Oletko jo hankkinut työkokemusta ja osaamista suurtalouskokin työstä ja erityisruokavalioiden valmistamisesta? Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto -koulutuksen myötä syvennät ja laajennat osaamistasi.
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto -koulutuksen suoritettuasi ymmärrät ja osaat kehittää kokkina tai dieettikokkina kohderyhmän ravitsemusta laadukkaasti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Lisäksi kykenet itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn.
Kokkina tai dieettikokkina ymmärrät ravitsemuksen ja kohderyhmän erityisruokavalioiden merkityksen lisäksi elintarviketurvallisuuden.
Tämän koulutuksen myötä saat pätevyyden erityisruokavalioista vastaavan kokin tai dieettikokin työtehtäviä ja virkaa varten.
Oletko aamuvirkku vai yökyöpeli? Voit suorittaa opinnot verkko-opintoina. Opiskelijana voit itse määritellä opiskelun tahtisi.
Koulutus on itsenäistä ohjattua verkko-opiskelua ja ohjausta tehdään teams-sovelluksen kautta. Näytöt tehdään työpaikalla dieettikokin työtehtävillä.
Koulutuksen sisältö
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki osaa
– työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen
ja liikeidean mukaisesti.
– huomioida työskentelyssään asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä
toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet.
– valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia
ruokalajeja ja aterioita.
– pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä
pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Dieettikokki huomioi lisäksi asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Hänellä
on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset
ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.
Koulutuksen aloitus
Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.
Koulutuksen suunniteltu kesto
1,5-2 v, koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa
Koulutuskohtaiset valintaperusteet
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnossa vaaditaan työkokemusta kokin työtehtävissä tai ravitsemusalan peruskoulutusta.
Kielitaitovaatimustaso
B2.1
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, lue tästä, miten sinun tulee osoittaa kielitaitosi
Terveyssuositukset
Huomioithan, että työ on pääsääntöisesti seisomatyötä ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
Muut mahdolliset kustannukset
Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.
Opintojen aikainen toimeentulo
Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Lisätietoja antaa
palveluasiantuntija Ikonen Ritva
puh. +358 400 793 126
sähköposti: ritva.ikonen@ysao.fi
Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin