Palveluosaaminen
HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 15.10.2023!
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:
– Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
– Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Tavoitteena on lisäksi saada riittävästi ammatillisia valmiuksia työllistyä erilaisiin tehtäviin ravitsemisalalla.
Ysaolle tulee usein kyselyjä osaavista keittiöalan ammattilaisista. Alalla eläköityminen on runsasta nyt ja lähitulevaisuudessa.
Kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan koulutus. Koulutus soveltuu myös hyvin maahan muuttaneille.
Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Työskentely ravitsemisalalla on pääasiassa seisomatyötä. Perustutkintoon hakijalta ei vaadita pohjakoulutusta eikä työkokemusta. Ammattitutkintoon pääsyvaatimuksena on suoritettu perustutkinto tai vahva työkokemus alalta. Hakija ohjataan soveltuvaan tutkintoon haastattelun perusteella.
Suomen kielen kielitaitovaatimustaso on A2.2 henkilöillä, joiden äidinkieli ei ole suomi.
Koulutuksen toteutus
IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiin Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä