Palveluosaaminen
Kokki
Ruokapalvelun osaamisala
Tuo työsi välityksellä ihmisille mielihyvää usean eri aistin myötä! Kokkina työsi tulokset näkyvät, tuoksuvat ja maistuvat. Valintasi on siis ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki.
Kokki valmistaa maukkaita lounas-, à la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Kokki osaa huolehtia keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Päivittäiseen työhösi kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään tiimityötä, sekä toisaalta saat tehdä nopeita ja itsenäisiä päätöksiä.
Tulevaisuuden työpaikkojasi voivat olla erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.
Koulun oma ravintola, Ravintola Oppimestari, toimii opiskelijoiden oppimispaikkana, jossa opiskelijat tuottavat ravintolatoimintaa opettajansa valvonnassa. Sen lisäksi ravintolaoppimisympäristönä toimii kolme opiskelijaravintolaa Iisalmessa, Peltoniemessä ja Kiuruvedellä: Kaisla, Apila ja Aisakello sekä Kahvila-myymälä Eväsmestari.
Koulutuksen toteutus
IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKielitaitovaatimus B1.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistäTutustu opetusravintola Oppimestariin, joka toimii yhtenä oppimisympäristönämme.