Puhtauspalvelualan koulutus, työvoimakoulutuksena (717093)


Puhtausalan osaaja tekee työtään.

Puhtaus- ja/tai kotityöpalvelualalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan tutkinto.

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 20.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (toimitilahuollon ja/tai kotityöpalvelujen osaamisala) tai Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (toimitilahuollon ja/tai kotityöpalvelujen osaamisala) tai osia niistä.

Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Lisätietoja koulutuksesta:
Ylä-Savon ammattiopisto, opettaja Minna Kastarinen, p. 040 179 8165, minna.kastarinen@ysao.fi tai koulutuspäällikkö Päivi Honkanen, p. 040 079 2836, paivi.honkanen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Osaamisala

Toimitilahuollon osaamisala
Kotityöpalvelujen osaamisala

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa valittavissa olevat tutkinnot / tutkinnon osat:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto:
· toimitilahuollon osaamisala, toimitilahuoltaja
· kotityöpalvelujen osaamisala, kodinhuoltaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto:
· toimitilahuollon osaamisala, laitoshuoltaja ja/tai toimitilahuoltaja
· kotityöpalvelujen osaamisala, kodinhuoltaja

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A2.2
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Terveyssuositukset

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Hakeminen: www.te-palvelut.fi 20.10.2024 mennessä.
Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024

Elintarvikealan perustutkinto, työvoimakoulutuksena (nro 709674)


Elintarvikevalmistaja viimeistelee pitsan.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat elintarvikealasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat henkilöt, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan tutkinto.

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 20.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa elintarvikealan perustutkinnosta elintarviketeknologian tai leipomoalan osaamisalalta koko- tai osatutkinto.

Suoritettuaan tutkinnon henkilö hallitsee valitsemiensa tutkinnon osien vaatimusten mukaiset työtehtävät. Elintarvikealan perustutkintokoulutus tarjoaa uusimman tiedon alalla tapahtuvasta kehityksestä. Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet elintarvikealalla työskentelyyn ja parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa on orientointi elintarvikealalle:
· Oppimisvalmiudet ja opiskelutekniikat
· Elintarvikeala tutuksi
· Alan työpaikkoihin ja työnantajiin tutustuminen
· Alan työllistävyysnäkymät
· Viestintä- ja yhteistyötaidot opiskelussa ja työelämässä
· Asiakaspalvelutaidot työelämässä
· Digivälineet ja -ohjelmat oppimisen tukena ja apuna
· Elintarvikealan perusteet:
· Hygienia- ja omavalvonta, työturvallisuus ja ergonomia
· Perusruuanvalmistus- ja leivontataidot sekä raaka-aineet
· Elintarvikkeiden teollinen valmistaminen
· Ammattikeittiön ja leipomon koneet, laitteet ja valmistusmenetelmät
· Hygieniapassi (suoritetaan opintojen alussa, vaikka opinnot alkaisivat työpaikalla järjestettävällä koulutuksella eikä oppilaitoksessa)

Koulutuksen sisältö määräytyy tutkinnon perusteiden mukaan. Tutustu elintarvikealan tutkinnon perusteisiin sekä elintarviketeknologian ja leipomoalan osaamisalan opintoihin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7823347/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta:
Ylä-Savon ammattiopisto, opettaja Anna-Riitta Koski-Vähälä, p. 040 079 2856, anna-riitta.koski-vahala@ysao.fi tai koulutuspäällikkö Päivi Honkanen, p. 040 079 2836, paivi.honkanen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A2.2
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Terveyssuositukset

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Hakeminen: www.te-palvelut.fi 20.10.2024 mennessä.
Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Ylä-Savossa on tällä hetkellä pulaa elintarvikealan osaajista. Elintarvikeala on toimialana hyvin laaja, joten koulutus antaa mahdollisuuden työllistyä hyvin erilaisiin työpaikkoihin.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024

Ravintola- ja cateringalan koulutus, työvoimakoulutuksena (717124)


YSAO opiskelija catering- ja ravintola-alalta pitää ruokalautasta.

Kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan koulutus. Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Työskentely ravitsemisalalla on pääasiassa seisomatyötä.

Perustutkintoon hakijalta ei vaadita pohjakoulutusta eikä työkokemusta. Ammattitutkintoon pääsyvaatimuksena on suoritettu perustutkinto tai vahva työkokemus alalta. Hakija ohjataan soveltuvaan tutkintoon haastattelun perusteella.

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 20.10.2024!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:
– Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
– Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Tavoitteena on lisäksi saada riittävästi ammatillisia valmiuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin ravitsemisalalla.

Lisätietoja koulutuksesta:
Ylä-Savon ammattiopisto, opettaja Jaana Huttunen, p. 040 177 8534, jaana.huttunen@ysao.fi tai koulutuspäällikkö Päivi Honkanen, p. 040 079 2836, paivi.honkanen@ysao.fi.

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

B1.1
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Terveyssuositukset

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Hakeminen: www.te-palvelut.fi 20.10.2024 mennessä.
Koulutukseen voi jättää hakemuksia jatkuvasti. Kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutuksen aloittaminen sopimuksen mukaan.

Ysaolle tulee usein kyselyjä osaavista keittiöalan ammattilaisista. Alalla eläköityminen on runsasta nyt ja lähitulevaisuudessa. Ylä-Savon alueella on paljon myös yhdistelmätyöntekijöiden työpaikkoja.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024