Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 15.10.2023!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:
– Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
– Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Tavoitteena on lisäksi saada riittävästi ammatillisia valmiuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin ravitsemisalalla.

Ysaolle tulee usein kyselyjä osaavista keittiöalan ammattilaisista. Alalla eläköityminen on runsasta nyt ja lähitulevaisuudessa.

Kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan koulutus. Koulutus soveltuu myös hyvin maahan muuttaneille.

Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Työskentely ravitsemisalalla on pääasiassa seisomatyötä. Perustutkintoon hakijalta ei vaadita pohjakoulutusta eikä työkokemusta. Ammattitutkintoon pääsyvaatimuksena on suoritettu perustutkinto tai vahva työkokemus alalta. Hakija ohjataan soveltuvaan tutkintoon haastattelun perusteella.

Suomen kielen kielitaitovaatimustaso on A2.2 henkilöillä, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiin Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Hakuaika päättyy
15.10.2023
Toteutusmuoto
Lähipäivinä opetus tapahtuu pääsääntöisesti Ylä-Savon ammattiopiston kiinteistössä, joka sijaitsee osoitteessa Asevelikatu 4. Lähipäivinä opetusta on klo 8-15. Koulutus alkaa starttijaksolla oppilaitoksessa tai työpaikalla järjestettävällä koulutuksella riippuen koulutukseen hakeutumisajankohdasta. Lähiopetuksen lisäksi opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä opiskelua sekä työelämässä oppimista.
Lisätietoja antaa
Raija Perälä, p. 0400792821, raija.perala@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen