Hevostalouden ammattitutkinto, hevosavusteiset palvelut

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevospalvelujentuottaja

Hevosavusteisten palvelujen tuottamisen osaamisala

Hevospalvelujentuottaja -koulutuksen myötä opit monialaista osaamista erilaisten hevosavusteisten palvelujen tuottamisesta.

Opit huolehtimaan hevosten hyvinvoinnista, käsittelemään hevosia turvallisesti sekä toimimaan alan yritystoiminnassa työntekijänä tai yrittäjänä.

Opit myös tunnistamaan fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti erilaista tukea tarvitsevan asiakasryhmän tarpeet sekä oppimiseen vaikuttavat tekijät. Vahvistat taitojasi kommunikoida erilaisten asiakkaiden kanssa.

Saat tiedot palvelujen tuotteistamiseen, tuottamiseen ja hevosen käyttämiseen hevosavusteisissa palveluissa.
Koulutuksen avulla saat taidot valita sopivat hevoset palvelukokonaisuuteen ja asiakkaiden tarpeisiin. Pystyt hyödyntämään hevosen eri käyttömuotoja asiakastyössäsi.

Hevostalouden ammattitutkinto, hevospalvelujentuottaja -tutkinto on juuri Sinulle, joka haluat kouluttautua hevospalvelujen tuottajaksi hevosavusteiseen toimintaan.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, hevosalan tutkinnon suorittaneelle tai opetus-, kasvatus-, sosiaali- tai terveydenhoitoalan ammattilaiselle, kun sinulla on riittävä kokemus mm. erityistä tukea tarvitsevista asiakkaista. Koulutus sopii erinomaisesti yrittäjinä toimiville ratsastuksenohjaajille, -opettajille, hevostenhoitajille ja hevospalveluita tarjoaville talliyrittäjille, jotka haluavat kehittää ja monipuolistaa omaa yritystoimintaa.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiLinkki tutkinnon perusteisiinOsaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus ja koulutuksen sivu- tai päätoimisuus. Voit opiskella myös osa-aikaisesti palkkatyön ohella tai tutkinnon tavoitteiden mukaisesti palkkatyössä.
Nämä toteutukset sovitaan yhdessä vastuuohjaajasi kanssa henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) omien tarpeidesi mukaan. Oppilaitos ei vastaa omassa palkkatyössä hankitun osaamisen sisällöstä ja ohjauksesta.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Koulutus alkaa
01.01.2024
Koulutus päättyy
01.06.2025
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena, monimuotokoulutuksena. Kesto 1-1,5 vuotta. Näytöt tehdään omassa yrityksessä tai koulutussopimus/oppisopimuspaikassa.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Leena Rimpiläinen, p. 0400793134, leena.rimpilainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot

Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Peruskengityksen tekeminen, 60 osp, Hevostalouden perustutkinto

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Koulutuksen tavoitteena on, että omaksut hyvät kengityksen perustaidot ja opit arvioimaan hevosen rakenteen sekä arvioimaan hevosen terveydentilaa.
Koulutuksen aikana saat valmiudet toimia sivu- tai päätoimisena kengittäjänä sekä saat hyvät lähtökohdat ammatilliseen jatkokouluttautumiseen (Hevostalouden ammattitutkinto).
Opintojen aikana verkostoidut muiden ammattilaisten kanssa ja jaat kokemuksia.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut kavionhoidosta ja kengityksestä ja sinulla on aikaisempaa kokemusta hevosista aikaisempien koulutusten tai harrastusten tai työelämän kautta ja jonkin verran kokemusta myös kavionhoidosta ja kengittämisestä (irtokenkäosaaminen).

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jakautuen lähiopiskeluun Hingunniemessä, verkko-opintoihin ja itsenäiseen etäopiskeluun (kengitysharjoitukset).
Koulutuksen kesto on n. 10 kuukautta ja lähijaksoja on kerran kuukaudessa, jotka ajoittuvat pääasiassa viikonloppuihin (pe-su).
Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus kengittää hevosia etäjaksoilla.

Koulutuksen tavoitteena on, että opit tekemään hyvän peruskengityksen hevoselle. Koulutus koostuu kahdesta tutkinnon osasta: Peruskengityksen tekeminen 60 osp ja Hevosten tuntemus 10 osp.

Sisältö:
Hevosten käsittely kengitystilanteissa
Hevosten rakenteen arvioiminen
Hevosten terveyden tilan arvioiminen ja hevosten anatomian tuntemus
Kengitysvälineiden huoltaminen ja käyttäminen
Peruskengityksen tekeminen
Yleisimmät kaviovammat ja –sairaudet

Koulutus alkaa kaksi kertaa vuodessa tammikuussa ja syyskuussa. Opiskelupaikat täytetään järjestyksessä niiden opiskelijoiden kesken, joilla on riittävät edellytykset (lähtötaso riittävä ja kengitettäviä hevosia etäjaksoilla) aloittaa opinnot.

Usein kysytyt kysymykset:

Pitääkö olla aikaisempaa kokemusta hevosista ja kengittämisestä?
– Suositellaan, että aikasempaa kokemusta olisi ainakin kengän pois ottamisesta ja takaisin laittamisesta. Hevososaamista on hyvä olla, jota olet voinut hankkia hevostalouden perustutkinnosta tai harrastuksen tai työn kautta.

Onko pakko osallistua lähiopetukseen?
– Lähiopetusjaksoja on vähän ja niihin osallistuminen on pakollista, jotta opintojen aikana ehtii saavuttaa vaaditun osaamisen.

Pitääkö tehdä näyttö koulutuksen jälkeen?
– Tähän koulutukseen kuuluun kaksi tutkinnon osaa ja opiskelijan velvollisuus on osallistua näyttöön. Näytön voi suorittaa heti, kun osaamista on saavuttanut riittävästi.

Paljonko pitää olla kengitettäviä hevosia etäjaksoilla?
– Koulutuksen aikana on oltava hevosia niin, että kengityksiä/ vuoluja tulee vähintään 50 kpl koulutuksen aikana. Kengitettävistä hevosista pidetään oppimispäiväkirjaa.

Voinko opiskella oppi- tai koulutussopimuksella?
– Kyllä voit. Opintojen alussa sinulle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa suunnitellaan miten hankit lähiopetuksen lisäksi osaamista.

Kielitaitovaatimus A2Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Tutkinnon osa
Peruskengityksen tekeminen
Toteutusmuoto
Oppiminen tapahtuu lähiopintoina, alan työpaikoilla sekä verkko-opintoina eYSAOn kautta
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot,Täydennyskoulutus

Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Valjassepän perusopinnot, yht. 60 osp, Hevostalouden perustutkinto

Hevostalouden perustutkinto tai ammattitutkinto, valjasseppä omaa a hyvät perustiedot ja taidot valjassepän työstä, erilaisten hevosvarusteiden, kuten kuvassa olevien valjaiden, valmistamisesta ja korjaamisesta.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Koulutuksen myötä vahvistat osaamistasi ja mahdollistat jatko-opinnot valjassepän ammattitutkintoa varten.

Koulutuksen aikana suoritat kaksi tutkinnon osaa:

– Hevosvarusteiden huoltaminen ja korjaaminen, 20 osp
– Hevosvarusteiden valmistaminen ja sovittaminen, 40 osp

Koulutus on sopiva sinulle, mikäli sinulla on jo soveltuva ammatillinen perustutkinto, kuten maatalousalan tai hevostalouden perustutkinto ja/tai omaat riittävän hevosalan osaamisen.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiLinkki tutkinnon perusteisiinOpiskelu ei edellytä työssäoppimispaikkaa, koska valjasseppä on yleensä itsenäinen yrittäjä ja harjoitustöiden myötä luo asiakassuhteita sekä kontakteja muihin yrittäjiin sekä yhteistyötahoihin. Opinnot tukevat sinua koko ajan toimimaan joku päivä itsenäisenä ammatinharjoittajana tai esim. varusteliikkeen osaavana työntekijänä.

Koulutukseen otetaan maksimissaan 10 opiskelijaa.
Kielitaitovaatimus A2Oppilaitoksesta otetaan 2 viikon sisällä hakemisesta yhteyttä hakijaan ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Tutkinnon osa
Hevosvarusteiden huoltaminen ja korjaaminen
Hakuaika päättyy
31.12.2023
Koulutus alkaa
02.01.2024
Koulutus päättyy
29.11.2024
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Työpaikalla tapahtuva oppiminen
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot,Täydennyskoulutus

Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Hevostalouden perustutkinto, hevostenhoitaja

Hevostenhoitaja antaa hevoselle lämpöhoitoa.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevostenhoitaja

Sinustako hevostenhoitaja? Viihdytkö hyvin eläinten parissa, ja haluat jatkuvasti ylläpitää ja kehittää hevosten käsittelytaitoasi? Onko sinulla oma-aloitteisuutta ja pidät työstä, jossa tehdään myös fyysisesti raskaita tehtäviä? Hevostenhoitaja, hevostalouden perustutkinto tarjoaa hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammatteihin.

Hevostenhoitajan työhön mahtuu monenlaista – kengittämisestä aina hevosvarusteiden huoltoon ja valmistamiseen. Hevostenhoitaja huolehtii hevosten päivittäisestä terveydestä ja hyvinvoinnista, ja hevostenoitajana voit erikoistua joko hevosten kasvatus- ja hoitotyöhön tai ravihevosten valmentamiseen ja kilpailuttamiseen tai hevosharrastepalveluiden tuottamiseen.

Arki pitää sisällään monimuotoisia tallitöitä, kuten karsinan ja tallin siivousta, ruokinnasta huolehtimista, lannan käsittelyä, laiduntamisen järjestelyä ja laitumen huoltotöitä sekä liikutuksia niin ajaen kuin ratsaillakin. Pääset osallistumaan myös siitoshevosten ja varsojen hoitoon oriasemalla.

Hevostalouden perustutkinto, hevostenhoitaja, on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinTyöpaikka ja käytössä olevat hevoset: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa (työpaikka/työssäoppimispaikka hevosalalla välttämätön). Työpaikan/ työssäoppimispaikan hakija hankkii itse (myös oma yritys käy). Työpaikassa tulisi päästä harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia. Paikan ei tarvitse olla sama koko koulutuksen ajan. Ratsastuksenohjaajaksi aikovilla koulutustyöpaikan täytyisi olla mielellään SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja opiskelijan oman ratsastustaidon tulisi kehittyä koulutusaikana tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisesti. Työssäoppimispaikka ravisuuntautuneilla tulisi olla aktiivisesti toimiva ravitalli. Lisäksi työpaikkaohjaajalle tulee olla riittävät tiedot ja taidot opiskelijan ohjauksessa.
Kielitaitovaatimus A2

Lisäksi ratsastuksenohjaajilla ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen erikoistuvilla tulee olla vähintään helppo B-tasoinen hevonen/ hevosia käytössään. Ratsastuksenohjaajien soveltuvuuskokeessa estekorkeus on n. 80–90 cm, hevosharrastepalveluiden tuottajilla n. 50-60 cm. Lisätietoja ratsastuksen tasokokeesta: terhi.toikka@ysao.fi.

Lähijaksoilla asuminen ja ruokailu maksuton.
Tallipaikka maksullinen.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden perustutkinto, hevospalveluohjaaja -koulutus, tutustu!

Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja

Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja tai hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksen opettaja-opiskelija oppimisympäristössään Kiuruveden Hingunniemen maneesissa ratsastamassa.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Ratsastuksenohjaaja

Ratsastuksenohjaaja tekee työtä, jossa pääsee liikkumaan paljon, lähelle hevosia ja huolehtimaan hevosten liikunnasta. Onko sinulla oma-aloitteisuutta ja halua toimia itsenäisesti? Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksen ohjaaja -koulutuksen myötä saat hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammattiin.

Ratsastuksenohjaajana pidät yllä hevosten koulutustasoa sekä koulutat ja perehdytät asiakkaitasi ratsastuksen saloihin. Voit työskennellä ratsastus-, ravi- tai vaellustalleilla, oppilaitoksissa tai ratsastustoimintaa järjestävissä hevosalan yrityksissä.

Asiakaspalvelutaidot ovat valttia, sillä ratsastuksenohjaajana arkeesi kuuluu ratsastustuntien pitäminen ryhmille, joiden taso voi olla hyvinkin vaihteleva. Työnkuvaan kuuluu myös hevosten hoitoa, tallitöitä ja ratsaille kipuamista liikutusten merkeissä. Tehtäviä varten sinulle tulee olla hyvä yleiskunto sekä hyvä asenne.

Muuttuvat olosuhteet ja erilaiset asiakasryhmät edellyttävät positiivista asennetta, itsenäistä otetta, kykyä joustaa ja toimia yhteistyössä valmentajien, kilpailijoiden ja harrastajien kanssa.

Hevosalalla pääset upeiden eläinten pariin, ja voit jatkuvasti kehittää hevosten käsittelytaitoasi.

Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinTyöpaikka ja käytössä olevat hevoset: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa (työpaikka/työssäoppimispaikka hevosalalla välttämätön). Työpaikan/ työssäoppimispaikan hakija hankkii itse (myös oma yritys käy). Työpaikassa tulisi päästä harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia. Paikan ei tarvitse olla sama koko koulutuksen ajan. Ratsastuksenohjaajaksi aikovilla koulutustyöpaikan täytyisi olla mielellään SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja opiskelijan oman ratsastustaidon tulisi kehittyä koulutusaikana tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisesti. Työssäoppimispaikka ravisuuntautuneilla tulisi olla aktiivisesti toimiva ravitalli. Lisäksi työpaikkaohjaajalle tulee olla riittävät tiedot ja taidot opiskelijan ohjauksessa.
Kielitaitovaatimus A2

Lisäksi ratsastuksenohjaajilla ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen erikoistuvilla tulee olla vähintään helppo B-tasoinen hevonen/ hevosia käytössään. Ratsastuksenohjaajien soveltuvuuskokeessa estekorkeus on n. 80–90 cm, hevosharrastepalveluiden tuottajilla n. 50-60 cm. Lisätietoja ratsastuksen tasokokeesta: terhi.toikka@ysao.fi.

Lähijaksoilla asuminen ja ruokailu maksuton.
Tallipaikka maksullinen.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Katso lisätietoja ratsastuksenohjaajan opintoihin liittyen

Hevostalouden perustutkinto, hevospalveluohjaaja

Henkilö silittää hevosta.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevospalveluohjaaja

Haluatko työn, jossa olet hevosten kanssa ja havainnoit olosuhteiden, ihmisten ja hevosten läsnäolon vaikutusta?Hevostalouden perustutkinto, hevospalveluohjaaja -koulutuksen myötä saat hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammattiin.

Hevospalveluohjaajana osaat toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa. Osaat työskennellä itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ratsutallilla, hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä.

Hevospalveluohjaajana voit toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa ja järjestää tapahtumia, joissa vastaat hevosten hoidosta, ohjaat asiakkaita ja opetat hevostaitoja.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinTyöpaikka ja käytössä olevat hevoset: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa (työpaikka/työssäoppimispaikka hevosalalla välttämätön). Työpaikan/ työssäoppimispaikan hakija hankkii itse (myös oma yritys käy). Työpaikassa tulisi päästä harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia. Paikan ei tarvitse olla sama koko koulutuksen ajan. Ratsastuksenohjaajaksi aikovilla koulutustyöpaikan täytyisi olla mielellään SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja opiskelijan oman ratsastustaidon tulisi kehittyä koulutusaikana tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisesti. Työssäoppimispaikka ravisuuntautuneilla tulisi olla aktiivisesti toimiva ravitalli. Lisäksi työpaikkaohjaajalle tulee olla riittävät tiedot ja taidot opiskelijan ohjauksessa.
Kielitaitovaatimus A2

Lisäksi ratsastuksenohjaajilla ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen erikoistuvilla tulee olla vähintään helppo B-tasoinen hevonen/ hevosia käytössään. Ratsastuksenohjaajien soveltuvuuskokeessa estekorkeus on n. 80–90 cm, hevosharrastepalveluiden tuottajilla n. 50-60 cm. Lisätietoja ratsastuksen tasokokeesta: terhi.toikka@ysao.fi.

Lähijaksoilla asuminen ja ruokailu maksuton.
Tallipaikka maksullinen.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, hevoskasvatuspalvelut

Kaksi hevoskasvatuspalvelun osaajaa seisovat niityllä hevosen ja varsan kanssa.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevospalvelujentuottaja

Hevoskasvatuspalvelujen tuottamisen osaamisala

Hevosjalostus- ja kasvatus koulutus järjestetään jo kuudetta kertaa! Koulutuksessa pääset opiskelemaan mm. hevosjalostusta ja jalostustiedon hyödyntämistä sekä siitostammojen ja varsojen hoitamista.

Tämän hevostalouden ammattitutkinto, hevoskasvatuspalvelut -tutkinnon myötä osaat valita jalostukseen soveltuvat hevoset ja suunnitella sekä toteuttaa siitostammojen sekä varsojen hoidon. Osaat hoitaa varsomiset sekä kouluttaa varsoja.

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle taidot harjoittaa hevoskasvatusta ammattimaisesti joko yrittäjänä, työntekijänä tai yksityisesti. Koulutus sisältää Hevostalouden ammattitutkinnon Hevoskasvatuspalvelujen tuottamisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat. Koko tutkinnon suorittamiseen vaaditaan myös Hevosalan ammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat Hevosalan yrittäjänä toimiminen sekä Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Hevosjalostus- ja kasvatus koulutus järjestetään jo kuudennetta kertaa!

Haluatko työskennellä tammojen ja varsojen parissa ja huolehtia niiden hyvinvoinnista? Jos sinulla on jo hevostalouden perustutkinto suoritettuna, tai olet hankkinut vastaavat tiedot ja taidot käytännön työllä, voit osallistua tähän koulutukseen.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutus järjestetään kokonaan verkon välityksellä. Opetustuokiot ovat kerran viikossa arki-iltaisin ja kerran kuussa lauantaina aamupäivällä. Opiskelu sekä ohjaus toteutetaan sähköisillä oppimisalustoilla.

Aloitamme seuraavan kerran tutkintoon valmistavan koulutuksen 1.2.2024. Ammatillisten tutkinnon osien koulutus kestää 30.10.2024 saakka. Tutkinnon suorittamisen kesto toteutuu yksilöllisesti.

Myös osatutkinnon suorittaminen mahdollista.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Hakuaika päättyy
30.01.2024
Toteutusmuoto
Koulutukseen on mahdollista osallistua mistä päin Suomea tahansa. Teamsilla järjestettävät opetustuokiot ovat kerran viikossa arki-iltaisin ja kerran kuussa lauantai aamupäivällä. Etäopiskelu ja –ohjaus toteutetaan Itslearning oppimisalustalla sekä Office 365 Office 365 Class Notebookin avulla.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Toini Immonen, p. 0401772821, toini.immonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Lisätietoja Kiuruveden, Hingunniemen kampuksestamme täältä.

Oppisopimuskoulutus

Mies pitää oppisopimuskoulutus kylttiä käsissään.

Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Oppisopimuksella voivat opiskella kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Voit suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Valittavanasi on yli 160 erilaista tutkintoa ja lukemattomia tutkinnon osia.

Hakeminen oppisopimukseen tapahtuu tältä sivulta ”hae koulutuksiin – jatkuva haku nuorille ja aikuisille” -sinisen painikkeen kautta, josta pääset täyttämään hakulomakkeen.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Työaika tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa ja palkkaus tessin mukaan.

Kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta!

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Hyöty
Parantaa työllistymistä ja uralla etenemistä.
Lisätietoja antaa
Antti Ronkainen, p. 0401778599, antti.ronkainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot,Ammattitutkinnot,Erikoisammattitutkinnot,TUVA-tutkintokoulutukseen valmentava koulutus
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - logistiikkaosaaminenMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminenMuut alan tutkinnot - rakentamisosaaminenMuut alan tutkinnot - teknologiaosaaminenMuut alan tutkinnot - työelämäosaaminen

Tutustu eri aloihin sekä tutkintoihin Opintopolku.fi -palvelussa!

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, tallimestari

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, tallimestari -koulutuksen suoritettuasi huolehdit mm. kuvassa olevien suitsien ja valjaiden kunnosta ja varusteiden huoltamisesta hevostallilla.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Tallimestari

Hevostallin toiminnan johtamisen osaamisala

Hevostalouden erikoisammattitutinto, tallimestari, hevostallin toiminnan johtamisen osaamisala -tutkinnon suorittanut osaa vastata hevosten hoidosta ja terveydenhuollosta sekä huolehtia talliympäristöstä. Opiskelija voi erikoistua hevosten valmennuksesta huolehtimiseen tai hevosalan kehittäjänä toimimiseen.

Onko sinulla hevostalouden perustutkinto tai oletko hankkinut vastaavat tiedot ja taidot käytännössä? Sinulla tulisi lisäksi olla työkokemusta talliyrityksessä toimimisesta. Hevostalouden erikoisammattitutkinto, tallimestari -koulutus sopii mainiosti jos hallinnoit alan yritystä tai suunnittelet yrityksen perustamista. Koulutus soveltuu erityisesti työnjohtotehtävissä toimiville hevosalan ammattilaisille.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiLinkki tutkinnon perusteisiinOppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden erikoisammattitutkinto
Koulutus alkaa
01.02.2024
Koulutus päättyy
31.01.2025
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista. Suurin osa toteutetaan Teams- etäyhteydellä. Koulutus on mahdollista toteuttaa työn tai yrittäjyyden ohella.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
500 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Toini Immonen, p. 0401772821, toini.immonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, kengittäjä

Hevostalouden ammattitutkinto, kengittäjä -opiskelija esittelee taottua hevosenkenkää pihdeissä alasinta vasten.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Kengittäjä

Hevosten kengittämisen osaamisala

Hevostalouden ammattitutkinto, kengittäjä -koulutuksen jälkeen osaat kengittää hevosia rutiinilla ja toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. Saat myös hyvät lähtökohdat jatkaa taidon kehittämistä kengityssepän erikoisammattitutkintoon.

Kengittäjän työ on itsenäistä ja voit toimia alan yrityksissä työntekijänä tai yrittäjänä. Tämä koulutus on toinen taso, kun tähtäät kengittämisen ammattilaiseksi.

Opit huolehtimaan hevosten hyvinvoinnista ja käsittelemään niitä turvallisesti

Hevostalouden ammattitutkinto, kengittäjä -koulutus on sinulle, joka haluat laajentaa osaamistasi ja sinulla on jo työkokemusta hevosten kanssa työskentelystä ja hallitset kengityksen perusteet. Pohjakoulutuksena voi olla hevostalouden perustutkinto tai vankka hevosalan osaaminen sekä hyvä kengitystaito.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinOpiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus ja koulutuksen sivu- vai päätoimisuus.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne koostuvat lähi-, teamstunneista sekä ohjatuista verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opinnot voi suorittaa oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.Opiskelija hankkii etäjaksojen kengitysasiakkaat itse.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Lisätietoja antaa
Tuovi Huttunen, p. 0400793135, tuovi.huttunen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden perustutkinto, peruskengityksen tekeminen -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksenopettaja

Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja tai hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksen opettaja-opiskelija oppimisympäristössään Kiuruveden Hingunniemen maneesissa ratsastamassa.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Ratsastuksenopettaja

Ratsastuksenopettamisen osaamisala

Onko hevosten hyvinvointi ja niiden turvallinen käsittely sinulle tärkeää? Ratsastuksenopettajan työssä pääset turvaamaan näitä asioita.

Hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksenopettaja -koulutuksen suoritettuasi saat vahvan, ammatillisen pätevyyden ja vahvistat ammatillista taitoasi monipuolista, ratsastuksenopettajan työtä varten. Hevostalouden ammattitutkinnon suorittaneella on hevostalouden ammattityöntekijältä vaadittava osaaminen. Tutkinnon suorittanut osaa huolehtia hevosten hyvinvoinnista. Saat myös valmiudet toimia alan yritystoiminnassa työntekijänä tai yrittäjänä.

Hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksenopettaja -osaamisalan suorittanut opiskelija osaa toimia ratsastuksenopettamisen työtehtävissä ja asiakaspalvelussa.

Haluatko omalla työlläsi turvata hevosten hyvinvoinnin? Hevostalouden ammattitutkinto, ratsastuksenopettaja -koulutus sopii sinulle, mikäli olet hankkinut vahvan työkokemuksen ratsastuksenohjaamisesta ja ratsastuskoulutoiminnasta (ESIM. RATSASTUKSENOHJAAJAN TUTKINTO ja VÄHINTÄÄN 2 VUOTTA TYÖKOKEMUSTA) ja haluat laajentaa osaamistasi alalla.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiLinkki tutkinnon perusteisiinOpiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Koulutus alkaa
01.09.2024
Koulutus päättyy
31.12.2025
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja OPH:n vahvistamien voimassa olevien hevostalouden ammattitutkinnon perusteiden mukaisesti jakautuen lähi- ja etäopintoihin sekä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Terhi Toikka, p. 0400792812, terhi.toikka@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden ammattitutkinto, hevoshieroja -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, ravivalmentaja

Kuvassa ravihevonen sekä hevostalouden ammattitutkinto, ravivalmentaja-koulutuksen käynyt ravivalmentaja seisomassa ohjat käsissään hevosen vieressä ravitallin käytävällä.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Ravivalmentaja

Ravivalmennuspalvelujen tuottamisen osaamisala

Hevostalouden ammattitutkinto, ravivalmentaja -koulutus on juuri sinulle, joka työskentelet ravitalleilla ja sinulla on kokemusta valmennustehtävistä. Laajenna osaamistasi ravihevosten valmentamiseen sekä kilpailuttamiseen, ja hanki siihen ammatillinen pätevyys.

Ravivalmentaja -koulutuksen käytyäsi pääset tekemään monipuolista työtä, jossa voit huolehtia hevosten hyvinvoinnista ja valmentaa sekä kilpailuttaa eri-ikäisiä ravihevosia. Ravivalmentajan työssäsi pääset toimimaan myös eri sidosryhmien kanssa.

Oletko jo suorittanut hevostalouden perustutkinnon tai onko sinulla vastaavat tiedot ja taidot hankittu käytännössä? Lisäksi olet kerryttänyt työkokemusta myös ravitallilta. Silloin hevostalouden ammattitutkinto, ravivalmentaja -koulutus on juuri sinulle!

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinOsaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus ja koulutuksen sivu- vai päätoimisuus.

Aloitamme seuraavan kerran tutkintoon valmistavan koulutuksen 1.2.2024. Tutkinnon pakollisia opintoja voit kuitenkin aloittaa jo syyslukukauden 2023 aikana. Opintojen kesto toteutuu yksilöllisesti.
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista. Suurin osa toteutetaan Teams- etäyhteydellä. Koulutus on mahdollista toteuttaa työn tai yrittäjyyden ohella.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Toini Immonen, p. 0401772821, toini.immonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden ammattitutkinto, hevoskasvatuspalvelut -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, valjasseppä

Hevostalouden perustutkinto tai ammattitutkinto, valjasseppä omaa a hyvät perustiedot ja taidot valjassepän työstä, erilaisten hevosvarusteiden, kuten kuvassa olevien valjaiden, valmistamisesta ja korjaamisesta.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Valjasseppä

Hevosvarusteiden valmistamisen osaamisala

Haluatko kehittää osaamistasi hevosalalla? Tällä tutkinnolla, hevostalouden ammattitutkinto, valjasseppä, vahvistat ja laajennat ammattitaitoasi monipuoliseen valjassepän työhön ja saat vahvan ammatillisen pätevyyden ja valmiudet toimia alan yrittäjänä.

Onko sinulla hyvät perustiedot ja taidot valjassepän työstä, erilaisten hevosvarusteiden valmistamisesta, korjaamisesta ja mahdollisesti myös satulatöistä? Ja mikäli olet suorittanut hevostalouden perustutkinnon Hevosvarusteiden valmistamisen suuntautumisopinnot, on tämä hevostalouden ammattitutkinto, valjasseppä -koulutus seuraava vaihe kohti laajempaa taitoa.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinOpiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus ja koulutuksen sivu- vai päätoimisuus.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista (Teams) sekä etäjaksoilla tehtävistä käytännön harjoitteista (hevosvarusteiden valmistaminen, korjaaminen ja satulatyöt), joita ohjataan suljetussa Facebook ryhmässä ja Itslearnig:ssä. Koulutus on mahdollista toteuttaa oman työn ohessa.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Katariina Kastarinen, p. 0400793133, katariina.kastarinen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden ammattitutkinto, kengittäjä -koulutus, tutustu!

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, hevosurheilumanageri

Nämä raviradalla ajavat ravivaljakot ovat hevostalouden erikoisammattitutkinto, hevosurheilumanageri -opiskelijan työkenttää hevosurheilun ja valmennuksen saralla.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevosurheilumanageri

Hevosurheilun johtamisen osaamisala

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, hevosurheilumanageri -koulutus on monipuolinen koulutus, jota toteutamme jo viidettä kertaa. Voit erikoistua hevosalan tapahtumatuotantoon tai markkinoinnin ja asiakkuuksien kehittämiseen.

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle hyvät valmiudet hevosurheilun managerointiin ja kehittämiseen sekä alan liiketoiminnan kehittämiseen.
Tunnetko hevostaloutta monipuolisesti ja olet aktiivinen hevosalan toimija, sekä haluat hyödyntää osaamistasi alan kehittämisessä? Hevostalouden erikoisammattitutkinto, hevosurheilumanageri on silloin juuri sinulle!

Tunnetko hevostaloutta monipuolisesti ja olet aktiivinen hevosalan toimija, sekä haluat hyödyntää osaamistasi alan kehittämisessä? Hevostalouden erikoisammattitutkinto, hevosurheilumanageri on silloin juuri sinulle!

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiLinkki tutkinnon perusteisiinOppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden erikoisammattitutkinto
Koulutus alkaa
02.09.2024
Koulutus päättyy
31.08.2025
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista. Suurin osa toteutetaan Teams- etäyhteydellä. Koulutus on mahdollista toteuttaa työn tai yrittäjyyden ohella.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
500 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Toini Immonen, p. 0401772821, toini.immonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden ammattitutkinto, hevoskasvatuspalvelut -koulutus, tutustu!

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä -koulutuksen opettaja näyttää miten tulikuuma ja punaisena hehkuva metalli taotaan kengän muotoon alasimella.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Kengitysseppä

Hevosten kengityksen asiantuntijana toimimisen osaamisala

Hevosten kengityksen asiantuntijana kengitysseppä hallitsee hevosten erikois- ja sairaskengityksiä ja kengitysmateriaalien työstämisen. Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä -koulutuksen myötä voit erikoistua sairaskengitykseen tai alan erikoisasiantuntijuuteen ja kehittämistoimintaan.

Tämän kengitysseppä -tutkinnon suoritettuasi olet kansainvälisen tason huippuosaaja ja kengityksen asiantuntija, ja voit tehdä erikois- ja sairaskengityksiä.

Kengityssepän työ on itsenäistä ja voit toimia alan yrityksissä työntekijänä tai yrittäjänä.

Mikäli sinulla on vahva rutiini ja kokemus kengitystyöstä, toimit päätoimisesti kengittäjänä ja haluat kengittämisen erikoisasiantuntemusta (kolmas taso), Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä -tutkinto on sinulle. Pohjakoulutuksena tarvitset kengittäjän tai kengityssepän ammattitutkinnon.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet. Seuraava koulutus alkaa 1.10.2024Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutuksen aikana hakijan tulee toimia sivu-/päätoimisena kengittäjänäOppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden erikoisammattitutkinto
Toteutusmuoto
Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne koostuvat lähi-, teamstunneista sekä ohjatuista verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opinnot voi suorittaa oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.Opiskelija hankkii etäjaksojen kengitysasiakkaat itse.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
500 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Lisätietoja antaa
Tuovi Huttunen, p. 0400793135, tuovi.huttunen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden erikoisammattitutkinto, tallimestari -koulutus, tutustu!

Hevostalouden ammattitutkinto, hevoshieroja

Hevostalouden ammattitutkinto, hevoshieroja -koulutuksen käynyt hevoshieroja kuvassa huolehtimassa hevosen hyvinvoinnista hevosen seisoessa kiinnitettynä päitsillä.

Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala

Hevoshieroja

Hevoshierontapalvelujen tuottamisen osaamisala

Hevostalouden ammattitutkinto, hevoshieroja -koulutuksen käynyt hevoshieroja voi lisätä hevosen hyvinvointia ja sen suorituskykyä sekä tukea eläimen terveyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Hevoshieroja oppii huolehtimaan hevosten hyvinvoinnista, käsittelemään ja hieromaan hevosia turvallisesti.

Haluatko kehittää osaamistasi hevosalan yrittäjyydestä, hevosten hyvinvoinnista ja hevoshieronnasta? Jos olet suorittanut hevostalouden perustutkinnon tai hankkinut vastaavat tiedot ja taidot käytännön elämästä, hanki itsellesi ammatillisen tason syventävää tietoa ja suorita hevostalouden ammattitutkinto, hevoshieroja -koulutus!

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinOpiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamisen tunnistamisen perusteella määritellään koulutuksen laajuus ja koulutuksen sivu- vai päätoimisuus.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista (Teams) sekä etäjaksoilla tehtävistä käytännön harjoitteista (hevosten hieronta), joita ohjataan suljetussa Facebook ryhmässä ja Itslearnig:ssä. Koulutus on mahdollista toteuttaa oman työn ohessa.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
400 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Katariina Kastarinen, p. 0400793133, katariina.kastarinen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Eläintenhoidon ammattitutkinto, koirahieronnan osaamisala -koulutus, tutustu!

Avoin hakemus

Kaksi perusopetuksen jälkeen pyöräilemässä olevaa henkilöä katsoo kaukaisuuteen ja pohtii ammatillisia polkujaan.

Logistiikkaosaaminen;Ajoneuvoala, Luonnonvaraosaaminen;Eläintenhoitoala, Luonnonvaraosaaminen;Hevostalousala, Palveluosaaminen;Hius- ja kauneudenhoitoala, Teknologiaosaaminen;ICT-ala, Työelämäosaaminen;Kasvatus- kuntoutusala, Teknologiaosaaminen;Kone- ja metalliala, Työelämäosaaminen;Liiketalousala, Logistiikkaosaaminen;Logistiikka-ala, Logistiikkaosaaminen;Maarakennusala, Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala, Palveluosaaminen;Puhdistuspalveluala, Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala, Teknologiaosaaminen;Sähkö- ja automaatioala, Rakentamisosaaminen;Taideteollisuusala, Rakentamisosaaminen;Talonrakennusala, Rakentamisosaaminen;Talotekniikka-ala

Mikäli et tiedä varmasti, että mihin tutkintoon sinun kannattaisi hakeutua, niin täytä tämä hakemus. Ohjauspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää TE-toimistolta mahdollisuutta opiskella työvoimakoulutuksena. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Lisätietoja antaa
Ritva Ikonen, p. 0400793126, ritva.ikonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot,Ammattitutkinnot,Erikoisammattitutkinnot,TUVA-tutkintokoulutukseen valmentava koulutus
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - logistiikkaosaaminenMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminenMuut alan tutkinnot - rakentamisosaaminenMuut alan tutkinnot - teknologiaosaaminenMuut alan tutkinnot - työelämäosaaminen

Saatat löytää vastauksia kysymyksiisi Hakijalle-sivultamme, tutustu!