Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala

Ravintolakokki

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Suorittamalla ruokapalvelujen ammattitutkinnon, ravintolakokki -koulutuksen hankit osaamisen ja ammattitaidon toimia ravintolakokin työtehtävissä. Tämän koulutuksen pohjalta osaat toimia suunnitelmallisesti ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruokaravintolassa.

Laajennat taitojasi, ja opit valmistamaan erilaisia ravintolaruokia ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttämään ammattimaisesti ja tehokkaasti keittiön koneita ja laitteita. Ravintolakokki kykenee toimimaan asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, järjestelmällisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Taidon lisäksi saat tietoa, jonka pohjalta osaat jatkokehittää osaamistasi.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa
— työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti,
— työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti,
— esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti,
— valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia,
— viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla,
— palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:
– Onko koulutus maksuton? Oppisopimuksella koulutus on maksuton. Muutoin opiskelumaksu on 250€ tai 150€ osatutkinnossa.

– Miten verkkokoulutuspäivät toteutetaan? Käytämme Teams-ympäristöä.

– Kuinka usein koulutuspäiviä on? Tutkintokoulutuksen määrä ja tarve suunnitellaan opintojen alussa. Tutkintokoulutusta on tarjolla YSAOlla Iisalmessa lähiopetuksena tai verkko-opintoina.

– Miten tutkinnon osan näytöt toteutetaan? Näytöt toteutetaan aidoissa työtilanteissa työpaikalla.

Ravintolakokin ammattitutkinto sopii sinulle, mikäli sinulla on ravitsemisalan koulutusta tai vahva työkokemus alalta.

Koulutuksen toteutus

Verkkokoulutus — ohjattuKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinOppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Oppiminen tapahtuu lähiopintoina, alan työpaikoilla sekä verkko-opintoina eYSAOn kautta
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
250 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Lisätarkennus opiskelumaksusta
Jos suoritat koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, niin opiskelumaksua ei peritä!
Lisätietoja antaa
Eine Pihavaara, p. 0400792814, eine.pihavaara@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot

Apply for education - continous application for young and adultsOther palveluosaaminen educations