Digitaalisen mittaamisen perusteet maarakennusalalla

Hinta

124 € (sis. alv 24 %)

Tämä koulutus on sinulle, jos olet kiinnostunut digitaalisesta mittaamisesta.

Koulutuksen suoritettuasi ymmärrät miten ja mitä digitaalisilla menetelmillä, drone ja kartoitussauvalla, voidaan mitata infra-alan tehtävissä. Kurssilla saat ymmärryksen mitä on satelliittipaikannus ja mitä tarkoittaa korjaussignaali. Saat tietoa miten RTK-korjausta käyttävällä dronella voidaan suorittaa työmaan mallintaminen ja miten mallia voidaan hyödyntää työmaan visualisoinnissa ja mittauksissa työmaalla ja työmaasta. Kartoitussauvan käyttöön saat perustietämyksen miten kartoitussauvalla mitataan pisteitä, miten mitattua tietoa voidaan hyödyntää työmaalla välittömästi merkitsemällä erilaisia kohteita tai tuottamalla mitatusta tiedosta pintamalli. Kartoitussauva osioissa käydään myös läpi valmiiden inframallien tietojen vienti työmaalle tai tarkemittausten suorittaminen valmiista pinnasta. Myös tilavuusmittaukset ja niiden hyödyntäminen tulee tutuksi kurssin aikana.

Tällä kurssila käytetään drone-osiossa DJI Phantom 4 RTK-kopteria ja Agisoft Metashape Professional ohjelmistoa, sekä tehokasta tietokonetta. Kartoitussauva osio on toteutettu Geomax X-Pad Ultimate Survey-ohjelmiston, Geomax Zenith GNSS-vastaanottimimen ja sauvan avulla.

Koulutuksen sisältö

- Satelliittipaikannus.
- Paikannuksen ja korjaussignaalien perusteet.

- Drone mittaus.
- Dronella tehtävän maastomittauksen edellytykset.
- Mittaustyön asetukset ja suunnittelu.
- Mittaustyön toteutus.
- Mittaustiedon analysointi ja käsittely.
- Mittaukset tuotetusta 3D-mallista.

- GNSS-kartoitussauva mittaus.
- Maastomittaus satelliittipaikannuksen avulla.
- Uuden mittaustyömaan perustaminen, asetukset ja mittaustyön luominen.
- Pisteiden mittaaminen ja merkintä.
- Kartoittaminen ja merkintä.
- Pintamallit ja tilavuudet.

Koulutus on suoritettava 90 päivän sisällä koulutukseen ilmoittautumisesta.

Saat Ylä-Savon ammattiopiston käyttäjätunnukset tekstiviestillä vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksilla Itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa:

https://ysao.itslearning.com/
Löydät suoritettavan koulutuksen Itslearning-oppimisympäristön etusivultasi. Ota yhteyttä opintotoimistoon jos sinulla on ongelmia kirjautumisen kanssa, opintotoimiston yhteystiedot löydät osoitteesta:

https://ysao.fi/opiskelu-ysaolla/opintotoimisto/

Hinta sisältää

Verkkokoulutuksen

Lisätietoja antaa

Jani Pitkänen (0400793191 / jani.pitkanen@ysao.fi)

Lisätietoja koulutukseen ilmoittautumisesta

Ilmoittautuminen on sitova. Peruuttaminen viikkoa ennen koulutuksen alkamista on maksuton. Peruutus viikon sisällä ennen koulutusta, veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Peruutus koulutuspäivänä, osallistumismaksu peritään kokonaisuudessaan, jos ei ole esittää lääkärintodistusta.

Koulutuksen järjestäjä

EduSavo Oy

Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin