Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA


Henkilö istuu tuolilla ja taustalla piirretty TUVA-tikku-ukko kävelee rappusia ylös.

TUVA-koulutus on tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, joka on tarkoitettu niille, jotka haluavat hakea ammatilliseen tai lukiokoulutukseen, mutta tarvitsevat lisävalmiuksia tai tukea opiskeluun. TUVA-koulutus kestää enintään vuoden ja sen aikana opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa oman alan ja uran valinnassa. TUVA-koulutus on hyvä vaihtoehto monille nuorille ja aikuisille, jotka kaipaavat lisäaikaa ja tukea oman tulevaisuutensa suunnitteluun.
TUVA-koulutus on aloitettu Suomessa elokuussa 2022 ja sitä järjestävät eri oppilaitokset ympäri maata.

TUVA-koulutus sisältää tutustumista eri koulutusvaihtoehtoihin ja työelämään sekä arjen taitojen vahvistamista. TUVA-koulutus antaa opiskelijalle kuusi lisäpistettä yhteishaussa, kun hän on suorittanut vähintään 19 viikkoa koulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa, ja suoritusaika enintään yksi vuosi. Voit osallistua TUVA-koulutukseen myös lyhyemmällä ajanjaksolla, omien tavoitteesi ja osaamistarpeesi mukaisesti. Sen jälkeen voit siirtyä joustavasti lukioon tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutus sisältää kaikille yhteisen koulutuksen osan Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Lisäksi valitset vähintään kaksi valinnaista koulutuksen osaa. Kanssasi suunnitellaan yksilöllinen opintopolku sinun tavoitteiden ja osaamistarpeiden mukaisesti.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A1.3
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin