan uusien teknologioiden ja järjestelmien käytössä. Esimerkiksi tekoälyn avulla voidaan automatisoida rutiinitehtäviä ja antaa työntekijöille tilaa keskittyä monimutkaisempiin tehtäviin, kuten ongelmanratkaisuun ja päätöksentekoon.

Parempi työturvallisuus: Teollisuus 5.0:n oppien avulla voidaan parantaa työturvallisuutta teollisuusympäristöissä. Esimerkiksi ihmisten ja robotiikan välinen yhteistyö ja vuorovaikutus mahdollistavat työnjakoa siten, että riskialttiit tehtävät voidaan antaa robotiikalle, kun taas ihmiset voivat keskittyä turvallisempiin tehtäviin. Lisäksi älykkäät järjestelmät voivat havaita ja ennakoida turvallisuusriskejä, mikä auttaa ehkäisemään tapaturmia ja vaaratilanteita.

Parannettu työn tuottavuus: Teollisuus 5.0:n oppien avulla voidaan tehostaa tuotannon prosesseja ja parantaa työn tuottavuutta. Teknologiset innovaatiot, kuten reaaliaikainen datan keruu, analytiikka ja ennakoiva ylläpito, auttavat optimoimaan tuotantoa, vähentämään häiriöitä ja lyhentämään seisokkiaikoja. Tämä johtaa parempaan tehokkuuteen ja korkeampaan tuotannon laatuun.

Uudet työmahdollisuudet: Teollisuus 5.0:n myötä syntyy uusia työmahdollisuuksia, kun teknologiakehitys luo kysyntää uudenlaiselle osaamiselle. Esimerkiksi tekoälyn ja robotiikan asiantuntijoille, ohjelmoijille ja ylläpitäjille on kasvava tarve. Henkilöillä, jotka ovat valmiita omaksumaan ja soveltamaan uusia teknologioita, on hyvät mahdollisuudet työllistyä teollisuusalan kehittyvissä rooleissa.

Koulutuksen sisältö

Tämä Älykäs teollisuus 4.0 -kurssi antaa sinulle hyvän pohjatiedon YSAO SMF 5.0 kurssille. Koulutuksessa opiskelemme teollisuus 5.0 teknologioita YSAOn älytehtaassa Iisalmessa.
Koulutuksen sisältöinä mm:
- Teollinen vallankumous ja älytehtaat
- Smart Mini Factory - älytehdaskierros
- SMF-älytehtaan käynnistäminen
- Älytehtaan tietojärjestelmät
- 3D tulostus
- 3D Skannaus

Koulutus on suoritettava 90 päivän sisällä koulutukseen ilmoittautumisesta.

Saat Ylä-Savon ammattiopiston käyttäjätunnukset tekstiviestillä vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksilla Itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa:

https://ysao.itslearning.com/
Löydät suoritettavan koulutuksen Itslearning-oppimisympäristön etusivultasi. Ota yhteyttä opintotoimistoon jos sinulla on ongelmia kirjautumisen kanssa, opintotoimiston yhteystiedot löydät osoitteesta:

https://ysao.fi/opiskelu-ysaolla/opintotoimisto/

Muuta huomioitavaa

Teoria opintoihin menee n. 3 pv, käytännön harjoitukset n. 2 pv.

Lisätietoja antaa

Miika Vaarasuo (0400792832 / miika.vaarasuo@ysao.fi)

Lisätietoja koulutukseen ilmoittautumisesta

Ilmoittautuminen on sitova. Peruuttaminen viikkoa ennen koulutuksen alkamista on maksuton. Peruutus viikon sisällä ennen koulutusta, veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Peruutus koulutuspäivänä, osallistumismaksu peritään kokonaisuudessaan, jos ei ole esittää lääkärintodistusta.

Koulutuksen järjestäjä

Ylä-Savon ammattiopisto

Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Huom.
Teoria opintoihin menee n. 3 pv, käytännön harjoitukset n. 2 pv.

Osallistujia: