Eloa hevosten rinnalla

Kiurujärven ympäröimässä Hingunniemen kampuksessa eletään hevosten rytmissä. Hingunniemi on hevosalan oppimisympäristö, jonka tallit, maneesi, ratsastuskentät, harjoitusravirata, hiittisuora ja kengityspaja takaavat, että pääset alan aidon tekemisen pariin.

Hingunniemen koulutilalla asuu noin 60 hevosta vuoden ympäri. Nämä hevoset ovat opiskelijoiden käytössä koko koulutuksen ajan, niillä ratsastetaan, ajetaan, hoidetaan, ruokitaan jne. Näiden opetuskavereiden hoidosta ja hyvinvoinnista vastaavat opiskelijat ammatinohjaajien ja opettajien johdolla. Jokainen opiskelija pääsee harjoittelemaan oppitunneilla opittuja asioita tallityöjaksoilla ohjauksessa ennen työpaikoille siirtymistä. 

Kampus sijaitsee noin kuuden kilometrin päästä Kiuruveden keskustasta. Opiskeluajalle voit hakea asuntolapaikkaa Kiuruveden keskustasta Museokadulta tai lyhyen lähijakson ajaksi Hingunniemestä. Lue lisää majoituksista:  Tervetuloa asuntolaan! – Ylä-Savon ammattiopisto YSAO.

Lue lisää hevosalan palvelut Hingunniemessä

Hingunniemellä sijaitsee myös EduSavon tarjoama Oriasema.

Tutustu Hingunniemeen ja opetustiloihin virtuaalisesti:

Yhteystiedot

YSAO Hingunniemen kampuksen käyntiosoite ja postiosoite

Ylä-Savon ammattiopisto
Hingunniementie 98, 74700 Kiuruvesi
Puhelinvaihde 0400 827 251

Pysäköinti ja saapumisohje

Kun saavut kampusalueelle, huomioithan alueen nopeusrajoitukset ja kuljet ainoastaan autoille tarkoitettuja reittejä pitkin. Hiittisuora on tarkoitettu kilpailuvauhtiseen harjoitteluun, ja opetustuntien aikana klo 8-11 ja 12-15 ulkopuolisten liikkuminen hiittisuoralla on kielletty. Lenkkeilijöiden ja ratsukoiden liikkuminen hiittisuoralla on kokonaan kielletty.

Hingunniemen aluekartta