Leipomoalan ammattitutkinto -koulutus sopii sinulle, jos sinulla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna tai olet hankkinut leipomoalalta työkokemusta. Haluat syventää ammattiosaamistasi ja jopa siirtyä työuralla vaativampiin työtehtäviin.

Haluatko saada kätesi jäljen näkyviin? Miltä kuulostaisi työpaikka pienissä leipomoissa ja konditorioissa, joissa voit valmistaa erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi? Leipomoalan ammattitutkinto, leipuri- ja kondiittorikisälli -koulutus valmistaa sinut leipomoalan saloihin!

Leipomoalan ammattitutkinto -koulutuksessa voit erikoistua kondiittori- tai leipurikisälliksi, jonka myötä opit taidot hallita leipomon raaka-aineet ja niiden käytöt sekä elintarviketurvallisuuden. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli osaa käyttää tarvittavia koneita ja laitteita sekä huomioida työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet. Pystyt huomioimaan tuotelaadun toteutumisen ja osaat työskennellä taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti.

Leipomoalan ammattitutkinto -koulutuksen myötä sinulla on taito toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Halutessaan leipurikisälli tai kondiittorikisälli voi toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

B1.1

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Koulutus soveltuu parhaiten henkilölle, joka haluaa edelleen kehittää ja syventäää osaamistaan valitsemallaan leipomoalan tuotannon alueella ja edetä työurallaan vaativampiin työtehtäviin.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024

Sinua saattaa kiinnostaa myös Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarvikealan osaamisala -koulutus, tutustu!