Haaveiletko työstä lasten ja nuorten parissa koulunkäynnin ohjaajana tai onko Sinulla jo aiempaa koulutusta tai kokemusta kasvatus-, nuoriso-, tai sosiaali- ja terveysalalta tai muulta soveltuvalta alalta ja haluat kehittää ja syventää osaamistasi?

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon tutkinnon perusteet uudistuvat 1.1.2023 alkaen.
Olisiko nyt hyvä hetki päivittää oma osaaminen vastaamaan nykypäivän työelämän haasteisiin?

Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi sosionomin ja yhteisöpedagogin opintoihin tai kasvatustieteellisiin opintoihin.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana osallistut eri-ikäisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen sekä oppimisen edistämiseen yhdessä muun opetushenkilöstön kanssa.
Koulunkäynnin ohjaajana voit työskennellä eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla ja -muodoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä vapaa-ajan toiminnassa.
Tutkintonimike on Koulunkäynnin ohjaaja 1.1.2023 jälkeen aloitetuissa opinnoissa.

Ohjauksen osaamisalan suorittaneena hallitset vaativia asiakas- ja ohjaustilanteita eri-ikäisten ja eri taustaisten ohjattavien kanssa esimerkiksi elämänvaiheiden muutostilanteissa, työllistymisessä tai lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä.
Tutkinnon suorittaneena voit työskennellä alan vaativissa tehtävissä eri-ikäisten kasvatus- ja ohjaustyössä, eri koulutusasteilla ja -muodoissa, eri hallinnon aloilla sekä vapaa-ajan toiminnassa. Toimintaympäristönä voi olla julkinen sektori, yksityinen sektori, järjestöt sekä muu kasvatus- ja ohjaustyötä tekevä organisaatio.
Ohjauksen osaamisala ei anna erillistä ammattinimikettä, vaan on lisäkoulutusta.

Osaamisala

Ohjauksen osaamisala
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Hakijalta odotetaan työelämästä kertynyttä kokemusta sekä soveltuvaa ammatillista perustutkintoa (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, teknisen alan koulutus tms.) tai muutoin hankittua vastaavan tasoista tietotaitoa. Työkokemus kasvatus-, ohjaus- tai opetustyöstä on eduksi.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin.

Alakohtaiset erityisvaatimukset (SORA-lainsäädäntö)

Tutkinto kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin, tutustu tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin: Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

Kielitaitovaatimustaso

B2.1
Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Hilden-Saarelainen Kati
puh. +358 40 5645 465
sähköposti: kati.hilden-saarelainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
07.08.2024