Ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle jolla on alalle soveltuva pohjakoulutus tai vahvaa alan osaamista ennestään.

Haluatko vaikuttaa alalla, jossa koirien fyysisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on työtäsi? Koirahierojan työssä pääset toteuttumaan käsityöammattia, jossa korostuu koirien ja asiakkaiden kanssa työskentely eläinten hyvinvoinnin hyväksi. Koirahieroja -koulutus sopii sinulle, mikäli sinulla on jo eläinalan koulutus tai ihmispuolen fyysisen hyvinvoinnin koulutus tai olet hankkinut vahvaa työkokemusta ja toimit yrittäjänä tai suunnittelet sitä.

Osaamisala

Koirahieronnan osaamisala

Koulutuksen sisältö

Eläintenhoidon ammattitutkinto, koirahieronnan osaamisala, koirahieroja -koulutuksen myötä hallitset koiran rakennetta ja anatomiaa laaja-alaisesti. Opit laatimaan hierontasuunnitelman ja toteuttamaan sen pohjalta hierontaa halliten monipuoliset hierontatekniikat. Osaat myös antaa tarvittavat jatko-ohjeet koirien omistajille tai ohjaajille sekä toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa eläinten hoitoon liittyvissä asioissa.

Koirahierojana osaat huolehtia hierottavien koirien hyvinvoinnista, hieroa erityyppisiä koiria sekä toimia työturvallisesti ja työhyvinvoinnista huolehtien. Pystyt myös toimimaan itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä koirahierontapalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Aloituspaikat

10

Koulutuksen suunniteltu kesto

1-1,5 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa

Koulutuskohtaiset valintaperusteet

Koulutus alkaa aloitusinfolla teamsin välityksellä viikolla 38. Henkilökohtaistaminen tarkentaa opintojen ajoittumista. Tiedot lähijaksoista tarkentuvat viikon 21 aikana.

Kielitaitovaatimustaso

B1.1 Toimiva peruskielitaito
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi

Muut mahdolliset kustannukset

Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Koululla voi olla ajoittain mahdollista majoittua lähijaksojen ajan.

K: Voinko hakea koulutukseen, kun minulla ei ole aikaisempaa koulutusta?
V: Koulutus edellyttää eläinalan osaamista, ihmispuolen fyysisen hyvinvoinnin esim, hieronnan osaamista tai alaa muutoin vastaavaa osaamista.

K: Mistä koulutus koostuu?
V: Koulutuksessa on lähijaksoja oppilaitoksella noin kerran kuukaudessa 2-3 pv/krt. Lisäksi koulutukseen kuuluu luentoja teamsin kautta, oman osaamisen kehittämistä verkko-oppimisympäristössä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista tai osaamisen eteenpäin viemistä omassa työympäristössä. Koirahieronnan osaamisalan koulutus alkaa syksyllä Peltoniemessä, Iisalmessa.

K: Onko lähijaksoille pakko osallistua?
V: Ala on käsityöammatti, jossa osaaminen ei kehity kuin tekemällä. Rakenteen ja anatomian tutkinnon osa luo pohjan koirahierojan työlle, mutta voi olla vaativa ja lähijaksot tukevat merkittävästi sen suorittamista. Lähijakosoille osallistuminen kehittää osaamista ja niihin on vahva suositus osallistua.

K: Onko työpaikalla tapahtuvaa oppimista eli ns. harjoittelua pakko tehdä?
V: Opinnot määräytyvät HOKSin mukaan. Ala on käsityöammatti, jossa osaaminen kehittyy tekemällä. Työpaikalla tapahtuvalle oppimiselle on suuri suoristus, mutta vaihtoehtoisia tapoja osaamisen kehittämiseen on esim. NY-toiminta.
Verkko-oppimisympärsitössä on tehtävänantoja alaan liittyen, joilla osaamista kehitetään etäjaksoilla.

K: Miten näyttö tehdään?
V: Näytössä osoitetaan käytännön työtehtävissä tutkinnon osaamisvaatimukset omalla työpaikalla tai työssäoppimispaikalla.

K: Voiko vain yhden tutkinnon osan suorittaa?
V: Koirahieronnan osaamisalan hallitakseen pakollisista tutkinnon osista on suoritettava ainakin Koiran rakenteen ja liikkeiden arviointi, palpaatio ja yksilöllisen hierontasuunnitelman laatiminen sekä Koirien hieronta ja hyvinvoinnista huolehtiminen tutkinnon osat.

K: Mitä eroa on kokotutkinnolla ja osatutkinnolla?
V: Osatutkinnossa suoritat vain tutkinnon osan/osia. Kokotutkinnon suorittaakseen tulee tehdä osaamisalan pakolliset tutkinnon osat sekä valinnainen tutkinnon osa.

K: Onko majoitus oppilaitoksessa?
V: Mahdollisesti majoitus järjestyy oppilaitoksen oppilasasuntolassa, mutta emme voi luvata sitä varmasti, koska asuntolapaikkoja on rajoitettu määrä.

K: Onko muita kustannuksia?
V: Vaihtoehtoinen majoituspaikka on omakustanteinen, joskin opiskelijoillemme huokean hintainen. Lähijaksoille kulkeminen tuo kustannuksia. Oppilaitokselle on matkaa juna- ja bussiasemalta 10km. Arkisin Iisalmi-Peltoniemi välillä kulkee joukkoliikenne rajoitetuilla aikatauluilla.

K: Voiko koulutuksen suorittaa oppisopimuksella?
V: Koulutuksen voi suorittaa myös ns. yrittäjän oppisopimuksella eli yrittäjä työskentelee ja opiskelee omassa yrityksessään. Tällöin hän tarvitsee omien opintojen tueksi toisen yrittäjän, mentorin. Koulutuksen voi suorittaa myös työntekijän oppisopimuksella, tällöin opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Lisäksi opintoja voi suorittaa koulutussopimuksella, tällöin opiskelijalla tulee olla jo hakuvaiheessa tieto työpaikasta, jossa hän voi hankkia työpaikalla tapahtuvaa osaamista koulutuksen aikana.

Lisätietoja antaa

palveluasiantuntija Komulainen Tarja
puh. +358 400 798 529
sähköposti: tarja.komulainen@ysao.fi

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
08.05.2025